Wednesday, October 6, 2010

..::Makan, Doa, Cinta::..




buku yg x abis2 lagi baca :p 

Berusaha nk habiskan baca buku Eat, Pray, Love ni before pegi tgok muvie..dah lama gila beli, aku rasa sebelum kawen kot..haha..tapi bila dh baca sikit..pastu dh lamaaa bila nk smbung baca..eh dah lupa apa cite awal2 tu..terpaksa ulang semula..end up..tak khatam2..:p sian buku tu..siap kertas dia dh nak jadik kaler kuning2..hehe

Eat,Pray,Love movie poster

Author of this book, Elizabeth Gilbert


Since cite ni dh ada kt muvie skarang..i have to!target..seblom this weekend..hehe..sbb nk ajak encet lebah pi tgok muvie ni kt jusco tebrau..dh lama x tgok muvie sama2..i think this muvie will be a nice muvie to be watched together since one of the locations dlm film ni was our honeymoon place..;)


Daria : Nak carik buku ni yg Indonesian translation punye..Makan, Doa, Cinta..:)

6 comments:

wawahud2 said...

mcm best kn cite dia?
ade gak keinginan nk g tgk...

baca?

no lah...i tgk jek muvee...
nant u cite ape beda buku dgn muvee ye..:)

..::daria::.. said...

aah wa..mmg best..cite pasal sorang pompuan g travel sorang diri ke india,italy and indonesia..:)

ajak la meklong pi tgok muvie dia..confirm worth it! :)

hehe..buku aku tu pun bercinta nk abiskan baca..bz mengalahkan org ada anak..hehe

alifah@along said...

wowwwww!!!!nmpk best kan??wawa, mlm ni terus kita p tgk, nak??hahhahahaa....jeles la puan noma, sbb kami tgk dulu..hehheee

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

lin pun ingat nak tgk.. tp abg nik cakap, sure anak2 boring!!! hehehe and dia tak nak tinggal anak2 dia.. rasa nya filem Magika yg menang kot! hahaha sian lin~

..::daria::.. said...

alifah @ along :
ehem2..kami dh tgok cite tu smalam long..kehkehkeh..jgn jelesssss.. ;D

lin :
noma x sarankan bawak budak2 lin..sbb confirm diorang akn boring punye la..:p cite xde lawak xde apa..sesuai utk org2 dewasa jek :) xpe..beli CD la lin cite tu..lyn Magika pun ok apa..hehe

..:Sab:.. said...

kita pnh tgk Oprah interview Elizabeth ni...lama dah kot... dia citer pasal pengalaman dia la...dan kupas dgn lebih dalam apa yg sbnrnya dia maksudkan tu...

tp..bkn type kita kot, tak minat.. tak tau la kalo kita yg tak reti nk menghayati..ngeeee :)