Friday, August 27, 2010

..::Wany Yang Mamai::..


Boring dowh hari ni.Rakan2 dlm list ym yg hari2 bertegur sapa kebanyakannya cuti sbb Nuzul Quran kt negeri diorang keje.Johor x cuti, sbb dh cuti masa 1 Ramadhan aritu..


mood nk balik kampung mlm ni dh membuak2..dh lama x balik kuantan..rindu kt wany si budak kecik..owh cerita pasal wany..ni cite laswik..mak aku cite..


wany tahun ni cuba utk puasa penuh..(dia baru darjah 2)..setakat hari ni..dia baru tinggal dua hari..satu hari sbb cirit birit..satu hari sbb dia x terbangun sahur..biasanya dia balik skolah..dia akan tido tergolek kt ruang tamu kepenatan..nanti dh dekat berbuka mak aku akan kejut dia..


ada satu hari tu..tgh dia tido..sambil mak aku buat2 keje umh..tiba2 dia terdengar wany panggil..


"ma..ma..cepat ma..sahur..dah pukul 4 ni ma.."


"ma..cepat la ma..buatkan baby maggi..nak sahur ni"


mak aku tgok jam dinding.memang pukul 4..tapi bukan 4 pagi..4 petang..T_T..mak aku ckp x tau nk gelak ke nak ape..sbb kesian tgok dia mamai2..dia ingt pukul 4 pagi tu yang kalut2 ajak mak aku sahur..hehehe..las2 mak aku ckp kt dia..


"baby..skarang pukul 4 petang la..bukan 4 pagi..dah2 tido balik"


wany pun menjawab.."laa..ye ke ma.."..pastu dia terus smbung tido balik..


hehehe..sian adik aku sorang ni..semangat sgt nk pose smpai jadi camtu..:p


kalo amik gambar mmg x reti nk pose elok2 si wany ni

suka2 membuli abang iparnya juga :p

apa motif ntah duk dlm bakul kain baju aku 

no wonder la wany berperangai burukss :p

muke eksyen..tinggal kt pulau kang baru tau :p

pantang jumpa kucing 

amende ni gemuk? (dia mmg panggil aku GEMUK sejak azali +_+)

Daria : ok lewat malam ni dh bole buli2 ini budak joyah..hehe


Thursday, August 26, 2010

..::Weekend Project Runaway::..


Cite minggu lepas..kami turun kl/shah alam lagi..sebab nk join bukak pose QS 22hb August 2010..semangat datang jauh2..erm sementara tgh berhanimun ni la kami nk jalan2 ye dok..nanti dh ada anak pun bole jalan2 juga tapi x la seligat sekarang kot..:p 


ari sabtu pas keje kami gerak2 khas ke Seri Kembangan..menuju rumah along + wawa + aniem..kami menumpang kasih kt umh diorang..terima kasih daun keladi puan2 rumah sekalian yg baik hati..;)


umh puan2 rumah yg baik hati :)

malam kami g berbuka lewat malam di william kat kelana jaya..bersama2 dgn wawas +aniem dan dzu + din + lea..dh lama dgr pasal kedai makan ni yg agak femes..tapi x penah pegi..

me with aniem, wawa + dzu 

din dan beg piknik pinknya with encet lebah


lea dgn gigi yg baru tumbuh :p


apa yg special kedai ni?kedai ni xde menu..kita bole mintak apa saja yg terlintas dlm kepala..dn diorang pun bole suggest apa2 menu yg menarik + pelik..encet lebah pernah pegi makan sini zmn bujang2 dulu..dia order..nasi goreng ketam..dzu + din order mixed grill..aku plak order spaghetti seafood pedas..aniem order fries..wawa diet..hehe


nasi goreng ketam yg sedapp


spaghetti seafood..mcm2 hidupan laut yg pelik2 ada dlm ni

mixed grill


air pun ada mcam2 jenis air yg x tak pernah aku terfikir nk minum..:p air aku biasa je..cappucino blended..encet lebah punye air yg terlalu berkhasiat smpai 'sayang' nk minum..air avocado + durian belanda.. :p sumpah pelik rasa dia..aku pun x lalu seremban..dzu pun order air yg sama dgn encet lebah tp dia berjaya habiskan..din + wawa order air ribena laici..sedap juga..dan pemenang air paling pelik..ialah air yg diorder oleh aniem..iaitu soda herbs..aku tgok dh mcm akuarium pun ada..keke..ada daun parsley + daun pudina + asam boi + buah longan + serai + lemon + air soda..:p tapi serius yg paling pelik itu la yg paling sedap..

avocado + durian belanda..sungguh berkhasiat :p

ribena laici + soda herbs

mine.. cappuccino blended :)


esoknya thari kami g ikea saja jalan2 mengeringkan poket..ikut hati macam sume benda nk beli..:p tp seb baik la kondisi poket tak mengizinkan..hehe


berangan nk beli buai tu tp x tau nk gantung kt mana :p


smpat lagi sawan sblom beratur bayor :p


pastu aku + encet lebah g umh farah che ani pulak kt shah alam..tujuan..nk lawat baby Aufa Farhana..:) akhirnya dpt jugak aku tgok anak buah aku si Aufa ni..sgt comel..masa aku dtg dia tgh tido..setelah di cuit2 paksa bangun oleh ibunya..dia pun bangun..tp asal aku nk bergambar ngn Aufa jek..mata tutup la..dahi kerut la..ngn ibu dia molek je :p


baby Aufa Farhana :)

Aufa + ibunya..Farah Poonz


then petang kul 6 lebih gerak2 khas pi SACC Shah Alam..kami berbuka puasa kt Restoren Asiari..boleh tahan bas makanan dia..not bad..sorang dlm RM41++ bila dh dicampur dgn  tax..ramai gak yang datang..sume skali ada 18 orang..along, sumi, matle, irwan nasir +family, jai + wife, azuar + wife,anas sefamily, aniem, adik along, wawa dan dzu din sefamily..

