Tuesday, January 18, 2011

..::2011 Opening : Homemade Chocolate Class ;) ::..



Last Saturday..aku pegi class homemade chocolate kat Perling..dah lama niat nak attend kelas2 mcm ni tapi selalu tak jadi..kali ni alhamdulillah jadi..a good start for year 2011..:)

Aku pergi kelas coklat ni dengan 2 orang lg kakak..sorang akak opis..sorang lagi wife opismet aku..start belajar dari kul 11.00 a.m till 6.00 p.m..nama sifu yg ajar wat coklat ni Yat..muda lagi orangnye..aku tua setaun je dari dia..sgt nice dan ramah..kiranya dia mmg ajar satu2 la smpai ko pandai dn coklat menjadik..:)


membizi isi filling dlm coklat :)

setelah hampir 7 jam bertapa dok membuat coklat..akhirnya siap jugak..;) pada aku nak buat coklat ni tak susah..cuma kena sabar (nak2 kalau buat coklat Gred A or couverture chocolate) ..itu mmg sgt menguji kesabaran..satu lagi kena teliti sbb nk kaler2 kan coklat tu mmg kena slow2..supaya kaler2 tu x comot dan hasilnya cantik :)

ni coklat oreo..dlm coklat ni ada biskut oreo :)

ini coklat berwarna warni yang ada mcm2 flavour of filling di dalamnya..i choose mocha and strawberry :)

Kalo korang berminat..nak g belajar ngn Yat ni..bole la g blog JB Homemade Chocolate dia ni..don't worry..she's nice :) aku x master lagi buat coklat ni..baru je belajar kan..tapi kalo korang nk order..nak try test rasa..inform aku k..:)


4 comments:

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. said...

waahh..noma pun dah blaja wat coklat..tahniahh..so pasni jomla sesama bisnes coklat..hehehe..

faiezah said...

wah.. nampak sedap dan menarik la noma.. =p nak rasa ckit.. hihi

~H @ N i ~ said...

Menarik & tertarik ai dengan ceklat u..nyum2..good job pn norma... ;)

Psstt mintak ceklat sikit..hehe

..::daria::.. said...

aini :
hihi..saya budak baru belajar aini..kena master dulu baru bole pk nk bisnes ;)

faiezah :
nak sikit je? ;) bole xde hal..meh bg alamat..noma pos :)

hani :
sbb ko dekat kan..meh dtg umh aku cik hani..bole mkn byk2 ;)