Wednesday, December 15, 2010

..::Dinner @ Angah D & C::..


Malam semalam malas nak masak lagi..so pegi jalan2 cari makan kat kedai makan baru..asyik tengok gambar2 makanan dr kedai ni kat fesbuk jek..mana bole tahan..hehe..kasik try test satu kali makan kt sini..

Nak tau kat mana? kedai ni dkt Uda..nama kedai dia Angah D & C.. ;) D & C tu stand for Delicious and Cheap! memang cheap pun..seriously!nak banding ngn kedai2 makan western yg kami penah pegi..dan yes memang sedapp..;) so mmg sesuai sgt la tagline kedai tu Delicious and Cheap..hehe

ini menu dia..mmg dh siap2 letak atas meja..aku suka sbb xde la buang masa tunggu waiter datang nk bagi menu pulak kan..pastu tulisan menu + gambar terang cantik menarik.. ;)

Menu and Price :
Grilled Chicken Chop  RM8.00
Grilled Beef Steak  RM12.00 -14.00
Deep Fried Chicken Chop  RM5.00
Fish and Chips  RM5.00
Assorted Steam Burger Set  RM5.00
D & C Fries  RM3.00
Oblong Beef/Chicken  RM4.50 (RM7.00 if one set)
Grilled Lamb Chop  RM10.00 - 12.00

See..murah kan? ;) sangat affordable ok..mana nk carik fish and chip RM5 sajer??hehe..aku mmg promote habis kedai ni..mekasih la pada sab yang mula2 promote kedai ni pada kami..hehe..memang puas hati! ;)


Grilled Lamb Chop - encet lebah's :)

Grilled Beef Steak - makcet lebah's..mebi korang x nampak sgt kuah black pepper dia yg melimpah ruah sbb pinggan dia warna hitam..tapi seriuss..kuah dia sgt sedapp dn banyakk..fries dia pun byk gile mcm nk terkeluar dr pinggan hehe

Nak dijadikan cerita..masa kami tgh tunggu2 makanan sampai..terserempak dgn Kak Ani + Abang Lan and family kt situ..hehe..actually before this dh beberapa kali plan nk g ngeteh..tapi asyik la x jadik..tiba2 terjumpa kat kedai makan ni..x cakap banyak terus pindah meja..tarik meja 2 sambung teruss..orang kata kalau dh jodoh nk berjumpa tak ke mana..hehe..

ini la Kak Ani..ex-officemate encet lebah yang sangat baik hati dan berperangai mcm mak2 yang sweet + caring..sgt seronok dpt jumpa akak yg baik ni ;)

ini hasben kak ani..Abang Lan yg juga sgt baik + suka wat lawak..tgok tu aku nk amik gambar dia x nk pandang..bila aku dh letak kamera..baru nk pandang sengih2..hehe..kt sebelah tu anak diorang yg no 2..Syamil..

gadis ayu yg tgh mengepeace tu anak diorang yg 1st..ayu nama dia..dn yg kecik skali tu daniel :)

see makan pun senyum2 sebab hepi sedap sangat 

Overall..kedai ni mmg bole dpt anugerah kedai harga patut..makanan sedap..servis cepat..harga sgt berpatutan..sapa2 duk JB..try la makan kt sini..confirm puas hati..hehe

Daria : Makanan sedap + makan bersama2 orang2 yg dh lama x jumpa = double happiness! ^_^

2 comments:

..:Sab:.. said...

*two thumbs up!!*
sukaaaaa sgt post ni... err..sbb nama saya ada... hahahaha... tp mmg betol lah...makanan dia mmg superb...
tp paling tak leh blah gambo yg last tu... mesti dia tgh freeze kan?? wakakkakaa....

:: wawahudA :: said...

sedapnye....

nk g makan western gak la gini...