Monday, November 15, 2010

..::Karangan Bergambar::..



Ada idea tapi xde masa nk merepek taip cite.This week agak hectic sbb busy lintang pukang kemas umah sbb esok malam, my family mau datang sini dr Kuantan, for the first time!:D so semestinya kena pastikan umah selesa utk tetamu..diorang akan stay at our house smpai hari Ahad..raya haji sakan..hehe..tak sabar nk jumpa itu budak joyah wany..siap dh order..nk suh gemuk masak spagetti meatball..:p


Speaking of the joyah..kelmarin dia ada call tapi aku tgh kemas umh, x dgr so aku call dia smule.Aku tanya nape?dia kata nk bgtau tadi ada nmpak pelangi double..aku suh dia mms..kt bwh ni gmbar pelangi tu..cantikkan? ;)

Pelangi berkembar ;)..yang atas tu tak clear sangat


Disebabkan takde masa sgt nk mengarang tapi gedik nk apdet jugak blog..lagipun esok aku nak amik 'emergency' leave dn lusa plak dh raya haji..confirm x berapdet punye..dah la wiken mmg harapan la nk apdet ini blog..:p so..meh baca karangan bergambar ringkas mingkas hamba ;D


ini highway 2nd link selepas tol perling RM2.30..on the way nak balik umah dari opis..suka la tgok itu ufuk merah ke horizon ape ntah org panggil..;)


nasik ayam 1st time buat laswik..lebih bawak g opis..breakfast nasik ayam..lunch nasik ayam..jimat2..hehe..next time mau try itu ayam madu empat resepi cik pawah dlm blog resepi yul..


Last Saturday..waktu keje dalam kul 11 am saya dipaksa pegi ke Danga Utama Launch Ceremony kt area Sutera Utama..lokasi tepi jalan skudai dekat2 dgn McD..tp suke jek sbb bole balik awal :p kul 1 pm tepat saya sudah smpai umah..ngeee



Saturday nite fever kami pegi melantak di Black Canyon @ Jusco Bukit Indah..makan kat situ sedap plus ada wifi..so..sakan mendownload macam2..hehe..aku minum air cappucino..sodapp..dh habis minum..baru perasan dlm cawan tu ada tulis - "A drink from paradise, available on earth"..ye dok mu? :p


Ahad pagi..pegi breakfast tempat biasa..kedai nasik lomak kat TUTA..kebetulan Epy & Jijie pun ada..so kami makan together2..area kedai makan ni mmg byk kucing2..kt atas tu one of yang duk kt kaki aku..tunggu bagi makanan..x bole la tgok muka sedey dia tu..seolah2 macam dia ckp.."Cik manusia..i want more please...." :(


Lepas breakfast nasik lomak..poie kipmart beli barang2 basah..nk penuhkan poti ais..koya cakap nogori..sobab tongahari eden masak ketam masak lomak cili api..dah lama x masak lauk ini..pueh hati eden dapat makan..hehe..lauk masak lomak cili api ni jadik feberet eden sejak study kt matrix kolo pilah taun 2000 dulu..hari2 makan lauk lomak pun xpe..pedas lauk org nogori mmg mantap! :p


ini lauk peneman sang ketam tadi..sayur pucuk manis goreng..selalu aku masak pucuk manis ni masak lomak jugak..tapi mak mertua ajar masak goreng dgn telur punye..sedap jugak..dn lebih simple..tgh cuba tanam2 pokok pucuk manis ni banyak2 kat blakang umah..pokok yang nan sebatang aritu dh selamat patah riuk kena pijak ngn budak2..:(

Daria : Banyak la aku punye xde masa kan..berjela pulak jadiknya..hehe :p 

9 comments:

lydzar said...

wah sedapnya ketam! aku dah tak berani dh beli ketam setelah dikomen/dikutuk oleh mak-in-law, aku tak reti beli ketam sbb penah beli ketam tak byk isi muwahahaha!

:: wawahudA :: said...

horizon hill la....

alifah@along said...

huhu...yang bhgn ketam tu tak blh tahan...menyelerakan orang putih kata!!

mawarbiru said...

sedapnye ketam tu.. minta skit bleh??

Zaza said...

wuishhhh...nk ketam sikit!!!

boleh bukak bisnes nih hehe

..::daria::.. said...

lydzar : aku slalu belasah je beli ketam liza..x tau pun nk tgok isi banyak ke tak..hehe

wawa : ah ye la wa..horizon hill..hehe

along : meh aa turun JB ai masakkan utk u long..hehe

mawarbiru : bole..nak banyak pun bole..hehe

zaza : haha..baru masak 2 3 kali itu lauk..blom expert lagi..kalo bisnes mau lingkup..hehe

..:Sab:.. said...

bila kita nk dpt rasa ketam masak lemakkkk....

..::daria::.. said...

hehehe..ok sab..next ketam masak lemak, noma spare utk sab eh..promise!:D

Anonymous said...

564844 [b]Tag:[url=http://www.cheapraybanaviators1853.org/]oakley sunglasses cheap[/url],[url=http://www.cheapraybanwayfarers1853.org/]ray ban sunglasses outlet[/url],[url=http://www.oakleydiscountoutlet.org/]ray ban sunglasses outlet[/url],[url=http://www.oakleydiscountsunglass2013.org/]cheap ray ban sunglasses[/url];Links:[/b][url=http://fudan.edu.cn/]cheap ray ban sunglasses[/url]
prescription sunglasses which combine the features of both prescription glasses and sunglasses. They are especially designed for those myopia who have to be outdoors often. They eliminate the restriction that eyeglass wears have to wear contact lenses when they want to wear sunglasses.As it is known to all that at present there are a small amount of prescription sunglasses on the market, they're nicely obtained as well as extremely valued. They turn out to be among the excellent improvements within sunglass world, you need to know much better regarding points worried Rayban doctor prescribed shades as well as family member info associated with choosing 1 appropriate for you greatest. Along with individuals info you'd really feel happy as well as safe to purchase as well as put on the actual newly-made manufacturing, gets to be on the list of foremost model with sunglass marketplace along with the primary decision intended for sunglass addicts. Just last year, Rayban grasps this company ability. Loads of top rated investigators uneasy will be labeled within homework the matter this the best way to generate a types of sunglasses which often can give the users an apparent eye sight plus observation safeguards. Just after 3 years' diligence, you need to comprehend more effective related to details nervous Rayban recommended eyeglasses together with in comparison material for choosing the ideal an individual perfect to your perfect. Utilizing the ones material you would probably truly feel pleased together with acquire to shop for together with dress in any newly-made construction, Rayban sunlight,