Thursday, November 11, 2010

..::Radio Maivi Saya::..


ini radio keta saya yg dh hampir al punah


Dah lama tak dengar cd-cd lagu dalam keta sendiri..baik cd tulen ke or cd 'bakar' sendiri..terpaksa la dengar radio jek..tukar Fly Fm, Hitz,Sinar, Hot..blasah sume..sebab radio keta aku ni dh masuk air..rata2 aku tanya orang2 yg pakai keta sama tajuk ngn aku ni..radio diorang pun after 3 years, dh start problem..

kes radio maivi aku ni..mula2 aku ingt cd aku yg rosak..so aku test pasang sume cd yg ada..pun haram x function..so sah radio aku yg rosak..hajat di hati nk tuka..tapi..buat masa ni tak penting..dengar radio pun ok jek sebenarnya..cuma..bila balik kampung la..lalu kat area ulu banat takde signal radio tu..kalo x bole pasang cd..mmg gile sangap la bosan..herm..masuk dlm wish list 2011 la..tukar radio siap ada USB, bole main MP3 sume..hehe..berangan..:p

Daria : Pada kawan2 ku yang pakai Maivi jugak..radio korang ok tak?

9 comments:

honey bunny said...

alhamdulillah radio cik babyblue x meragam lagi.. USB pon ok lg... CD pon ok.. bluetooth pon ade.. kesimpulannya keta saya x masuk 3 thn lg neh.. hehehhe

..::daria::.. said...

hehehe..baik awk jaga2 bila nk masuk 3 taun nanti..:p

tapi awak radio model baru..mebi dh upgrade sket kot kualiti dia..yg akak tanya2 tu sume radio jenis sma cam akak..hehe

ciPuding_7 said...

so far radio aku ok lagi noma.. termasuk cd player dlm tu..
xtau la blk kang camner lak.
haha..
oh.. kete aku dah 3 tahun 7 bulan..

..::daria::.. said...

wahh elok lagi pawah?bagusnye..cermat betul ko pakai..hehe..

keta aku lagi muda dr keta ko..baru 3 taun 4 bulan..tapi, kondem dulu..T_T

ida adnan said...

myvi ida baru 3 thn 1 bln..alhamdulillah derio masih elok lagi..CD mmg jarang al sgtla pasang..
yg slau buat hal..power window..

erin emariza said...

mrs bee..ko beli je la yg usb port cucuk kat tempat api rokok tue.then tenyeh je pendrive/thumbdrive..bole la dgr lagu time ko lalu kat area ulu banat.hehe.ke ko dah try, tp mmg xle?

alifah@along said...

saya tak pakai myvi...radio saya pun rosak aritu ...tp, saya dah beli yg baru...radio/mp3/usb kenwood..harganya rm450..apa motif??heheheh...beli baru maaaaa...hehehee

:: wawahudA :: said...

apsal aku baru baca entry nih??
sengkuang gile x scroll smp bwh..
upenye ade byk lg cite aku tetinggal...

maivi sy ok lg...
harapnye akan terus ok..

dh 3 taun gak kot umur maivi sy..
bape bulan x ingat...

..::daria::.. said...

ida adnan :
wah sorang lagi pndai jaga radio..noma mmg suka pasang cd kadang2 smpai panas cd tu..:p

power window noma pun dh meragam2 skit kadang2..huhu

erin :
wahh ada eh benda seumpama itu?owh sungguh ketinggalan aku ni..hehe..ok nanti aku carik..eniwei thanx for the idea!i like! ;)

alifah :
RM450 long? gulp!telan air liur..hehe..apa kata along beli se lagi..pos ke sini..hehe

wawa :
ko punye pun ok lagi?erm..nampaknya aku yg ganas sgt agaknya guna radio..hoho