Friday, December 10, 2010

..::Eidul Adha 2010 : Part 5::..



Hari Ahad..pagi2 aku ngn encet lebah dh bangun pegi carik roti jala kt Uda..roti jala dia terbaikk..seb baik ada lagi masa smpai..roti jala ni cepat habis..lariss..


lepas sarapan..lepak2 jap..kul 10.30 a.m kami pun gerak2 khas naik dua keta ke Airport Senai..flight to KL diorang kul 12.00 p.m..transit KLIA..pastu kul 6.00 p.m plak ke Kuantan..xde flight direct Senai - Kuantan..

lepas diorang dh check-in..kami pi ushar  kedai MPH kt airport tu jap..jalan2 carik buku cite..sambil2 belikan buku cikpid skali..aku beli buku Never Let Me Go - Kazuo Ishiguro..encet lebah beli buku Honk if you are Malaysian - Lydia Teh..

mine :)

his :)

then petang tu..kami g jalan2 umah cikpid..dpt makan karipap sedap panas2 dari kuali..sambil2 tu belajar kelim karipap..hehe..

karipap pertama yg aku tolong pied buat..mcm nk pecah perut sbb byk sgt isi inti :p

petang lepas kenyang mkn karipap..pied pun dh dpt buku Sophie Kinsella dia..dh peluk cium afieq kejap..kami pun pulang ke pangkal jalan..yang paling best sbb esoknya hari Senin Johor cuti!hohoho.. ;) 

4 comments:

..:Sab:.. said...

roti jala kat mana? tak penah tau pun.. hohh nak kena rasa ni...

..::daria::.. said...

erm kedai mkn yg jual roti jala tu actually rumah org sab..if sab dari petronas uda tu kan..petronas tu sebelah kanan..pastu nanti jumpa 1st simpang kiri, masuk..terus smpai jumpa rumah corner lot yg ada pokok ceri..siang2 kedai tu jual nasik berlauk + mee wantan..roti jala tu ada time pagi jek ;)

..:Sab:.. said...

kiranya dia berhadap ngan lot2 kedai tu la eh? jalan padi 2 tak silap... bukan area2 rumah shai tu kan?

..::daria::.. said...

aah betul sab..dia mengadap lot2 kedai tu..bukan area2 umah shai tu..tu simpang 2nd kan dr petronas tu..ni simpang 1st ;)