Thursday, November 4, 2010

..::Jalan Jalan Naik Bot Di Pantai Lido::..


Pagi tadi kul 10.00 a.m..aku pi site valuation untuk satu projek baru yang aku kena handle..ni projek supply, erect, install and maintain double layer silt curtain nun kt tepi pantai lido sana..seronok skit hati aku tak yah duk opis setelah gunung api meletus pagi tadi..hehe

Silt curtain tu tujuannya utk menangkap segala sampah sarap or debris akibat dari penambakan pesisir pantai lido tu..so aku kena pi kira brapa length silt curtain yang contractor dah install kt tgh laut nun dgn menaiki boat..rupa silt curtain tu mcm curtain (baca : langsir)..dia duk tegak kt dlam laut..sambil ada jumbo bag attached to bottom of the silt curtain..jumbo bag to act as anchor or pemberat..so sampah sarap bawah laut tu pun x terlepas ke tengah laut..dia akan terhalang oleh curtain tu..eh paham ke aku explain ni? ;p nak info tambahan pasal silt curtain..kelik sini dan sini :)


site valuation team

ini boat comel yang aku naik

dari atas air silt curtain tu nmpk mcm ni

ini jumbo bag yang act as anchor

ini muka pom happy tak yah duk opis..hehe

Daria : Kerja bertambah..gaji tang tu jugak..herm...

3 comments:

CT said...

Paham....tadi tgh hari akak lalu are apantai lido...tpandanglah saluran merah tu...

Dlm hati terpikir ooooo...salur tu utk sedut pasir...hahaha

Tgk dh ada org nk bagi info...paham dah...oooo kalu gitu kat bawah macam ada jaring ya...

..::daria::.. said...

Hehehe..kalau akak lalu pagi mesti nampak saya atas boat :p

Curtain tu dia mcm kain kak tapi material dari jenis mcm plastik punya (woven geotextile)..air dr tepi pantai tu xkan lepas ke tgh laut kak..:)

ciPuding_7 said...

slalu dgr je pasal silt curtain. skrg baru aku tau camner rupanya.. huhuhu..

dlm jumbo bag tu ada ape? bkn senang nak buat dia jadi anchor.