Friday, February 25, 2011

..::Friday Self Motivate::..


Gambar koya EPL ;)

..::Al-Fatihah Untuk Arwah Abah Wawa::..



sabar ye wawa..:(


Pagi ni dapat berita sedih. Abah kepada salah seorang kawan baik aku telah meninggal dunia kerana jangkitan paru-paru. Aku doakan wawa ku sayam tabah menghadapi dugaan ini. Al-Fatihah untuk abah wawa. Semoga arwah ditempatkan bersama orang-orang yang beriman di sana. Amin..

Thursday, February 24, 2011

..::Memberi & Menerima :)::..


Tangan yang memberi lebih baik dari yang menerima. Tapi kalau dua2 memberi dan dua2 menerima..laagii baik. :D 

Gembira sebab company bagi 'nice surprise', aku bg encet lebah hadiah tapi aku suh dia pikir sendiri nk beli apa. :) 

Encet lebah bawa aku ke kedai ini :)

sessi beramah mesra sebelum memilih

the chosen one :)

Sebenarnya kat umah dah ada gitar kapok murah warna hitam satu. Aku punya zaman tuk kaduk. Nama je ada gitar. Main tak pandai. Haha. Encet lebah pun ada jugak tapi dia dh bagi kat adik dia. :)

Aku jugak mendapat nice surprise dari encet lebah. :D Masa aku duk mengajar kelas coklat kat umah, dia ke Kota Tinggi buat benda di bawah ini. Suka. Suka. :`)


Mekasih yang :`)

Suka sangat2 sbb dh berkurun aku asyik dengar radio je dlm keta..haha..cd player rosak..pastu beli modulator..tak function pulak..speaker pun pecah..redha jek..hehe..bila dh dpt radio + speaker baru ini..sangat2 suka! ;D ada USB port lak tu..lagilaa sukaaa...itu benda pink yg ada tergantung key chain bear tu penuh dh aku masukkan lagu :D 




..::The One & Only Mok::..

aa
Now tinggal Mok sorang2 di rumah. Doktor kata Mok juga ada simptom yang sama seperti Wok. Jadi doktor bagi ubat-ubatan untuk Wok. Kutu pada badan Mok semua dah dibuang. Dah tak nampak dia garu2 badan kegatalan. Lega.

Ubat-ubatan si Mok


si Mok tido dalam kotak kasut ;p

Pagi2 before g keje bagi Mok makan ubat dulu. Sebelum tido pun makan ubat juga. Hopefully parasit2 durjana dalam badan Mok cepat2 hapus semua!huhu

