Thursday, March 31, 2011

..::Come To Work Happy::..

~~
Got an email from a friend this morning titled 'Come To Work Happy' with picture as below. Nice picture huh? Proves that a picture worth a thousand words. :)

How many of us need that 'thing'? 

Wednesday, March 30, 2011

..::Wedding Minyot + Babies + De Art Hotel::..


19th March 2011 aritu kami gi kenduri kawen minyot kat Selayang..Minyot ni member kami satu skolah dulu..warna tema kenduri dia kuning..cantik..:) jarang kot tgok pengantin pakai kaler kuning..

minyot or nama sebenar dia is Fiqri with wifey

with semesta girls : from left , Sai, Syifaak, Ed, (skip pengantin), Yabeet 

Lepas abis kenduri cadang nk pegi tengok babies semestarian yang ramai..ada 7 babies ok..hehe..ramai betol..-__-" tapi biasa la apa kita plan x semestinya menjadik..dpt visit 3 babies only..sbb yg lain2 maknye tgh berpantang kt kg la..in laws dtg umh la..xpe..mebi next time :)

Malam lepas isyak mcm tu aku, encet lebah & ed pegi umah kira at shah alam to visit her 2nd daughter..Imani..:) masa dtg tengah tido nyenyak..rambut spike mcm ayahnye :D

1st baby yg kami visit..Aleeya Imani Bt Mohd Shahrin (correct me if i'm wrong Kir :p)

Kakak Imani..Arissa with encet lebah yg rajin melayan

arissa main 'beduk' or 'baduk' ke ntah namanya ngn encet lebah ;)

Lepas tu kami + ed pegi makan kt restoran chinese food kat area Tesco Extra..err seksyen 13 kot kalau x silap..ramai gile org kt kedai tu..seb baik ada tempat..sbb perot sudah lapor..:p

Haa nama kedai Homst Restaurant ~ Chinese Muslim Cuisine :)

Chilli Prawn rasanya nama menu ni

sotong celup tepung

sawi masak sos tiram..kot :p

ikan stim apentah.. :p 

Sume nama menu aku x ingat..haha..teruk betul..tp not bad la kedai tu..lain kali turun shah alam bole pegi lagi..lepas makan encet lebah g lepak minum2 ngn kwn + opie kt hailam kopitiam..while aku and ed dating kt bilik hotel gossiping until 1 am.. ;)

Kitorang stay kt De Art Hotel kat Seksyen 7, Shah Alam..ed yg tlg bookkan ;) thanx ed! hotel tu hotel baru..interior design sangat sangat cantik!harga bilik pun reasonable..bilik kami aritu RM108.00 utk satu malam..tp sblom dpt kunci kena bayar deposit RM108.00 dulu..

Hotel De Art + Hailam Kopitiam..if stay kt hotel ni akan dapat kupon breakfast at Hailam Kopitiam kt bawah hotel tu

ini bilik kami..katil queen yg simple but nice..kt sebelah tu table lamp corak world map yg aku rasa unik :)

bilik air yg menjerit2 kaler temanya..hitam + merah..tp cantik :)

wallpaper bilik..gambar kuda-kudaan..hehe..actually kalau byk bilik kosong, bole pilih nak bilik wallpaper design apa..setiap bilik lain2 design

ada tv LCD kt tepi katil

satu kekurangan bilik hotel ni xde almari..but they provide penyangkut ni instead

cermin yg comel

Hallway kt luar bilik kami..aku suka wallpaper diorang..cantik!tp bila tgok lama2 mcm pening skit..hehe

ni kat lobby hotel..kerusi tu cantik sangat..baldu warna purple :)

Esoknya pagi2 pegi breakfast kt kedai Restoran Gembira kat Sek 3..ni tempat dating zaman muda mudi dulu ni..nasik lemak dia..ermm..sedapp..ganding plak ngn nes tarik..uihh..

nasik lemak gembira + nes tarik = terbaik!

