Thursday, August 26, 2010

..::Weekend Project Runaway::..


Cite minggu lepas..kami turun kl/shah alam lagi..sebab nk join bukak pose QS 22hb August 2010..semangat datang jauh2..erm sementara tgh berhanimun ni la kami nk jalan2 ye dok..nanti dh ada anak pun bole jalan2 juga tapi x la seligat sekarang kot..:p 


ari sabtu pas keje kami gerak2 khas ke Seri Kembangan..menuju rumah along + wawa + aniem..kami menumpang kasih kt umh diorang..terima kasih daun keladi puan2 rumah sekalian yg baik hati..;)


umh puan2 rumah yg baik hati :)

malam kami g berbuka lewat malam di william kat kelana jaya..bersama2 dgn wawas +aniem dan dzu + din + lea..dh lama dgr pasal kedai makan ni yg agak femes..tapi x penah pegi..

me with aniem, wawa + dzu 

din dan beg piknik pinknya with encet lebah


lea dgn gigi yg baru tumbuh :p


apa yg special kedai ni?kedai ni xde menu..kita bole mintak apa saja yg terlintas dlm kepala..dn diorang pun bole suggest apa2 menu yg menarik + pelik..encet lebah pernah pegi makan sini zmn bujang2 dulu..dia order..nasi goreng ketam..dzu + din order mixed grill..aku plak order spaghetti seafood pedas..aniem order fries..wawa diet..hehe


nasi goreng ketam yg sedapp


spaghetti seafood..mcm2 hidupan laut yg pelik2 ada dlm ni

mixed grill


air pun ada mcam2 jenis air yg x tak pernah aku terfikir nk minum..:p air aku biasa je..cappucino blended..encet lebah punye air yg terlalu berkhasiat smpai 'sayang' nk minum..air avocado + durian belanda.. :p sumpah pelik rasa dia..aku pun x lalu seremban..dzu pun order air yg sama dgn encet lebah tp dia berjaya habiskan..din + wawa order air ribena laici..sedap juga..dan pemenang air paling pelik..ialah air yg diorder oleh aniem..iaitu soda herbs..aku tgok dh mcm akuarium pun ada..keke..ada daun parsley + daun pudina + asam boi + buah longan + serai + lemon + air soda..:p tapi serius yg paling pelik itu la yg paling sedap..

avocado + durian belanda..sungguh berkhasiat :p

ribena laici + soda herbs

mine.. cappuccino blended :)


esoknya thari kami g ikea saja jalan2 mengeringkan poket..ikut hati macam sume benda nk beli..:p tp seb baik la kondisi poket tak mengizinkan..hehe


berangan nk beli buai tu tp x tau nk gantung kt mana :p


smpat lagi sawan sblom beratur bayor :p


pastu aku + encet lebah g umh farah che ani pulak kt shah alam..tujuan..nk lawat baby Aufa Farhana..:) akhirnya dpt jugak aku tgok anak buah aku si Aufa ni..sgt comel..masa aku dtg dia tgh tido..setelah di cuit2 paksa bangun oleh ibunya..dia pun bangun..tp asal aku nk bergambar ngn Aufa jek..mata tutup la..dahi kerut la..ngn ibu dia molek je :p


baby Aufa Farhana :)

Aufa + ibunya..Farah Poonz


then petang kul 6 lebih gerak2 khas pi SACC Shah Alam..kami berbuka puasa kt Restoren Asiari..boleh tahan bas makanan dia..not bad..sorang dlm RM41++ bila dh dicampur dgn  tax..ramai gak yang datang..sume skali ada 18 orang..along, sumi, matle, irwan nasir +family, jai + wife, azuar + wife,anas sefamily, aniem, adik along, wawa dan dzu din sefamily..

Restoran Asiari, SACC Shah Alam

Ramadhan Buffet From RM36.90

the foods

antara yg hadir

aniem + along + wawa

anas + din + matle + sumi + jai and wife

dzu + baby lea

kami :)

setel makan2..kami pun pulang ke pangkal jalan..gilir2 drive suami isteri..smpai umah pengsann secara berduet... T__T


Daria : esok negeri lain plak cuti sempena Nuzul Quran..Johor x cuti sbb dh amik 1 Ramadhan aritu..sob sob..

5 comments:

lydzar said...

nasi goreng ketam tu mmg nmpk best...

wawahud2 said...

tang aku diet tu tipoo...aku mane diet weh..kalu aku order gak..sape nk makan??

itu pon masing-masing dh tolak pinggan masing2 bile dh se-eh..hahahahahhaha

aku dok kat negeri yg nuzul quran..makanya aku cuti la esok..hehehehe...

jgn sedey2..esok nk balik kg kn?

alifah@along said...

hahahha..siap ada gmbr rumah kitaorg lagi..kitaorg senirik pun belum ada gmbr umah sebiji gitu....hehhee...jemput2 dtg lagi...tp, kesian hubby u, pekenan apa la kena penyakit gatal2..hehhehee...aku nak keta g ni william tu....hehhehee....air akuarium n nasai ketam tu, kena try tuh....

..::daria::.. said...

lydzar :
memang sedap pun liza..ketam goreng tu kan jenis soft shell punye..bole makan dgn kulit2 skali..hehe..dan byk giler..terlebih2 utk kami berlima mkn :p

wawa :
hahaha..saja aku wt propa..aku tau ko dh kenyang mkn mee bandung kt umh..hehe..

kalo ko order jugak mlm tu wa..harus tapau bwk balik umh jek la jawabnya..:p

sedey jugak sposen..list ym aku brape kerat je yg bernyala wa..sob2..

aah aku pun nk balik ktn mlm ni..yeay!ko drive safe balik lepaih! ;)

..::daria::.. said...

along :
sbb along x amik la ma amik gmbr umh korang tu..hehehe..insyaAllah long nanti kitorang dgt menyemak lg..hehe

gatal2 sbb mkn spaghetti seafood tu la long..:p kalo ada allergic sila jgn order menu2 seafood kt william tu..masak tido menggaru2 smpai pg nanti..:p

ha dua menu tu, recommended!mmg sedap! ;D