Thursday, February 24, 2011

..::My Wok : Rest In Peace::..

```
Hari ini hari ke empat aku berkabung..Berkabung? Ya..ada kematian. :( Kucing kecik yang baru aku jaga seminggu tu dah takde..Encet lebah bagi nama dia 'Wok'..Wok tu maknanya sayang dalam bahasa Jawa..Sedih sangat..:`(..sampai aku xde mood nak berfacebook..nak apdet blog..nak online YM..


Sabtu lepas..aku ada buat kelas coklat kat umah aku. Cadang di hati nak bawak Wok pegi klinik malam tu..sebab dia mmg agak tidak cergas dan lemah2..tapi habis kelas pun dh dkt maghrib..dan encet lebah pun xde kat umah..so aku cadang nak pegi esok pagi..


Esoknya, aku bangun tido terus pegi jenguk sangkar diorang.Si Mok terus lompat keluar sangkar, si Wok still baring.Aku dah cuak.Terus amik si Wok tengok jantung dia berdegup lagi ke tak.Alhamdulillah, ada lagi.Tapi, sangat lemah. :'(..terus laju2 pegi klinik Global Pets kat Nusa Bestari dengan encet lebah dlm keadaan tak bermandi dua2..


Sampai sana, lepas register..Wok terus masuk wad.Doktor bg dia bantuan oksigen dan masuk air glukose through kaki kecik dia..huhu..sian sangat..doktor cakap dia kena jangkitan parasite, yg buat dia cirit birit..plus kutu pada bdn dia menyebabkan zat2 dlm badan dia habis kena sedut..damn you kutu!


So Wok warded for one day.Esoknya hari Isnin, pukul 10 am, klinik tu call aku.Diorang inform Wok tak dpt diselamatkan. :`( Masa tu aku kt opis. Aku ok lagi. Bertahan.Lunch time aku balik umah amik si Mok utk bawak g klinik jugak, sebab doktor risau Mok ada parasit yg sama. Tengok muka Mok terus air mata jatuh. Tak boleh tahan rasa bersalah pada Wok. Kalau la dua2 mati..huhuhu..


Aku amik time off sampai kul 4 pm setelkan hal Wok and Mok.Lepas anta arwah Wok and Mok balik umah.Aku g keje macam biasa.Kul 6 laju2 balik umah. Korek lubang kat laman tepi rumah..tunggu encet lebah balik untuk tanam sama2..




We will miss you Wok..:`(

4 comments:

Qaseh Shahidah said...

huhuhu... tumpg sedih :(

Noly said...

Ala noma sedihnye bace cite kucing nie...aku da ati pilu kalau bab binatang mati...

So skrg kene care sepenuhnya dak mok tau...bagi parasit dlm bdn die mati...

Kita bunoh parasit itu!!!!

..:Sab:.. said...

Noma!!! sedihnya baca citer garapan noma ini.. uhuk2....
soriii... rasa bersalah pulak :(

..::daria::.. said...

Qaseh :`(

Noly :
Ye noly..aku trauma..huwaaa..mok ni mmg aku jaga betul2..harap2 dia x ikut jejak langkah Wok.. :`( mintak jauh..

Sab :
Bukan salah sapa2 sab..:( dh mmg ajal Wok tu..huhu