Friday, October 29, 2010

..::Therapy Yang Menggemukkan::..


i need this right now  -____-

..::Every Cloud Has A Silver Lining::..


see the ratio between total applications with the vacancy?

Result interview PTD dh keluar hari ni..Kalo ikut pada nota kaki kat surat panggilan interview tu, result keluar 1hb November 2010..tp tadi kawan aku ida call bgtau result dh keluar..excited suh aku check..aku pun check dgn hati dup dap dup dap..tergamam sekejap tgok apa ada kt screen pc..memang bukan takdir aku nk jadik PTD agaknya..but it's ok..aku redha..at least aku dh merasa melalui semua fasa..dari 1 sampai 3..bermula dari amik exam 41 - 1 April 2010 (ni kali ke-3), pegi PAC kat Kluang - 1 July 2010,dan interview kt Pan Pac JB - 22 September 2010..nampaknya jodoh aku dengan profesion QS ni panjang lagi agaknya..

kepada sapa2 yang tergolong dalam kategori 400 orang yang berjaya tu..tahniah! ;) dan pada yang dpt panggilan utk pegi exam 41 bulan November ni, gudlak aku ucapkan utk korang..kalo sape2 nak pinjam buku + nota dari aku..bgtau aku..aku bole bg pinjam..:)

aku nak ulang ayat penguat semangat ni..juga ditujukan khas utk rakan2 seperjuangan lain yang sekapal ngn aku..don't be sad..every cloud has a silver lining ;)

IT'S GOOD TO PLAN YOUR WORK, BUT DON'T GET UPSET IF YOUR PLAN DOESN'T WORK..THAT IS BECAUSE..GOD'S PLAN FOR YOU IS FAR MORE BETTER THAN YOURS..:)

Daria : Nak cek keputusan temuduga PTD September 2010, sila kelik sini..all the best! ;)

Thursday, October 28, 2010

..::Brape Hengget Blog Korang?::..


Smalam masa blog hopping, terjumpa widget 'How much is your website worth?' kt blog sorang hamba Allah..Menarik jugak sbb bole tau brapa nilai blog korang..kat bwh ni list antara website2 glemer dgn worth value dia..tapi perlu diingat..ni hanya estimation saja..no confirmation it's accurate..


google.com.my  RM89.90 million
thestar.com.my  RM12.79 million
maybank2u.com.my  RM12.23 million
mudah.my  RM8.04 million

if korang saje suka2 nk tau brape korang punye website worth..bole la try by klik sini..kt bwah ni value blog aku..alahai..nak banding ngn yg kt atas tu..herm..sogan eden..:p 



Daria : Mood baik ini hari.Alhamdulillah.

Wednesday, October 27, 2010

..::Peluang Kedua::..


source : pakcik gugel

Pernah tak hadapi situasi hati 50-50 nk bagi peluang kedua pada sesiapa? mungkin kerana orang tu penah buat sesuatu kesalahan pada kita..menyakitkan hati kita..atau apa2 saje kesalahan yang kalau diikutkan hati..nk belasah je orang tu..atau..berharap org tu pegi jauh2 dari hidup kita..or even worst harap org tu kena langgar keta?

aku penah rasa perasaan tu..dan aku juga org yg x keberatan nk memberi peluang kedua  ketiga keempat kelima keenam pada orang2 yang penah buat salah pada aku..ok aku tipu..ada jugak org yg aku x maafkan lagi smpai sekarang..herm..x baik betul..tapi tu cite lain..

one of my kesayangan kt dunia ni membuatkan aku rasa bercampur2..marah ada..hepi ada..sedih ada..risau ada..ini satu perasaan pelik yg x reti aku nk hurai camne tapi bole rasa kalo kesayangan je yg buat hal..tapi ni dia bukan buat hal..dia nk amik satu step yg sgt besar bagi aku yang agak terburu2..tapi sape la aku nk menilai lebih2..sebab yang merasa + merana + melalui sume hal smpai dia nk amik step ni bukan aku..

