Tuesday, May 31, 2011

..:: Macarons or Macaroons? ::..



Makan je tau tapi ejaan yg betul tak tau..haha..ok skarang dah tau..lepas baca kt sini baru tau apa beza MACARONS dgn MACAROONS.. :D

MACARONS

MACAROONS
Picture source : Here

Ejaan hampir sama tapi rupanya lain bebenor antara Macarons & Macaroons kan? :)

Thursday, May 26, 2011

..:: Mr Bee Turns 29! :) ::..

~
My encet lebah turns 29 years old yesterday ~ 25 May 2011 ;) 
Gitar merah tu simbolik 20 tahun + ada 9 love kecik2 wrna merah tu simbolik 9 tahun :)

Ini kek red velvet yang ditempah khas dgn my ex-opismet..Sis Liz nama dia..baking mmg part time job dia..dan this cake serious sedap!ok aku x penah makan kek red velvet :p so gedik la nk try order kek ini..hehe..nk bg orang tp ikut selera tekak sendiri..hihi

Ok this is the real rupa bentuk cake red velvet made by Sis Liz.. ;) aku mmg request biarkan kosong je kt atas sbb aku nk hias dgn coklat huruf2 + bentuk gitar tu ;)

Smalam aku buat surprise party or lebih tepat makan2 for encet lebah..komplot ngn all his friends yg rapat dgn dia at Damai Seafood Village..Alhamdulillah semua yg aku jemput datang..hehe..aku risau gile xde org datang..haha..order mkn byk2 tp mkn berdua je..:p 

Acara potong kek tanpa lilin :p

Ni antara yg datang..masa ni Kak Ani tak smpai lagi..sangkut jem 
From left blakang : Afzan, Anis, Kak Pidah, Sab
From right depan : K Jehan + Mia, Me, Shai and Q 

From left : Daeng, Mr Bee, Mija, Kerol, Abg Lan + Danial

Ok ni pakej lengkap ada kak ani (ke-2 dr knan, dpn) + ayu (bsebelahan dgn aku yg gomok) :p


Macaroon yg di bawa khas oleh Kak Ani ~ Thanks kak! ;) Sedapp! Ni pun aku 1st time makan..penjakun sebentar..haha..slama ni duk tgok gmbr jek :p

Overall, aku rasa sume ok..aku harap org2 yg dtg pun sume rasa ok + kenyang + hepi..hehe..apepun thanks to all yg sudi berkomplot ngn aku nk buat mkn2 ni..hope this one will be a memorable one to my dear encet lebah :) 

Happy birthday sayang! 

Daria : Flash sgt memberi kerjasama kepada aku dlm gmbr di atas ni..like!!kekeke ;D


Wednesday, May 18, 2011

..:: Produk Baru Lagi @ Zealous Choc! ;) ::..


Seronok bereksperimen buat coklat baru tiap2 hari ;) (Tipu..xde la tiap2 hari..bila ada masa terluang jek..hehe) Seronok bile benda yg kita bayangkan dlam kepala jadi realiti ^_^ So far, ada beberapa produk baru kat Zealous Choc..ni part of them..utk info lanjut, jgn malu2 kelik sini ya! ;)


Ini namanya Zealous Marshmallow Choc! ;) 

Ini pula Zealous Bubble Choc! ;)

Dan ini pula Zealous Choco Stick :)

Semua coklat ni saya buka utk order..kalau nk order utk raya pun bole ;) sementara xde komitmen sangat ni la nk penuhkan masa dgn buat benda2 mcm ni..slain dr bole isi masa terluang, bole jugak isi poket yg x brapa nk kembung ni skit2..hehe ;)


..:: McChicken ~ Buy 1, FREE 1 : Today Only! ;) ::..

~

Harini McDonald's ada buat amal jariah lagi dgn mmberi 1 burger McChicken FREE utk setiap pembelian satu burger McChicken! ;)

Tapi sblom pegi beli..jgn lupa baca terms & conditions nye dulu ye..kot nanti2 ada yg tersilap paham..hehe..korang bca la sendiri syarat2nya tu.. ;)

Eniwei, korang bole print gmbar kupon McD kt ats tu..or kalau nk print dr page FB McDonald's Malaysia sndiri..kelik sini ya! ;) 

Selamat mkn burger! ^_^

Monday, May 16, 2011

..:: Mok ~ 5 Months Already! ;) ::..


Tajuk entry dah macam nk apdet perkembangan anak pulak..haha..ni kira anak la jugak ni..anak kucing..hehe..anak betul2 blom ada rezeki lagi..hehe..insyaAllah ada rezeki sok ada la.. :)

Pe'el baru..suka tido dalam bakul sayur aku..nampaknya kena beli bakul sayur baru..yg ni dah jadi dia punye :p

Juga suka main tali gitar :p

Tempat menyorok baru 

Sejak musim panas melanda ni, suka jugak lepak dalam sinki bilik air..-_-" 

Kantoi melepak tido dalam beg futsal encet lebah yang wangi :p

buat muka kesian kalau xde orang layan :p

Tido gaya bebas 

Last but not least, gambar last ni dah lama..tapi aku nk upload gak sbb aku rasa dalam banyak2 gambar..ini yang paling lawak skali..bagi aku la..hehe..si mok ni mmg pandai tarik perhatian orang bile semua orang tak pedulikan dia..;p 

Gaya merepek khas dari mok! :D



..:: Selamat Hari Cikgu! ;) ::..

~

Selamat Hari Guru / Happy Teacher's Day to all guru, sifu, laoshi, cikgu and teacher all over the world! ;)