Friday, November 12, 2010

..::Nak Lempang Laju2 Mereka2 Ini::..


Smalam aku masak nasi ayam for dinner..dah lama encet lebah request aku tak buat2.So malam smalam kobar-kobar masak nasik ayam..ceh..dia punye kobar-kobar mcm la nk masak nasik beriani gam..nasi ayam je pun..hehe

So pagi ni, nasi ayam lebih, aku bawak g opis..so aku takyah la beli breakfast & lunch..jimat..Dulu sebenarnya aku dah serik nak bawak makanan ke ofis sebab..mulut akak2 opis aku ni macam puaka.Sume diorang nk komen sampai ko rasa down-gile-tak-nak-bawak-makanan-g-opis-dah.

Tadi ada sorang akak ni tanya..ni masak nasi ayam ni ada apa?aku ckp la..xde pape..masak sebab laki request jek..dia jawab..ala..apa susah2 masak..makan kat luarr je laaa..

Persoalan di sini, aku susahkan kau ke aku masak nasi ayam tu malam tadi?Aku ada suh ko tolong potong ayam ke?Aku ada suh ko tolong buat sup ke?Suka hati aku la nk masak ke nak makan luar ke!Diorang bawak makanan aku tak pernah komen pun ok.sedap ke tak sedap ke.

Aku ckp kt diorang..eh akak ni..saya ni kan takde anak..bukannye ada keje sangat kt umah..so masak la..lagipun dulu akak jugak cakap..nanti dh ada anak mcm kitorang ni confirm malas nk masak punye kan..so bg la can saya masak puas2 seblom ada anak.. (dan malas masak mcm korang!)

Pastu ada sorang lg menyampuk..ala noma..xpe la..nanti by the time ko ada anak..mesti ko dh pandai masak punye..aku macam..WTF??dah la topik out..menyakitkan hati pulak tu!Aku tanya dia balik..abis tu skarang ni saya tak pandai masak ke?Tergagap2 nak menjawab..Err..Err..

Sian dia kan..mak dia x pernah ajar macam mana nk jaga hati orang..Honestly, makanan yang diorang bawak kt opis pun, ada masa tak sedap jugak..tapi aku x pernah diajar oleh mak aku..kalo tak sedap pegi komen kt tukang masak..itu BIADAP namanya!Rezeki orang dah bagi..ko makan je la..tak nak makan sudah jangan banyak cakap!Ni dah la x makan pun..tapi komen ya rabbi..kalah komen juri Masterchef..

owh Tuhan..berikanlah aku kekuatan menghadapi orang2 yang bermulut puaka tahap dewa ni..

8 comments:

lydzar said...

eeeeeeeeei..aku pon tumpang bengang sekali ni noma..apsal kecoh sgt makcik2 disana tu?

..:Sab:.. said...

hmm..sian kan... anggap je la tu syndrom diorg nak menopos...

meh la keje kat sini.. hari2 noma bawak bfast pun blehh... nak tumpang makaaannnn... ;p

honey bunny said...

sabar jek kak.. org mcm tu xley dilayan, nt makin di layan makin puaka di buatnye.. silap2 kite yg ke puaka tebing biru.. (ish, ape aku ngarut nie...)

mawarbiru said...

tulah mslhnya dorang ni..suke sgt menyibuk hal org len..x paham btol lah..
byk2lah b'sabar noma.. pekakkan telinga & cekalkan hati..sbb org mcm tu xkan pernah b'henti menyibuk hal org...

alifah@along said...

ko sumbat je molot diorang tu dgn ayam ko tu...u suckkk (buat mcm ramzan)

erin emariza said...

kak oii..kalo xnk makan, sudah la..ramai lagi kawan2 saya yg sudi makan nasi ayam saya nie..ada saya mintak duit akak ke beli brg2 nie?huh..(ko bg ayat laser skit kat dorang tue..)

..::daria::.. said...

lydzar :
mereka mmg begitu liza..x dapek den nk nolong..huhuhu :(

sab :
hehe..jgn la kita nnti nk menopaus sama merepek mcm diorang..

keje sana?x pun sab la keje sini..bole tlg makankan selalu..hehe :D

honey bunny :
hehe..baik anie..pasni akak akan cuba ignore mereka2 itu..lgpun akak x nak jadik mcm diorang..

mawarbiru :
dh memang dlm darah kot sifat kak nam tu..hehe..thanx for the advise..;)

alifah :
dari sumbat mulut diorang dgn ayam..baik sumbat ngn kaki aku ni long..ayam tu aku makan..hehe ;p

erin :
itu la masalah aku erin..x reti nk sound orang..haha..kecuali..dh tak tertahan dlm hati..otomatik mengamuk jadik otromen gorgon..hehe

:: wawahudA :: said...

lempang kn aje...

-done-