aku cuma berharap dan berdoa pada Allah..yang decision dia amik ni..betul..mungkin dh jodoh diorang kan..lagipun..aku percaya pada peluang kedua..dan dia sedang memberikan dia yang satu lagi tu..peluang kedua..yang aku harap dia yang satu lagi tu..takkan persia2kan..(kalo dia sia2kan..aku lempang dia laju2)

aku pun berharap..orang sekeliling dia..merestui keputusan dia..sebelum tuding jari blame dia macam macam..moh la kita tengok diri kita sendiri dulu..perfect sangat ke kita ni? perfect sgt ke rumahtangga kita?entah2 kita sendiri pun pernah diberi peluang banyak kali oleh suami atau isteri sndiri..baik baiki masjid sendiri dulu dari duk sibuk nk kutuk2 masjid orang yg baru nk buat site clearing tu..

memang betul dia penah buat silap..tapi itu bukan bererti kita patut menuding jari menyalahkan dia sepanjang masa macamlah kita ni x penah buat silap..setiap kesilapan boleh diperbetulkan..boleh diperbaiki..so..biar la dia betulkan..dan baiki silap dia..dan perkara yang sepatutnya kita semua lakukan ialah..menyokong dia..membantu dia..bukan mengeruhkan lagi keadaan..

kepada si dia dan si dia sorang lagi..jangan persiakan peluang kedua yang kamu berdua dapat..semoga Allah mempermudahkan segala urusan kamu berdua..semoga kamu berdua tabah menghadapi apa jua cabaran dan rintangan bersama2..insyaAllah

Daria : Alangkah baik jika mereka2 itu faham apa erti peluang kedua..

Tuesday, October 26, 2010

..::Petua Mencuci Hati::..


'cuci hati' lead to 'happy heart' :) 

Dapat email ni dari one of my colleague..nice email to be shared and spread..jom sama2 berusaha utk jadi orang yang lebih baik..insyaAllah.. :)

Segala aspek kehidupan ini bermula daripada hati. Oleh itu di bawah ini ada beberapa cara bagaimana hendak mencuci hati. Diolah oleh pakar motivasi Datuk Dr. Haji Fadzilah Kamsah.

1. Dirikan solat dan banyakkan berdoa – Ini adalah salah satu kaedah yang sungguh berkesan. Semasa berdoa turut katakan "Ya,Allah jadikan hatiku bersih"

2. Selawat keatas Nabi Muhammad s.a.w paling minima 100 X sebelum tidur – Ini merupakan satu pelaburan yang mudah dan murah. Disamping dosa-dosa diampunkan, otak tenang, murah rezeki, orang sayangkan kita dan mencetuskan semua perkara kebaikan.

3. Solat taubat – Selain daripada memohon keampunan, dapat mencuci hati dan menenangkan minda. 

4. Membaca Al-Quran – Selain dapat mencuci hati juga menenangkan jiwa, penyembuh, penenang, terapi. Sekurang- kurangnya bacalah "Qulhu-Allah" sebanyak 3X.

5. Bermaaf-maafan sesama kawan setiap hari.

6. Bisikkan kepada diri perkara yang positif – Jangan sesekali mengkritik, kutuk diri sendiri, merendah-rendahkan kebolehan diri sendiri.katakan lah "Aku sebenarnya......(perkara yang elok-elok belaka)

7. Program minda/cuci minda – Paling baik pada waktu malam sebelum tidur, senyum, pejam mata, katakan di dalam hati : "Ya, Allah cuci otak aku, cuci hatiku, esok aku nak jadi baik, berjaya, ceria, bersemangat, aktif, positif". Menurut kajian psikologi, apa yang disebut sebelum tidur dapat dirakamkan sepanjang tidur sehingga keesokan harinya – cubalah!!

8. Berpuasa – Sekiranya dalam berpuasa terhindar dari melakukan perkara-perkara kejahatan.

9. Mengingati mati – Sekiranya hendak melakukan sesuatu kejahatan, tidak sampai hati kerana bimbang akan mati bila- bila masa.

10. Kekalkan wuduk.

11. Bersedekah.

12. Belanja orang makan.

13. Jaga makanan – jangan makan makanan yang shubhah.(diragui halal dan haramnya.)

14. Berkawan dengan ulama'.

15. Berkawan dengan orang miskin (menginsafi.)

16. Pesan pada orang, jadi baik.

17. Menjaga pacaindera (mata, telinga, mulut dan lain-lain.)

Daria : Working on it. :)

Monday, October 25, 2010

..::Encet Lebah Di Kala Muda Mudi::..