Lepas breakfast g visit baby Luqman, anak Fazi + Du'a kat Subang..dh kenyang mkn nasik lemak..org hidang murtabak pulak..uih..sebab murtabak tu sedap..sumbat lagi perot..hehe

Luqman Bin Faziazam

from right : Du'a, Maryam, Luqman + Sarah :)

Pastu kami g visit baby yg last skali before gerak2 khas balik JB..baby Ammar..anak Fariza..:) Fariza ni junior aku masa kt Semesta..tp rapat masa kt Uitm..

Fariza and her son, baby Ammar :)

Settle sume hal..kami pun bergerak g Puchong..konon nk singgah the box shop..tapi x bukak pulak..frust sungguh..xpe la..lenkali la pegi :) frust punye pasal g ngeteh kt hailam kopitiam kt sri kembangan seraun..hiburkan hati..pastu baru gerak2 pulang..




Tuesday, March 29, 2011

..:: Mok Sudah Mok Mok! ;) ::..



Last time bawak Mok pegi veterinary clinic, berat dia 0.75kg..rasanya last month kot..laswik hari jumaat bawak dia pegi vet clinic tu lagi..berat dia dah 1.30 kg! ;) Mok skarang smakin gemok + kuat menggigit + manja..sikit2 nak duk menempel kat tepi orang..nak nak kat encet lebah..tengah baca2 paper..tiba2 datang tanpa diundang..panas kot..sbb tu dia suka ;p

ni masa otw nak balik kuantan masa akak kawen..tido dgn bahagia dalam keta..sebab direct kena air-cond sepanjang jalan 

tempat lepak peberet dia..kat sudut kabinet dapur..dia suka main dgn bayang2 dia sendiri..kadang2 sampai kembang2 ekor bergaduh ngn bayang2 sendiri :p

tido berduet ngn wany kt atas sofa..ni kt umh parents aku kt kuantan

Wany yg x dpt tengok mok senang walaupun seminit :p

suka main dalam bakul :p

dibuli pakai tudung hehe

tido secara membulat :p

buat peel pelik2 tgok tv secara baring aneh begini (mok mmg pandai tgok tv :p)

tido menyempil kat kaki aku :p

aktiviti riadah kat luar umah 

last but not least..masa aku balik kuantan hari tu..wany ada bagi mok satu pen yang ada patung rabbit kecik kt hujung pen tu sbb dia suka sangat main pen tu..gonggong ke sana ke mari..masa wany bagi warna rabbit tu masih putih suci murni..

see the rabbit pen sudah tidak lagi suci..comot dikerjakan mok :p


..::Mesti Cuba! Cendol Hameed @ Pekan::..


Masa akak kawen, kitorang amik cuti lama..dari hari khamis sampai hari isnin..besfriend kazen (bak kata wany) la katakan..so hari senin tu kami balik ke JB dgn lenggang kangkung sbb xde nak rushing kejar apa2..kitorang balik ikut pekan..masa lalu kt tepi sungai kt pekan tu..kami brenti makan kat satu kedai/lori bergerak yg jual cendol + mee goreng..selama ni aku duk cakap je kt encet lebah..cendol kt sini sedappp..tp sekadar cakap dn tengok je la..

kedai/lori bergerak itu yg jual cendol + mee goreng sedapp :D

So kami order cendol sorang satu..aku je over skit..mintak cendol pulut..pastu mee goreng satu..duk kat tepi benteng kt tepi sungai tu..ramai gak orang2 lain mkn kt situ..dapat cendol..belasah dulu..sedap betol la..:p pastu dapat plak mee goreng dia..perghh..lagi sedap!

tgok mee tu owh buat aku teringat2 kesedapannya! ;)

tgok tu makan..kalau pak mertua lalu kat blakang pun x sedar tu

ok ni la cendol pulut aku yg sedap..semngat gile aku nk amik gambar cendol berbekgraunkan lori hameed tu smpai x sedar dh meleleh baik punye ats seluar aku -__-"

kat area tu banyak giler burung merpati berkeliaran atas jalan 

Teringat2 lagi ni..encet lebah siap ckp nnti kita gi lagi eh..kalau korang ada g pekan pastu lalu kt tepi sungai..ushar2 la lori bergerak ni..cuba try test lepak makan skali..kalau x sedap meh mintak gantirugi ngn aku..hoho





..:: Effa & Sote's Wedding :) ::..



