Tuesday, August 10, 2010

..::Trip to Shah Alam Before Ramadhan::..


Last weekend we went to shah alam..lepas abis keje on saturday, kami gerak2 khas..smpai shah alam dlm kul 5 pm..1st place kitorang tuju is seksyen 7..tempat kami duk menyewa dulu..tapi blok lain2 la..hehe..


dulu sy duk sini time study..sudah lain ini blok..ada opis plak kt bwh


see..dh ada Anjung PKNS 


ini blok umh sewa encet lebah dulu :)


ape2hal isik perut dulu..dh terbayang dh char kue tiow basah yg sedap gilos kt medan selera dpn umh sewa aku dulu..dah dapat..erm..puas hati! :) rasa x berubah..still sama mcm dulu2..kalo korang nk try..kedai is kedai yg hujung sekali belah kanan if korang facing medan selera tu..

medan selera dpn blok 36

char kue tiow yg sedap! :)

then kami jalan2 ke PKNS..hajat di hati nk carik cd yuna..tapi hampa..ujung bulan August ni baru release..PKNS dh meriah dgn org jual mcm2 baju raya..kuih raya..uih..harap jek aku xde bajet nk menshoppingkan diri..hehe


then dlm kul 8 pm camtu..kami ke i-city..ngeh3..at last!jejak jugak kaki aku ke sini..:D slame ni asyik tgok gambar2 org yg g sana jek..aku x tau pulak kena bayar RM10 as entrance fee..ingtkan free..tapi RM10 yg kita bayar tu bole redeem makanan bernilai RM10 kat kedai2 makan area i-city tu..then kami pi parking keta kt bangunan i-city tu..to people yg ada kamera besar + mahal tu..seronok la kalo pegi sini..bole amik gambar cantik2..mcm2 ada..colourful!

at i-city :)

then pukul 9 mcm tu..gerak2 g sek 13..jumpa my babysitter, ed..:p encet lebah nk pegi main futsal ngn budak2 semesta kt sports planet sunway..so aku pun pegi la dating dgn ed..ingtkan nk pegi tmpt dating biasa..Miza Kopitiam..skali tutup..:( owh hampa..dia x tau ke aku trun jauh2 dr JB ni?then kitorang lepak kat Wak Dol Kopitiam..so sad, kopi x kaw langsung..rasa susu je lebih..mintak roti bakar..dlm gmbr wrna perang..dpt roti putih..Miza Kopitiam jugak best..wuuu


dating ngan ed @ Wak Dol kopitiam..gmbar menu sebok nk amik..gmbr ed xde..:p


Then dlm kul 11 pm lebih camtu dpt sms dr kyra..dia dh smpai umah..aku + encet lebah tido umh baru kyra kat putramas..hehe..thanx kyra + ali for the hospitality..rumah diorang cantik..kyra siap masak2 lagi utk kitorang..bfast kue tiow goreng..lunch pucuk paku masak lemak..lala msak berlada + ayam goreng..sedap! :) seronok main dgn arissa..yg dh pandai cakap..rasa nk bawak balik je..hehe..seb baik ank org..:p tapi kan..apa ke sengal aku ni eh..satu gambar pun aku xde amik kt umh kyra..bole?huhuhu..


esoknya, hari ahad..lepas lunch kt kyra's house..kami gerak2 g meru pulak..nak visit baby boy jimmy + nano..nama baby Anaqi Bin Mohd Azmi..comel..bulu mata dia panjang giler..:p nano siap masak bubur kacang durian..hehe..


Anaqi Bin Mohd Azmi


then dlm kul 4 lebih cmtu..gerak2 lagi ke serdang pulak..ngeteh dgn wawa + along..lepak2 minum kat Hailam Kopitiam..berpenyakit mulut jap..sambil makan roti bakar..telur sparuh masak masin..dan kopi..dh borak rasa mcm lupa pulak nk kena blik jauh lagi ni..:p 

Hailam Kopitiam

in case you are wondering..it's halal

bun gebus along punye hehe

telur separuh masak masin

my meal set..roti love shape :)


why so serious mr bee? :p

so kul 6 lebih kami gerak2 khas pulang ke jb..tuka2 drive ngn encet lebah..dia bawak aku berdengkur..aku bawak dia pulak berdengkur..hehe..apa yang penting?kerjasama..:)


Daria : Niat di hati nk tgok baby Aufa skali..tp mereka ada di kedah lagi..takpe..nanti lepas raya turun shah alam lagi :) G

3 comments:

wawahud2 said...

eh..eh..eh..itu gamba saya..

tula...excited sgt bercite abis sebotol kicap kasi tuang dalam telor...

pastu round de table telor masin..hehehe...

kerjasama gak tu

alifah@along said...

sabah, kami datangggggg....seala angan2 bermula di sini..hehehe

..:Sab:.. said...

perghh gile ah korg punya pengembaraan...hehehe.... tp bes kan... baca pun dah seronok :)
encet lebah tu serius sgt sbb tgh nk menelan telur separuh masak masin kot? ;p