Kali ni aku nk reveal muka encet lebah masa skolah menengah pulak..keh keh keh..penat aku gelak tengok muke innocent masing2..especially encet lebah..haha

kalo korang terer korang carik la mana dia dlm gambar2 kat bawah ni..aku dpt gambar2 ni sume kt fesbuk enol pagi tadi..dlm folder Young & Dangerous II..nama folder ganas..:p hehe..dh mintak permission tuan punye gambar..thanx enol! ;) 


lokasi mcm kt bus stand raub jek :p (tuan punye gambar yg pakai topi + baju belang2 hitam putih tu)

baju biru Le Coq Sportif biru tu..sume ada rasanya..aku punye dh ke laut :p

ikut pada gambar taun 98..maknanya masa ni Form 4

bus stop dpn skolah kot ni..ntah aku x ingt

ololo hepinye yang ;)

Daria : Rindu zaman sekolah! ^_^

Friday, October 22, 2010

..::Welcome To The World Hani!::..


Sepupu aku belah mak bertambah lagi.. :) kalo x silap aku..sepupu latest aku ni lahir 11hb October 2010..ayah baby ni adik mak aku yg no 7..kitorang panggil dia ayahmat..


Hi..nama saya Hani Syaznie Ikma Bt Muhammad :)


cuba teka mana satu ayah si baby Hani tu? :p

Penat aku carik dlm pc aku gambar ayahmat ngn wife dia..tapi xde pulak gambar diorang berdua..yang ada gambar team liga bola galing kt atas ni jek..ayah si Hani tu yang satu satunya pakai kopiah putih tu..jgn tanya aku nape dia amik gambor posing mcm tu..haha

Daria : Seronok tgok orang dapat baby :)

Thursday, October 21, 2010

..::Happy Birthday Adelina!::..


my dear Ed yang senyum kolget tu

Aku dh kawan ngn ed ni, almost 15 years..dari zaman berhingus lagi..zaman makan nasik kawah sama2 5 taun..zaman tudung bulat pakai pengeras..zaman fly2 g bandar raub time bulan pose semata2 nak g bazar ramadhan..zaman time skolah lagi dh sibuk2 sama2 minum jamu tea pahit nak kurus..sampai la skang masing2 dh keje..dh ada life sendiri..we still keep in touch..siap dulu zaman xde henpon lagi..rajin betul tulis2 surat..mcm bercinta pulak..haha..apatah lagi sekarang ni..teknologi dah canggih..tepon ada..ym ada..fb ada..:)

Hari ni, 21st Oct 2010 is her 28th burve day..:) Happy birthday Adelina Adenan..Aku doakan kawan aku sorang ni panjang umur selalu..dimurahkan rezekinya oleh Allah..dan diberikan rahmat yang seluas-luasnya,selebar-lebarnya..dan juga ditemukan jodoh dengan orang yang baik-baik..:) Aminnnn.....

Daria : I'm proud of her..dh la gigih sambung master..her thesis..4 flat!!clap3! \(^_^)/

Tuesday, October 19, 2010

..::Amly Ada Blog!::..


amly + nini

Akhirnya, adik laki aku sorang ni terpengaruh jugak dgn hasutan aku suh dia buat blog..hehe

..::Happy::..





Happiness often sneaks in through a door you didn't know you left open.

People take different roads seeking fulfillment and happiness.  Just because they're not on your road doesn't mean they've gotten lost.

There are two things to aim at in life:  first, to get what you want; and after that, to enjoy it.  Only the wisest of mankind achieve the second.

Most folks are about as happy as they make up their minds to be.

A great obstacle to happiness is to expect too much happiness.

The only way to avoid being miserable is not to have enough leisure to wonder whether you are happy or not.

You cannot always have happiness, but you can always give happiness. 


If you want to be happy, be.

Quotes source, here.

