Friday, October 29, 2010

..::Every Cloud Has A Silver Lining::..


see the ratio between total applications with the vacancy?

Result interview PTD dh keluar hari ni..Kalo ikut pada nota kaki kat surat panggilan interview tu, result keluar 1hb November 2010..tp tadi kawan aku ida call bgtau result dh keluar..excited suh aku check..aku pun check dgn hati dup dap dup dap..tergamam sekejap tgok apa ada kt screen pc..memang bukan takdir aku nk jadik PTD agaknya..but it's ok..aku redha..at least aku dh merasa melalui semua fasa..dari 1 sampai 3..bermula dari amik exam 41 - 1 April 2010 (ni kali ke-3), pegi PAC kat Kluang - 1 July 2010,dan interview kt Pan Pac JB - 22 September 2010..nampaknya jodoh aku dengan profesion QS ni panjang lagi agaknya..

kepada sapa2 yang tergolong dalam kategori 400 orang yang berjaya tu..tahniah! ;) dan pada yang dpt panggilan utk pegi exam 41 bulan November ni, gudlak aku ucapkan utk korang..kalo sape2 nak pinjam buku + nota dari aku..bgtau aku..aku bole bg pinjam..:)

aku nak ulang ayat penguat semangat ni..juga ditujukan khas utk rakan2 seperjuangan lain yang sekapal ngn aku..don't be sad..every cloud has a silver lining ;)

IT'S GOOD TO PLAN YOUR WORK, BUT DON'T GET UPSET IF YOUR PLAN DOESN'T WORK..THAT IS BECAUSE..GOD'S PLAN FOR YOU IS FAR MORE BETTER THAN YOURS..:)

Daria : Nak cek keputusan temuduga PTD September 2010, sila kelik sini..all the best! ;)

4 comments:

Noly said...

Good motivation noma, think positif.... insyaallah rezeki ko kat jawatan lain, mane tau name ko jadik simpanan kat kementerian utk other job...

mawarbiru said...

Insya Allah,kalo ada rezeki mybe utk keje len yg lebih baik.. juz keep on going..

erin emariza said...

lax r noma.aku g peksa ntah bape kali tah.main2 jek.dah tua bangka baru insaf dan buat betul2.interview kali ke2 baru lepas.masing2 ada rezeki masing2.kalo ko nk g lagi lain kali dan perlukan apa2 input, gtau aku. :)

ummi mien said...

tak pe noma. cuba lagi. mana tau yg akan datang ni ada rezki utk ko.