Tuesday, November 2, 2010

..::TUZKI Si Arnab Sengal::..





Dah lama tau pasal arnab sengal ni..tapi x penah pulak aku tau nama dia..tau apa nama dia? TUZKI..hehe..asal usul arnab sengal ni ialah dari Beijing..memetik kata2 wikipedia..

"Tuzki (Chinese: 兔斯基; pinyin: Tùsījī) is a popular illustrated rabbit character, created in 2006 by Wang Momo of the Beijing Broadcasting Institute"

Wiken aritu aku try nk donlod application Tuzki ni kt phone..sebab dia comel sgt..terus teruja carik emoticons, wallpaper, screensaver sume..search punye search..belambak2 rupanya emoticons Tuzki ni yang aku rasa nk lempang2 je tengok..haha..sengal2 cute orang kata..kalo korang nk download emoticons or wallpaper or main game Tuzki..bole la g kat website Tuzki ni.. ;) 

   
rasa nk lempang tak arnab ni?especially bila tgok icon yang last skali tu.. +_+


Kalo nak tgok blog si pencipta Tuzki ni bole g sini tapi dlm bahasa Cina la..katanya berasal dari Beijing kan..dan kalo korang rajin, add la si arnab ni kat Facebook..hehe..canggih betul..kartun pun ada FB..

wallpaper ni ada dlm website dia..cantik tak? my feveret :)

lagi contoh wallpaper..tuzki ganas :p

wallpaper lagi :)


eniwei kat bwah ni gambo desktop aku with Tuzki wallpaper..i likee.. :)

my TUZKI desktop..cute eh? ;)

Daria : Dah jadi Tuzki lovers together2 with wawa.. ;) jom wa..add dia kt FB..hehe

7 comments:

..:Sab:.. said...

Laaa...arnab ke?? tak penah tau pun arnab... hahahahhaa....
*Lebih sengal dr TUZKI

..::daria::.. said...

hahahaha..ye la sab..itu arnab..arnab yang mengongs..hehehe

-inay- said...

tersedak aku sedara lama ni

..::daria::.. said...

sedara lama?hahahahahahaha

*xde niat ok beet..haha

wawan said...

young & dangerous tuzki tu hensem!

..::daria::.. said...

baru perasan ada komen dari miss wawan! gile lama..haha

eniwei..thanx wawan sudi singgah blog picisan ni..terharu! ;)

adhitt said...

Aslinya si Tuzki dari Jepang atau China sey?? Tapi tetep lucu, dulu aku gak tahu namanya ini si kelinci culun. Hahaha.. .