Daria : Balik umah nak main tiup2 buih sabun. o_O

..::Conversation::..


wany + jasmin azzahra

Conversation 1

Pada satu malam, wany telefon aku..masa tu aku kt umah tgh lepak2 tgok tv..

Wany : Gemuk, umah gemuk ada lampu tak?

Gemuk : Eh..mesti la ada..kenapa?

Wany : Umah baby takde lampu ni..

Gemuk : Haa..takde lampu??

Wany : Aah..baru je takde lampu..baby duk dalam gelap ni..

Gemuk : Laa..umah blackout ke?

Wany : Aah..blackout..

Gemuk : Lain kali ckp la blackout ke takde letrik ke..bukan takde lampu..hehe

Wany : Alaa..sama la tu..

Conversation 2

Pada satu hari, lebih kurang 13 taun yang lalu..masa tu aku tgh baca buku atas katil..

Kawan : Ko tau tak..ilmu tu dlm buku tu pun takut nak masuk kepala bila tgok muka ko masam macam tu..

Aku : Erk...(-__-") (masam sgt ke muka aku ni?)


Conversation 3

Pada satu hari Selasa, iaitu tak sampai 10 minit yg lepas..masa tu aku tgh ngadap pc..

Pak Haji : Noma..awat aku tgok ko ni mcm bermasalah je..ada masalah apa?

Aku : Eh mana ada la haji..nampak mcm ada masalah ke? (gelabah sambil susun2 file)

Pak Haji : Erm..sebab nampak la aku tanya..ko takyah la pk sgt apa si yusri (GM) tu cakap..

Aku : Eh..takde kena mengena dgn dia la haji.. (main tembak je haji ni)

Pak Haji : Erm..masalah suami isteri tu biasalah..

Aku :  Eh..mana ada masalah ngn suami ji..(main tembak lagi :p)

Pak Haji : Dah tu apa aku bole tolong..rumah dh beli..nak pening apa lagi?

Aku : Hehehe.. (speechless..aku tak tau nk ckp apa)

Pak Haji : Xpe la..banyak2 sabar na..

Daria : Menyorokkan ekspresi muka adalah antara perkara paling susah dalam dunia ni bagi aku..huhu (-__-")

Thursday, October 14, 2010

..::Pernah Makan Kacang Pool?::..


Pernah dengar Kacang Pool? kacang pool tu nama sejenis menu makanan yg ada kt JB ni..dulu encet lebah penah cite..tapi aku x penah lagi pegi kedai dia..Lokasi kedai yg jual kacang pool ni kat Medan Selera Bomba Larkin..kalo orang JB ni mesti tau..aku ni pun tau sbb duk JB..kalo tak, tak tau jugak..hehe..btw, kedai ni pernah jadik pilihan Jalan-Jalan Cari Makan (JJCM)..so memang popular la kedai ni kat area JB ni..

raya aritu..aku g open house akak opis encet lebah kt kangkar pulai..one of the menu is kacang pool ni la..akak tu order dari kedai kacang pool kt medan selera bomba larkin tu..aku excited + jakun..ye la..x penah jumpa kan..my opinion..bole tahan bas sedapnya..sesuai la nk buat breakfast ke..kudap petang2 ke..minum pulak ngn nes tarik..pergh..syokk..;)


roti bakar


telur mata kerbau


kuah kacang..yg aku rasa mcm ada daging dlm kuah ni aritu


bawang dipotong dadu + lada hijau besar yg dipotong2

aku xde amik pulak gambar kacang pool ni bila dah gabung2..so..kt bawah ni pic menu lengkap kacang pool..ihsan encet gugel..:)

sumber dari sini

Daria : Nak lebih info tentang kacang pool ni, kelik sini, sini dan sini :) 

Wednesday, October 13, 2010

..::Kereta Hilang!::..


mangsa kejadian


Pada satu malam, kami nk pegi dinner kt kedai makan dekat2 ngn area umh kitorang..tapi parking penuh kat area kedai makan tu..so..kitorang parking kt lorong2 tepi umah orang..shop lot kt situ surrounded by rumah2 teres..biasa la shop lot kt taman perumahan..parking space x banyak..


lepas parking..kami menapak ke kedai makan yg agak jauh la dr tempat kami parking tu..siap melantak..kitorang pun gerak2 khas nk balik..smpai kt tempat park kereta td..


