Monday, December 13, 2010

..::Kisah Gigih Tahun 2001::..



Zaman aku diploma dulu, aku penah ada crush pada pelakon filem..alaa aku rasa sume orang pun penah ada crush masing2 kan..hehe..x kira la pada pelakon ke..penyanyi ke..tapi pelakon yg aku suka ni bukan la pelakon terkenal yang ada berlakon kat tv..filem yg dia berlakon ni pun filem kategori indie or bawah tanah punye filem..


Laki tu berlakon dlm cite Dari Jemapoh ke Manchester/Manchestee..nak tau cite ni pasal apa?Ok ni sinopsis cite ni yang aku amik dari sini..


'Dari Jemapoh ke Manchester' film poster

Filem yang berlatarkan zaman 70-an ini mengisahkan dua anak muda Yadi dan Mafiz dari sebuah kampung di Jemapoh, Negeri Sembilan dalam perjalanan ke England untuk mencapai hasrat masing-masing. Yadi ingin ke Manchester untuk melihat bintang bola sepak kesayangannya George Best sementara Mafiz ingin mencari ayahnya seorang kelasi yang dikatakan berada di Liverpool. Dalam perjalanan itu, banyak halangan pahit manis yang terpaksa ditempuhi. Mereka bertemu dengan beberapa watak seperti penyanyi mencari kekasih dan gadis yang lari daripada perangkap bapa ayam.


Ada dua org pelakon utama dlm cite ni tapi aku suka tgok yang rambut panjang tu..nak jadi cite..member aku masa diploma, Imah kenal pulak laki tu..dia kenal sbb laki tu member boyfriend dia..dannn..dia tau laki tu keje mana..hoho..terus menggeletis la aku ajak imah g carik laki tu..gila gatal gigih..T_T


Suka punya pasal..sanggup naik komuter dr Shah Alam ke Soromban..pastu menapak ke Terminal One..imah kata dia keje as tailor kt situ..dan ya..memang betul..masa first time aku nampak dia dpn mata kepala aku sndiri..dia tgh menjahit..aku cume tengok dari jauh..x berani nk tegur..dan ye betul juga..rambut dia panjang sama mcm dlm filem tu..cuma..dia nampak lebih berusia di alam nyata..mana tidaknye..filem tu mula dibuat tahun 1996..aku baru tingkatan 2 masa tu..dia dah pangkat abang2 yg mebi umur dalam 24 or 25 masa berlakon tu..aku bajet umur dia masa aku jumpa tu lebih kurang 30 kot? +_+


Masa cuti2 seremban aritu..ingt nk singgah Terminal One..jalan2..smbil nk tgok laki tu ada lagi tak..ehh..hahaha..xde la..dh berlaki..dh xde perasaan dh..perasaan seratus persen kt laki skarang jek..keh3..lgpun sakit perut..lalu je la kt tepi Terminal One tu..yg pernah jadik tempat lepak aku juga satu masa dulu masa study kt Kolo Pilah..


ini la rupa Terminal One port melepak smbil pakai baju asrama matriks bunga2..x cool langsung lepak pakai baju kurung..skang siap dh ada Terminal Two..tapi x sempat nk snap gambar..


Tempat aku turun naik bas if outing g Soromban dr Kolo Pilah zaman muda2 dulu


Satu lagi port lepak..Seremban Parade..x dapat bayangkan dulu aku sanggup jalan kaki tgh panas terik dr Terminal One ke sini pastu patah balik g bus stand pulak..dgn bju asrama pulak tu..jarak antara dua tmpat ni xde la jauh sgt..tp..ketibas itu pasti


Ok dah tu je kisah gatal gigih aku yang x membuahkan apa2 hasil pun selain dari menghabiskan duit dan kepenatan berulang alik dari Shah Alam - Seremban - Shah Alam dlm satu hari yang sama..gile..

Selingan :

Aku : Nape la orang tak g tegur eh laki tu dulu..

Dia : Kalo awak tegur dia mesti awak x kawen ngn orang skang..

Aku : Eh nape pulak?

Dia : Ye la..kalo dh tegur confirm kapel..pastu kawen ngn dia..

Aku : Erk?hahaha..(ke situ pulak dia) :p 

7 comments:

honey bunny said...

nape saye x taw cite nie?? ade eak??

..::daria::.. said...

haha..x tau eh?mebi masa tu kita blom baik lagi kot anie..ni masa part 1 diploma punye cite ni..;)

not a serious blogger said...

akak tgk cita nih!! suka!!

..::daria::.. said...

bes kan cite ni kak syida! sya pun suka! ;)

leny said...

along pon tgk cite nih..hehe nini pon tgk gk byk kali lak tu..siap bli vcd ag haha tp mamat tuh mmg hensem...!

..::daria::.. said...

dulu along pun ada vcd cite ni.. ;) tapi dh ke laut..haha..

kann..hensem kan??sbb tu gatal pegi carik..haha..tapi dia dh tua +_+ mungkin dh nk dekat 40 skarang..huhu

leny said...

haha mmg hensem n cool gler trus feeling nk bf cam tu gk dlu...