Wednesday, October 13, 2010

..::Kereta Hilang!::..


mangsa kejadian


Pada satu malam, kami nk pegi dinner kt kedai makan dekat2 ngn area umh kitorang..tapi parking penuh kat area kedai makan tu..so..kitorang parking kt lorong2 tepi umah orang..shop lot kt situ surrounded by rumah2 teres..biasa la shop lot kt taman perumahan..parking space x banyak..


lepas parking..kami menapak ke kedai makan yg agak jauh la dr tempat kami parking tu..siap melantak..kitorang pun gerak2 khas nk balik..smpai kt tempat park kereta td..


"eh..mana keta kita yang??", tanya bini encet lebah yg dh cuak2 ayam.


encet lebah pegi cari kt tempat lain..kot2 kitorang carik kt salah tempat.lagipun kt area tu gelap.xde lampu jalan pun.


ada beberapa kereta yg parking kt tempat yg sama kt situ.kitorang jenguk2 jugak kereta tu.
aku jenguk dlm satu kereta kembara tu..skali aku perasan, barang2 dlm kereta tu mcm kenal jek..



eh tu lanyard aku! kasut aku! kejadah nya duk dlm keta tu!huhuhu..baru la sedar..keta kitorang kena curik rupanya!!sume barang2 aku pencurik lahanat tu campak dlm keta kembara ntah sapa2 tu..huhu



so, kitorang terus berlari g balai polis..balai polis tu dkt bangunan umah kedai tadi je..dekat je ngn kedai makan tadi..aku dh x bole bercakap..sebab sibuk sedu sedan..huhuhu..


pastu ada sorang pakcik tegur..awak dh tepon ayah awak?


aah eh..aku x tepon pun ayah aku lagi..so aku pun kuar dr balai tu sementara encet lebah buat report..bila dgr suara ayah aku..terus makin laju + makin kuat aku nangis..huhuhu..


tapi..


aku pelik..


nape respon ayah aku sungguh pelik?? bole pulak dia ketawa bila aku bgtau keta aku hilang??huhu..


sampai hati abah.. :(


tiba2..


aku terjaga.. ceh!aku mimpi rupanya??dan aku mmg tengah nangis betul2 kat luar..encet lebah kt tepi aku tgh gelakkan aku sbb ntah2apa2 mengigau nangis2..


skarang baru aku paham..sapa sebenarnya yg gelakkan aku dlm mimpi td tu..T___T


Daria : Nauzubillah kalo betul2 hilang kereta..hilang motor dua kali pun aku dh jadik biol..apatah lagi kereta..huhuhu  

16 comments:

lydzar said...

aku pon dh cuak gak..seb baik la ko mimpi je..

wawahud2 said...

sengkuang gak ko ni kadang-kadang....

pagi-pagi dh buat aku gelak secara senyap kat depan pc....

honey bunny said...

hahhaha.. mangkuk tingkat r akak nie.. x pasal2 saye jadi org giler gelak sesorng kt cni.. hahahha.. nak sambung gelak semula..

lina adnan said...

Bikin cuak je ko ni noma! Aku dh siap feeling sedih gak bila ko kata teresak2 nangis kete ilang!

Sekali mimpi je daa... Mudah2an pnjg umo kete ko dgn ko. Cuak gila if kete ilang2 ni.

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. said...

ko mmg eh!!
sabar aje lah..ingt kot bebtul hilang..gila ahhh..
tu laaa..malam tadi tido tak basuh kaki... :p

alifah@along said...

HAHAHHAA....aku dah cuak dgr td...serius ma....aku siap pk lagi, knp la dia selalu hilang kenderaan??tp, mimpi je rupanya...hampehs...lenkali, basuh kaki sebelum tidur ya...

..::daria::.. said...

lydzar :
hehe..tu la seb baik mimpi..kalo betul2..ish..x sanggup aku nk bayangkan..:(

wawahud2 :
hahahaha..mesti penat eh gelak senyap2..bahu je gerak2..hahaha

honey bunny :
mangkuk tingkat?hahaha..anda sudah terkena! ;)

lina adnan :
huhu..sori la kalo ko rasa tertipu lina..mmg mintak jauh la sapa2 antara kita ni hilang keta..:(

ain rusli :
hehehe..ampun ainie..x berniat nk buat korang cuak :p actually aku ngigau tu bukan malam..tapi siang hari ahad aritu..dlm pukul 3 ptg mcm tu..hehe

along :
hahaha..selalu hilang kenderaan?mintak jauhhh..cukup la moto 2 bijik tu hilang..huhu..

tido siang pun nk kena basuh kaki eh long? ;)

~ini an~ said...

celaka betul mimpi tu...cuak aku

..:Sab:.. said...

wakakakakka.... adoii laa... tak leh tahan sbb kita dh dpt bayangkan kedai makannya, pastu balai polis tu... nasib baik hasbi takde ni, kalo tak, tak dan baca abis dah toleh tanya dia ngan muka cuak2 ayam... hahahahha.....

jijiepi said...

ahahahhaha...noma noma..
sy dgn xcited nyer membacanye..dah tepk awat en asben xkepoh ngn sy..

cehhh..rupa2nyer gue tertipu...

mawarbiru said...

wat cuak jelah noma ni...ingatkan btol2 hilang..hehehe..klakar plak rasanya...

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

hahaha mmg noma ni pesyen ngigau kan.. takpelaa.. yg klaka nye, nape nak kol ayah..sbb ayah noma kan jauh..bukan dia leh carik kat kuantan pun!!! hahaha rupe nye pakcik lebah yg gelak sakan! ok la tu..hiburan rmhtgga!!! hahaha

pawah said...

hishh... saspender sungguh..
fobia aku dgr perkataan ilang dari ko ni..
teringat masa terhilangkan moto ko dulu..
waaaaa... ampunkan aku...

..::daria::.. said...

an :
hahaha..marah gayanya aok an..;)

sab :
hahaha..mesti sab terbayang area shop lot kt balai polis bukit indah eh? ;p seb baik sab baca smpai habis dulu..hahaha..

jijiepi :
ini namanya hiburan di hari rabu jijie..kekeke..jgn mara eh..;)

mawarbiru :
mekasih sbb sudi cuak bersama2 mawar..hihi :p

lin :
hahaha..mmg la ayah noma jauh tapi noma jenis benda2 mcm tu mesti nk bgtau ayah jugak..dulu hilang moto pun 1st person noma call is ayah..smbil nangis2..hehe

bila ingt2 balik mmg benda tu bole jadik point wat lawak antara kitorang..;)

pawah :
ala pawah...aku dh lama lupakan kisah tu laa...bukan salah ko punn laa..dh nak hilang kan..:)

btw, ingt tak kita siap ada sign surat akujanji ape ntah kt balai polis kecik uitm?hehe..

shahidatul.akmar@yahoo.com said...

wakakaka... sabo je. sambil bc tu t'pk gak awat hasbi xkecoh2 pon. mesti tdo time2 maghrib ni. hehehe..

..::daria::.. said...

shai :
hehehe..mana ada tido time mahgrib shai..tido tengahari la..;)