"eh..mana keta kita yang??", tanya bini encet lebah yg dh cuak2 ayam.


encet lebah pegi cari kt tempat lain..kot2 kitorang carik kt salah tempat.lagipun kt area tu gelap.xde lampu jalan pun.


ada beberapa kereta yg parking kt tempat yg sama kt situ.kitorang jenguk2 jugak kereta tu.
aku jenguk dlm satu kereta kembara tu..skali aku perasan, barang2 dlm kereta tu mcm kenal jek..



eh tu lanyard aku! kasut aku! kejadah nya duk dlm keta tu!huhuhu..baru la sedar..keta kitorang kena curik rupanya!!sume barang2 aku pencurik lahanat tu campak dlm keta kembara ntah sapa2 tu..huhu



so, kitorang terus berlari g balai polis..balai polis tu dkt bangunan umah kedai tadi je..dekat je ngn kedai makan tadi..aku dh x bole bercakap..sebab sibuk sedu sedan..huhuhu..


pastu ada sorang pakcik tegur..awak dh tepon ayah awak?


aah eh..aku x tepon pun ayah aku lagi..so aku pun kuar dr balai tu sementara encet lebah buat report..bila dgr suara ayah aku..terus makin laju + makin kuat aku nangis..huhuhu..


tapi..


aku pelik..


nape respon ayah aku sungguh pelik?? bole pulak dia ketawa bila aku bgtau keta aku hilang??huhu..


sampai hati abah.. :(


tiba2..


aku terjaga.. ceh!aku mimpi rupanya??dan aku mmg tengah nangis betul2 kat luar..encet lebah kt tepi aku tgh gelakkan aku sbb ntah2apa2 mengigau nangis2..


skarang baru aku paham..sapa sebenarnya yg gelakkan aku dlm mimpi td tu..T___T


Daria : Nauzubillah kalo betul2 hilang kereta..hilang motor dua kali pun aku dh jadik biol..apatah lagi kereta..huhuhu  

Tuesday, October 12, 2010

..::30 Fakta Tentang Puan Tanah::..





Kena tag dgn puan mawar..bole tahan bas nk 30 fakta eh? :p layan je la auta aku kt bawah ni..nk percaya x nk percaya..suka hati korang..hehe


1.Anak sulung dari 3 beradik..yg no 2 lelaki, 25 tahun dn yang ke tiga pompuan..8 tahun.

my bro, amli + my sis, wany

2.Dah 1 tahun 4 bulan jadik suri rumah x sepenuh masa.

3.Anak jati pahang yg lahir di Kuantan tapi skang bermastautin di Johor..ikut encet lebah keje sini.

4.Kerja as Quantity Surveyor kt company developer.

5.Suka kucing..:)

kucing sab tido atas riba 

6.Suka amik gambar wpun x pandai amik gambar cantik2.

7.Suka melukis kartun walaupun x cantik pun hasil lukisan..syok sendiri aje.

katun yg aku slalu lukis..gajah

8.Bekas minah rempit..hehe..xde la.dulu masa study bwak moto..skang dh jarang.encet lebah je bwk g kedai.


my scoot :)

9.Warna peberet..purple, hitam, coklat, pink buruk..dan kaler2 pastel.

10.Pernah dipanggil 'pastri' oleh farah + pied dulu..stand for 'pastel misteri'..haha..ntahapa2..:p

11.Masa skolah..diberi gelaran 'gajah'..oleh yasmeen..sbb dia kta bulu mata aku mcam bulu mata gajah dlm cite sesame street :p

12.Dipanggil GEMUK oleh adik bongsu dari dia bole bercakap smpai la sekarang.