..::My Wok : Rest In Peace::..

```
Hari ini hari ke empat aku berkabung..Berkabung? Ya..ada kematian. :( Kucing kecik yang baru aku jaga seminggu tu dah takde..Encet lebah bagi nama dia 'Wok'..Wok tu maknanya sayang dalam bahasa Jawa..Sedih sangat..:`(..sampai aku xde mood nak berfacebook..nak apdet blog..nak online YM..


Sabtu lepas..aku ada buat kelas coklat kat umah aku. Cadang di hati nak bawak Wok pegi klinik malam tu..sebab dia mmg agak tidak cergas dan lemah2..tapi habis kelas pun dh dkt maghrib..dan encet lebah pun xde kat umah..so aku cadang nak pegi esok pagi..


Esoknya, aku bangun tido terus pegi jenguk sangkar diorang.Si Mok terus lompat keluar sangkar, si Wok still baring.Aku dah cuak.Terus amik si Wok tengok jantung dia berdegup lagi ke tak.Alhamdulillah, ada lagi.Tapi, sangat lemah. :'(..terus laju2 pegi klinik Global Pets kat Nusa Bestari dengan encet lebah dlm keadaan tak bermandi dua2..


Sampai sana, lepas register..Wok terus masuk wad.Doktor bg dia bantuan oksigen dan masuk air glukose through kaki kecik dia..huhu..sian sangat..doktor cakap dia kena jangkitan parasite, yg buat dia cirit birit..plus kutu pada bdn dia menyebabkan zat2 dlm badan dia habis kena sedut..damn you kutu!


So Wok warded for one day.Esoknya hari Isnin, pukul 10 am, klinik tu call aku.Diorang inform Wok tak dpt diselamatkan. :`( Masa tu aku kt opis. Aku ok lagi. Bertahan.Lunch time aku balik umah amik si Mok utk bawak g klinik jugak, sebab doktor risau Mok ada parasit yg sama. Tengok muka Mok terus air mata jatuh. Tak boleh tahan rasa bersalah pada Wok. Kalau la dua2 mati..huhuhu..


Aku amik time off sampai kul 4 pm setelkan hal Wok and Mok.Lepas anta arwah Wok and Mok balik umah.Aku g keje macam biasa.Kul 6 laju2 balik umah. Korek lubang kat laman tepi rumah..tunggu encet lebah balik untuk tanam sama2..




We will miss you Wok..:`(

Friday, February 18, 2011

..::Kaki Orang Nak Kawen Patah::..

aaa

My cousin si akak ni nak kawen bulan depan. Tapi baru-baru ni terjatuh pulak depan umah sewa dia..smpai patah tulang antara buku lali dn tumit kaki kiri..huhu..Sian..hopefully cepat2 baik..nanti ada pengantin nikah kena duk atas kerusi..x bole duk bersimpuh :p

..::Ngeteh Siang + Malam::..


Korang suka ngeteh? Dulu zaman2 student, suka betul g ngeteh rempit ramai2 kat mamak..balik kelas..ngeteh..balik futsal..ngeteh..balik dating..ngeteh..eh. So balik dr kenduri kawen Joe..kami singgah la tempat kesayangan kami dulu..minum2 smbil makan coklat..hehe

Tempat famous untuk ngeteh bagi student2 UiTM Shah Alam..Hakim Seksyen 7 :) 


Encet lebah + matle kusyuk tgok tv 

che kie + che nie

che wawa + che along..gelap pulak gambar..tp ni je yg ada..:p

Patutnya gambar diorang ni la yg kena terang dari org lain sebab diorang penaja utama penginapan aku aritu..;p mekasih ye cik berdua..jasamu dikenam..hehe..nnti turun JB plak tido umh kitorang..

Malam g ngeteh lagi..dekat2 dengan penaja je..dah berjanji-janjian dengan anie nk jumpa dating kat situ secara berjemaah..:D dah lama gile tak jumpa anie..hari2 borak tapi x nampak muka..sgt seronok berjumpa2an..wpun masa agak singkat..tp ok la kan dari x jumpa langsung..seb baik anie duk area Puchong..dekat je ngn Sri Kembangan..:)

miss anie :)

ada iras x?dulu kt UiTM ramai org cakap muka kitorang lebih kurang ;p

penaja yg berpura2 x sawan kamera :p

chicken chop sedap kt kedai makan tu..Seri Kembangan Paradise :)

Lepas kenyang seround..dn lepas anie, along + wawa berpenyakit mulut..(aku tak,aku diam je dengor)..kami pun gerak2 khas pulang ke rumah..anie balik naik baby blue nye yang senget dgn kwan dia..

ntah taun bile bole jumpa lagi korang sume..sebab tu kalau turun KL..tapau habis jumpa kawan2 yg dh lama x jumpa..:)


Thursday, February 17, 2011

..::Our New Family Members :) ::..

aaa
Ini la 2 surprise itu. ;) dua ekor anak kucing ihsan dari Sab..mekasih Sab..skarang aku dh ada tanggungjawab baru plak utk jaga anak2 kucing ni..bole wat teman borak2 dn main2..hehe

yg kiri tu nama dia Timmy (Sab bagi) + yg kecik tu blom ada nama..noname..hehe

Melekat je berdua..still takut2 lagi kot ngn tuan baru..

sangkar purple khas aku beli utk diorang..masa beli rasa mcm ok..skang tgok mcm sempit je..sian pulak..nnti aku pk la camne nk wat loteng kt dlm sangkar ni..hehe

Daria : Ok dah tu je..nak balik..main kucing!hehe

Monday, February 14, 2011

..::Cuti Lagi?Yeay!::..