It's been a while since my last post huh? :p Bz mengalahkan menteri..banyak cerita tertunggak nak curah kt sini tapi asyik la takde masa..kat rumah sangat la malas nak bukak lappy..ok mari baca cerita yang paling basi sekali..pasal akak kawen! ;)

Akak nikah hari jumaat petang hari jumaat, 11 March 2011 at Galing Besar..kampung aku belah mak yang kitorang sume panggil rumah biru pasal rumah nenek aku tu warna biru..kenduri keesokan harinya pun buat dekat umah biru juga..tema : silver, hitam + putih..

pelamin akak..hasil sentuhan my mom :)

akak & sotel selepas majlis akad nikah :)

ni hari keesokan harinya..kaler tema silver

ni coklat aku buat utk hantaran akak :)

Then hari Ahad menyambut menantu kat rumah atuk pengantin lelaki dekat Nenasi, Pekan..tema hitam putih..kt rumah pengantin lelaki ni tak bersanding..makan2 kat meja beradap jek..aku kena duk sebelah akak..teman org sakit kaki tu..hehe..bes apa duk kt meja pengantin..orang lain x dpt makan puding macam aku..;)

ni outdoor shooting diorang kt area umah kt nenasi..akak tu x bole pegi jauh2..kaki sakit lagi..tema hitam + putih tahi cicak..hehe

Aku doakan akak + sote akan bahagia sehingga ke akhir hayat..dapat anak2 yang ramai dan soleh..to sote..welcome to our big family! :)



Wednesday, March 16, 2011

..::My Beloved Cousin ~ Dah Jadi Wifey! ;) ::..

aaa

Welcome to the married club akak! ;)

Daria : Gambar2 kawen akak masih dlm proses nk dikumpul2 dr pelbagai sumber..next entry baru cerita panjang + tepek pictures! ;)


Wednesday, March 9, 2011

..::Feeling Transformers Ini Hari::..

aa
Hari ini dlm sejarah. Sebab apa? hehe..pagi td first time aku bawak Hilux..keh keh..selama ni g site valuation orang bawakkan..kali ni kena bwk sndiri..perasaan? Feeling diri seperti seorang Transformers yg bagak di jalan raya..tgok keta2 lain kecik2 aje..hehe ;p 

Ye ye tau setakat Hilux, alah mana2 pompuan pun bole bawak kan..tp x kira la..ni kira pencapaian kecil bg diri aku sendirik jek..:D




Hilux itu kubawa ;)


abaikan double chin itu ;p

Daria : We'll be away from tomorrow till next Monday for akak's wedding..hepi working all! ;)

Tuesday, March 8, 2011

..::Afieq + Coklat ABC + Dating With Cikpid :)::..

~~~
Si Cikpid ini ada order chocolate dgn aku khas utk anak bujangnya, si Afieq Najmie yg dh semakin besar dan hensem..;) so kami berjanji-janjian berjumpaan di Ani Sup Utara kt Taman U..lgpun mmg dh lama x dating sama2..:)

Afieq + Mama :)

Afieq beramah mesra dgn Uncle lebahnya..;)

ini la coklat ABC yg dibuat khas utk Afieq :) 

Aku sgt suka idea si pied ni buat coklat huruf2 A smpai E ni utk menggalakkan si Afieq suka pada ABC..brilliant idea kan? kebetulan si Afieq ni adalah kipas susah mati coklat..so pendekatan yg fun mcm ni mmg sgt sesuai la utk kanak2 belajar ABC dgn seronok..:)

Yam, nnti Afieq dh pandai ABC..order ngn aku huruf seterusnya ye..eh tapi mebi masa tu ko dah pandai wat coklat sendiri..hehe ;)