13.Suka keta katak @ beetle VW..berangan nk beli keta tu bila dh mampu nanti..herm..tp ntah zaman bile :p

dh mcm kena serangan tahi lalat

14.Ada koleksi keta VW..kalo x silap aritu kira ada lebih kurang 15 kereta..macam2 kaler..macam2 size..


koleksi keta vw saya :)

15.Suka benda or design bulat2 or polkadot..tema rumah saya ialah bulat2..:) langsir corak bulat2..table runner + cushion cover bulat2..magnetic board bulat2..tuan pun sama bulat :p


cantik eh wall sticker bulat2 :)

16.Seorang pompuan yg pendek..155 cm sajerk :p

17.Sekolah rendah ada dua..darjah 1 - 5 sekolah kt MGS Raub..tgh2 drjh 5 smpai drjah 6 sekolah kebangsaan indera mahkota.

18.Satu sekolah menengah (SEMESTA) ngan encet lebah.

19.X pernah bertegur sapa langsung dgn encet lebah selama 5 tahun satu sekolah.

20.Suka makan.tolak batu + kayu + besi.

21.Suka masak.sedap tak sedap tolak tepi.hehe

22.Muka masam..naturally.Kalo x kenal confirm korang kata aku sombong punye. :p 


masam macam tu, cuma aku x pakai spek

23.Suka pegi pantai..mebi sebab Kuantan located tepi laut..dh terbiasa ngn pantai..


pantai Kuta, Bali :)

24.Suka main buih sabun yg dulu org jual 50 sen je sebotol..main tepi pantai pulak..syok! :)

25.Suka main roller blade..tapi xde la pro..tgh carik pengganti.,yg lama dh lama al-punah.

26.Ada 7 orang kawan2 yang pregnant di sekeliling saya sekarang.. :) ramai kan?amik aura cepat!hehe

27.Kulit saya mmg pure gelap mcm org laut..;) tapi..ada aku kisah?hehe

28.Gelap2 saya..gelap lagi encet lebah..opss!hehe

29.Selalu mengigau dlm tido (encet lebah cakap)..terbaru mengigau..petang kelmarin :p

30.Suka tempoyak..marvellous! ;)

Daria : At last..berakhir sudah seksaan otak aku nk memikir pasal diri sndiri..haha! Ok mawar..hutang selesai aa! ;)

Monday, October 11, 2010

..::Project 10.10.10::..


Cun eh tarikh 10.10.10?sebab tu ramai orang pilih tarikh ni utk berkahwin, bertunang dn macam2 lagi..aktiviti kitorang smalam g pekena nasik lemak TUTA yg dh hampir 2 bulan x pegi..sbb bulan pose + raya kan..syok gile..nasik lemak aku mesti lauk ikan sardin + sambal petai + telur goreng + nes tarik..pergh..mmg layann habis..


kedai sempoi tapi makanan..perghh..sodap! ;)


pastu balik umh basuh baju + pinggan + kemas umah sume..setel dlm kul 1230..tido jap smpai kul 3..pastu bangun balik siap2 nk g tgok muvie kat Jusco Tebrau..aku pasrah je kalo xde tiket Eat Pray Love tu..skali ada..yeay! ;) sblom pi tgok muvie kami pi makan dulu kt Rasamas..skarang Rasamas ni dh improve..dulu kena order kat kaunter..self service..skang dh ada menu hantar ke meja..menu dia cantik..gambar menarik + kualiti kertas bagus..dn ada waiter amikkan order..service dia pun bagus..air teh tarik siap ada biskut..dan cawan besar macam mangkuk..puas la minum..hehe..plus..ada kertas aktiviti letak ats meja..bole la kill the time sementara tunggu makanan smpai..


kertas utk alas atas meja


kt belakang kertas ada ni..hehe..bole buang2 masa sblom makanan smpai..


teh tarik semangkuk + biskut butter..nice!


siap makan ngam2 time muvie..so terus jln laju2 pi sana..dpt seat belakang sekali..syokk..view terbaikk..tapi..keseronokan x berpanjangan..sbb ada dua org minah duk tepi belah kanan aku..smbil tgok muvie smbil bersembang..dr pemerhatian aku..diorang ni baca novel Eat Pray Love tu kot..sbb skit2..haaa ni la si polan tuu..aa ni la tempat tu..konsentrasi aku terganggu dowh..ko nk ulas bole x ulas kt luar lepas muvie ni abis?aku hangin betul laa...smpai aku terpksa berpindah tempat..huhu..smpai abis cite diorang x abis bercakap lagi..eh..korang ni nk tgok muvie ke nk bersembang??bongokss..


satu lagi aku cukup x gemar orang tgok muvie bawak anak kecik..kalo ank ko duk diam2..x bising xpe jugak..ni melalak2..bising..ke hulu ke hilir..eeee...aku bayar dowhhh nk tgok muvie ni..bukan nk tgok + dengar anak ko memekak!sori kalo ada sapa2 terasa..tapi aku kena bgtau jugak..please la..jgn la bwk anak kecik korang pi tgok muvie..unless..u can confirm 100%, ank korang x kan ganggu orang lain..