Esok cuti lagi. Asyik cuti je sampai rasa malas nak keje. To be honest, aku sangat suka duduk rumah skarang. Walaupun bukan la rajin sangat nk kemas rumah, tapi ntah kenapa suka. :D Malam ni aku akan pulun wat coklat. Ada beberapa order dari kawan atas kawan + officemate.Bole pulun hingga pagi sebab esok cuti Maulidur Rasul. :) 

salah satu order coklat mahu sebijik sebijon design macam ini :)

Dan ya..esok juga ada dua surprise akan tiba di rumah. Surprise apa? ;) To be updated later. 

Daria : Esok juga ada gotong royong masjid Nusa Idaman! :) 

..::Selamat Pengantin Baru Joe!::..


Sehari selepas birthday party wany, esoknya kami gerak2 khas ke Klang..pergi kenduri kahwin Joe..or nama betul dia Mohd Faizul..dia ni ex-classmate aku masa kt UiTM dulu..kami konvoi 5 kereta sume skali..


Selamat Pengantin Baru Joe & wife :) 

ahli2 rombongan cik kiah


puan pawah + encek anas :)

che kie + che nie :)

irwan nasser + family :)

wawa + aufa :)

ankel matle + aufa :)

encet lebah + aufa..mata bertentang mata ;p

along yg x nampak muka tgh umpan aufa ngn clorets tp aufa bolayan..hehe

sebelum berpisah dgn pawah..posing seround..pengantin pun ada menyelit..haha

Lepas salam2 ngn pawah..kami sume g ngeteh kat hakim kt sek 7 shah alam..port biasa time study dulu..itu next entry pulak..apapun..semoga Joe + wife kekal bahagia smpai bila2..aminn :)

Friday, February 11, 2011

..::My Brand New Homemade Chocolate Blog! ;)::..

aaa


Lately aku adalah sangat sibuk..sebab baru je memulakan bisnes kecil-kecilan menjual homemade chocolate :) Dah hampir sebulan aku buat coklat dan so far alhamdulillah ada la beberapa order yang aku dapat..mostly dari kawan-kawan + officemate :) 

If korang berminat nk tengok2 hasil keras tangan aku buat coklat..or ada yg berminat nak order..sila2 jangan malu jenguk blog coklat aku ni okies! ;)




Monday, February 7, 2011

..::Wany's Birthday Party!::..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Last 2 weeks, kami balik Kuantan utk celebrate birthday wany si joyah yang ke-9..birthday party wat kt umah nenek aku kt Galing Besar..luas + lapang skit..:) lagipun mcm best wat kat kampung kan..pokok2 byk..nk parking pun xde masalah nk rebut2..

Wany the birthday girl :)

kek birthday Wany

goodies bag utk tetamu :)

part of dlm umah nenek saya :)

acara potong kek 

nasi minyak + roti jala + kuih muih :)

sessi sawan bergambar

Nampak x photographer kt dlm gambar kt atas ni? Itu kawan akak..kat bawah ni part of gambar2 yg dia amik..cantik..:) kalo rajin jenguk2 la blog dia..dia mmg professional photographer for wedding + macam2 event lain..

wany + friends :)

melompat kt depan umh nenek :)

with ma + abah :)

Daria : Birthday party je pun..tp dia punye penat mcm buat kenduri..hehe

..::BerBBQ Bersama Rakan Taulan :)::..


Terlalu banyak cerita tertunggak. Orang cuti raya cina, blog aku pun cuti..hehe..Mulakan dgn cerita yg paling lama skali dh berlaku..hampir2 basi mungkin? Xpe la..janji tercatat dlm buku online aku ni..:)


Date : 23 Jan 2011
Venue : Umah Mr. & Mrs. Bee
Time : 4.00 p.m - Late Night


Dif2 jemputan utk BBQ ni sume kawan2 encet lebah..mostly officemate dia la..mmg dh lama plan..dari taun 2010 kot..baru ni la jadinya..hehe..seronok buat makan2 utk kawan2..diorang pun sume ada menyumbang makanan..:) aku pun ada masak skit..so makanan adalah banyak dan meriah.. ^_^


antara kereta2 tetamu yang datang :)


all the ladies + one guy sesat ;p 
from left : kak jehan, sab, kak pidah, kawan anis, anis, afzan, ayu, jijie, Q, Epy the guy, me and shai :)


sesi bakar membakar kt luar umah..aku mmg x amik port..sume laki punye keje..hehe


from left : jijie, Q, sab, me, shai + ayu :)


melepak2 tgok raja lawak lepas kekenyangan 


sesi bergossip di dapur 

boys melepak kt luar umah


baby Mia Zulaikha..anak kak jihan + khairul


Kat bawah ni pulak sume makanan2 yang tetamu2 bawak..banyak giler! macam2 ada..hehe


otak-otak sedap by kak pidah + abang mali


cray fish also by kak pidah + abang mali khas di bawa dari Singapore (abg mali org spore)


sate yang byk gile dari sab + adi :)


cocktail khas dr mak buyung jijie + epy


puding cocktail + buah2an potong dlm kuah yg sedap (x ingt nama) by kak ani + ayu :)


ayam utk BBQ by anis + afzan :)


soto by tuan tanah kedaung :)

coklat also by tuan tanah :)


Terima kasih daun keladi eh korang sume sbb sudi dtg umah kitorang..bwak makanan..dah la tu siap tolong kemas lagi..hehe..jgn serik eh..


Daria : Gambar2 adalah ihsan Sab..mekasih byk2..puan tanah beezeebodi melayan tetamu..x sempat nk pegang kamera..hehe