Tuesday, March 29, 2011

..:: Mok Sudah Mok Mok! ;) ::..



Last time bawak Mok pegi veterinary clinic, berat dia 0.75kg..rasanya last month kot..laswik hari jumaat bawak dia pegi vet clinic tu lagi..berat dia dah 1.30 kg! ;) Mok skarang smakin gemok + kuat menggigit + manja..sikit2 nak duk menempel kat tepi orang..nak nak kat encet lebah..tengah baca2 paper..tiba2 datang tanpa diundang..panas kot..sbb tu dia suka ;p

ni masa otw nak balik kuantan masa akak kawen..tido dgn bahagia dalam keta..sebab direct kena air-cond sepanjang jalan 

tempat lepak peberet dia..kat sudut kabinet dapur..dia suka main dgn bayang2 dia sendiri..kadang2 sampai kembang2 ekor bergaduh ngn bayang2 sendiri :p

tido berduet ngn wany kt atas sofa..ni kt umh parents aku kt kuantan

Wany yg x dpt tengok mok senang walaupun seminit :p

suka main dalam bakul :p

dibuli pakai tudung hehe

tido secara membulat :p

buat peel pelik2 tgok tv secara baring aneh begini (mok mmg pandai tgok tv :p)

tido menyempil kat kaki aku :p

aktiviti riadah kat luar umah 

last but not least..masa aku balik kuantan hari tu..wany ada bagi mok satu pen yang ada patung rabbit kecik kt hujung pen tu sbb dia suka sangat main pen tu..gonggong ke sana ke mari..masa wany bagi warna rabbit tu masih putih suci murni..

see the rabbit pen sudah tidak lagi suci..comot dikerjakan mok :p


2 comments:

..:Sab:.. said...

dan baru tau kegarangan Mok! ;p
tp kan, perangai manja dia, tido dia, main2 dia, suka duduk atas bahu org... mmg ikut perangai mak dia lah... sejibikkk... cuma satu jek, dia tak takut org... :D
si olie ni tak ikut sgt perangai mak dia.... :)

..::daria::.. said...

kalau ada kucing lain dia garang la..dh x biasa ramai2 kot..hehe..

owh menurun mak dia rupanya..like mother like daughter..hehe..mmg dia tu x takut org..sume dia nk manja2 + gigit..:p