2 budak pompuan annoying yg x tau manners time tgok muvie


disebabkan aku nk sgt tgok cite tu..aku terpksa ignore kan sume anasir2 yg x best tu..aku x bole cite lagi pasal muvie tu kat sini sbb ada 2 member aku x pi tgok lagi..hehe..overall aku sgt seronok tgok cite tu..almost every scene aku asyik senyum smpai ke telinga..hehe..seb baik gelap..bole aku layan feel sorang2..hehe..aku cuma x puas hati sbb eh..cepatnya habis cite ni..padahal dh 2 jam lebih..hehe..rasa mcm nk g tgok skali lagi..aci tak?hehe

tiket bakal di laminate wat book mark novel EPL :)

Daria : Stress berkurangan setelah tido cukup + mkn banyak + tgok muvie + shopping skit..good therapies! :)

Saturday, October 9, 2010

..::Sabtu & Helium::..



Sapa suka keje hari sabtu angkat tangan? Syok woo keje ari sabtu..g keje confirm jalan x jam langsung..pastu bole pakai baju biasa..t-shirt ngn suar jean pun xde hal..nk pakai sliper jepun pun xde org kisah..pastu opis mesti sejuk gile babeng sbb staff half je keje..haba kurang..bole feeling2 duk obersea sket..yg paling best..bole feeling opis mcm cyber cafe..smbil minum air amik kt mesin air..surfing sana surfing sini..hehe..


Tadi layan youtube jap..terjumpa video ni..pasal suara kita berubah jadik cm katun bile kita sedut gas helium dr belon..haha..aku x tau la lawak tak pada korang..tapi aku asyik ulang tgok vid tu pastu gelak sorang2..adakah aku dh biol?hohoho..nnti bole try la wat sndiri..;)



helium bole menceriakan hidup kita! ;)


Daria : I hate loveee working on Saturday..(-_-")

Thursday, October 7, 2010

..::Last Weekend Punye Cerita..Belum Basi Kan?::..



02 Oct 2010
Kami buat makan2 sempena Hari Raya Sabtu lepas..Start kul 2.00 p.m tetamu dtg..dn last guest balik kul 11.30 p.m..Aku x sempat nk snap sgt gmbr makanan ke..tetamu ke..sbb..bz mcm lipas kudung!serious sgt penat..tapi seronok..:) sbb ramai sudi datang memeriahkan open house umh kami..menu utk open house kali ni..rendang ayam, lodeh dan mee calong..x penah dgr mee calong?ok nanti aku upload resepi.:)


my officemate..1st rombongan yg smpai


kak radna, kak atie, shiera + zara, anak hakim..ada yg berminat? ;)


nasik impit makan ngn rendang + lodeh + kuah kacang


kuah mee calong


rendang + lodeh


kuah kacang instant Agromas..senang,mudah + cepat! ;)


03 Oct 2010
One of our friends masa kt Uitm dulu, Noly dh selamat jadi bini orang..congrats to both Noly and hasben. :) rombongan cik kiah ke majlis kawen Noly di kluang dtg dr dua arah..satu dr johor..satu dr kl..dr johor aku ngn pied..dr kl..wawa,along,che kie & che nie..pas makan kami g ngeteh kt Kluang Station..sungguh ayu masing2 ngeteh pakai baju kurung + kebaya dn high heels..;)


Welcome to the married club Noly + hasben!

wawa + along + me + pied..apesal gambo ni kelabu asap ni?

wawa + along

che kie + che nie

pied + afieq

Daria : Lelah betul rasanya sejak 2 menjak ni..