Tuesday, October 12, 2010

..::30 Fakta Tentang Puan Tanah::..





Kena tag dgn puan mawar..bole tahan bas nk 30 fakta eh? :p layan je la auta aku kt bawah ni..nk percaya x nk percaya..suka hati korang..hehe


1.Anak sulung dari 3 beradik..yg no 2 lelaki, 25 tahun dn yang ke tiga pompuan..8 tahun.

my bro, amli + my sis, wany

2.Dah 1 tahun 4 bulan jadik suri rumah x sepenuh masa.

3.Anak jati pahang yg lahir di Kuantan tapi skang bermastautin di Johor..ikut encet lebah keje sini.

4.Kerja as Quantity Surveyor kt company developer.

5.Suka kucing..:)

kucing sab tido atas riba 

6.Suka amik gambar wpun x pandai amik gambar cantik2.

7.Suka melukis kartun walaupun x cantik pun hasil lukisan..syok sendiri aje.

katun yg aku slalu lukis..gajah

8.Bekas minah rempit..hehe..xde la.dulu masa study bwak moto..skang dh jarang.encet lebah je bwk g kedai.


my scoot :)

9.Warna peberet..purple, hitam, coklat, pink buruk..dan kaler2 pastel.

10.Pernah dipanggil 'pastri' oleh farah + pied dulu..stand for 'pastel misteri'..haha..ntahapa2..:p

11.Masa skolah..diberi gelaran 'gajah'..oleh yasmeen..sbb dia kta bulu mata aku mcam bulu mata gajah dlm cite sesame street :p

12.Dipanggil GEMUK oleh adik bongsu dari dia bole bercakap smpai la sekarang.

13.Suka keta katak @ beetle VW..berangan nk beli keta tu bila dh mampu nanti..herm..tp ntah zaman bile :p

dh mcm kena serangan tahi lalat

14.Ada koleksi keta VW..kalo x silap aritu kira ada lebih kurang 15 kereta..macam2 kaler..macam2 size..


koleksi keta vw saya :)

15.Suka benda or design bulat2 or polkadot..tema rumah saya ialah bulat2..:) langsir corak bulat2..table runner + cushion cover bulat2..magnetic board bulat2..tuan pun sama bulat :p


cantik eh wall sticker bulat2 :)

16.Seorang pompuan yg pendek..155 cm sajerk :p

17.Sekolah rendah ada dua..darjah 1 - 5 sekolah kt MGS Raub..tgh2 drjh 5 smpai drjah 6 sekolah kebangsaan indera mahkota.

18.Satu sekolah menengah (SEMESTA) ngan encet lebah.

19.X pernah bertegur sapa langsung dgn encet lebah selama 5 tahun satu sekolah.

20.Suka makan.tolak batu + kayu + besi.

21.Suka masak.sedap tak sedap tolak tepi.hehe

22.Muka masam..naturally.Kalo x kenal confirm korang kata aku sombong punye. :p 


masam macam tu, cuma aku x pakai spek

23.Suka pegi pantai..mebi sebab Kuantan located tepi laut..dh terbiasa ngn pantai..


pantai Kuta, Bali :)

24.Suka main buih sabun yg dulu org jual 50 sen je sebotol..main tepi pantai pulak..syok! :)

25.Suka main roller blade..tapi xde la pro..tgh carik pengganti.,yg lama dh lama al-punah.

26.Ada 7 orang kawan2 yang pregnant di sekeliling saya sekarang.. :) ramai kan?amik aura cepat!hehe

27.Kulit saya mmg pure gelap mcm org laut..;) tapi..ada aku kisah?hehe

28.Gelap2 saya..gelap lagi encet lebah..opss!hehe

29.Selalu mengigau dlm tido (encet lebah cakap)..terbaru mengigau..petang kelmarin :p

30.Suka tempoyak..marvellous! ;)

Daria : At last..berakhir sudah seksaan otak aku nk memikir pasal diri sndiri..haha! Ok mawar..hutang selesai aa! ;)

9 comments:

wawahud2 said...

huhuhu

no.29 tu cite pasal guard rail lagi ke?

wawahud2 said...
This comment has been removed by the author.
..::daria::.. said...

hahaha..x la wa..ni pasal lain pulak..mimpi keta aku ilang..pastu aku nangis2 dlm mimpi..sebenarnya aku mmg nangis betul2 kat luar..hahaha..bongokss..

~ini an~ said...

1 fakta yg ko perlu tahu...klau org suka bentuk bulat dia kuat seks hahaha kantoi

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

ala~~~~~ reveal la banyak lagiiii!!! hahaha contoh nya -->> muka je nampak son=mbong, tp dlm hati ada taman~~~ hehehe sibuk lin jadik tukang karut ! hahaha jgn mare ye pn noma.. :P

..:Sab:.. said...

Simo!! eh ke Maru eh? tak pasan noma pegang sape aritu hihi... ;p
gajah tu...kita penah tgk! samaaa...comel.. hehe..
koleksi keta vw tu, tak penah tgk... nak tengokkk...

mawarbiru said...

noma,thanks jwb tag..
nsblah tak pecah kpale tu jwb tag ye...hehehe...

..::daria::.. said...

an :
mana ko tau an?hehe..gaya macam bercakap dr pengalaman sndiri jek?kuikui.. ;)

lin :
hahaha..30 tu pun dh senak kepala nk pk lin..kalo reveal sume abis la noma xde rahsia dh lin..;)

dlm hati ada tmn?hehehe..applied kt certain people je perangai tu..:p

mawarbiru :
welkam mawar..at least ada idea nk wt entry..hehe..thanx tag noma, lain kali tag la lagi..hehe ;)

..::daria::.. said...

sab :
noma x prasan la sab tu simo ke maru :p dua2 sma jek putih..hehe..lagipun aritu noma pegang dua2..hehe

haha..gajah tu ayah noma ajar lukis masa kecik2..:p dh terbawak2 smpai ke tua..

keta vw tu ada kt kuantan..nnti noma bawak balik sini..:)