Restoran Asiari, SACC Shah Alam

Ramadhan Buffet From RM36.90

the foods

antara yg hadir

aniem + along + wawa

anas + din + matle + sumi + jai and wife

dzu + baby lea

kami :)

setel makan2..kami pun pulang ke pangkal jalan..gilir2 drive suami isteri..smpai umah pengsann secara berduet... T__T


Daria : esok negeri lain plak cuti sempena Nuzul Quran..Johor x cuti sbb dh amik 1 Ramadhan aritu..sob sob..

..::Selamat Hari Lahir Ma!::..


Hari ni, 24th August 2010 hari lahir ma saya pulak yg ke 48..selang sehari jek dengan tarikh lahir abah..Selamat Hari Lahir Ma...semoga panjang umur, dimurahkan rezeki oleh Allah dan hidup sentiasa diberkati olehNya..nanti weekend ni kita celebrate sekali harung dgn burve day abah ye ma.. :)

This is my Ma :)

Wednesday, August 25, 2010

..::Decorate Song By Yuna::..


This is one of my favourite song in yuna's latest album..The title of her 2nd album, Decorate is taken from this song..happy listening! :)





DECORATE BY YUNA

So you decided to see me out of the blue
Should I let you come over
I think you’re doing fine
That girl in your arms
Does she know where you come from

Almost made me move out of town
You don’t want me to be around
But I stayed anyway
Just in case

Finding reasons to hate you more than before
Like how you said you would call
But never at all
Got rid off your number that I know by heart

You left your things at my place
As if I have all the space
Cause you know I don’t mind
Just come back when you think it’s time

I’m all black and white inside
Monotonous from left to right
I decorate my house with things you love
Just in case you show up
In case you show up

Tuesday, August 24, 2010

..::Malang Sangatkah Dirimu?::..





Ingatlah

jika kita rasa kerja kita teruk
ada orang yang kerjanya lebih teruk dari kita

jika kita rasa kita miskin 
ada orang yang lebih miskin dari kita

jika kita rasa kita bernasib malang 
ada orang lebih malang dari kita

begitu juga sebaliknya.. 

jadi bersyukurlah dengan apa yang kita ada
setiap perkara yang berlaku itu pasti ada hikmahnya 


..::Selamat Hari Lahir Abah!::..


This is my Abah :)

Hari ni..24th August 2010..genap umur abah saya 49 tahun..:) selamat hari lahir abah..semoga panjang umur dan murah rezeki selalu..nanti along balik kuantan weekend ni kita pegi celebrate makan2 ye..tapi selalunya abah jugakk yang belanja..kekeke ;p

Monday, August 23, 2010

..::Yuna Decorate..Dah Jumpa, Yeay!::..



Yuna's 2nd Album - Decorate

Finally, bertemu jodoh juga dgn CD Yuna Decorate ni dekat SACC smalam..:) setelah lama aku mencari..encet lebah janji nk belanja..suka.. ;) Dalam album ni ada 10 lagu..as listed below..


1.Gadis Semasa
2.These Streets
3.Penakut
4.Fireworks
5.Rocket
6.Random awesome
7.Permission
8.Cinta Sempurna
9.Decorate
10.Super Something  - Bonus Track


My favourite songs dlm album ni ada beberapa..yg aku rasa sedap dan buat aku rasa mcm nk berjoget2 is lagu gadis semasa..dengar rasa mcm nk gerak2 satu bdn..x tau la kalo korang dgr cmne kan..hehe..satu lagi aku suka lagu track no. 03..Penakut..lagu slow jek..dn agak sedih2 mellow2..dn paling last aku suka is Decorate..walaupun lagu tu sgt pendek masanya..2 minit pun x smpai..


overall aku puas hati dgn CD ke 2 yuna ni..ok la ada 10 lagu kan dr album first ada 5 jek..kejap2 kang eh dh pusing balik lagu2 dlm cd ni..:p so yang ni lambat skit nk ulang..hehe..


so sapa2 kipas susah mati Yuna..go get yours kat mana2 kedai CD or beli online bole juge..price of this CD..RM29.90..btw, i love the cover of this CD..very light pink with gmbr yuna yg macho gile.. :)


Kamus daria hari ini : Empathy - kebolehan meletakkan diri dalam kedudukan orang lain.

Wednesday, August 18, 2010

..::Blackberry Bold 9700 For Sale!::..



Ada sapa2 berminat nk beli Blackberry Bold 9700 ni? RM400.00 sahaja..aku just tolong member jualkan Blackberry ni..if ada sapa2 berminat..or nak tanya apa2..email me at lanternqueen@yahoo.com ye..email confirm will be replied..:)


FREE dark chocolate leather case + pinky BB skin :)


 muat2 dlm stylo leather case :)


dalam kotak ni ada leather case + battery + charger + earphone :)

Oh ya..the price of this BB, RM400 is not fixed..still can be negotiated..:) and about the postage fee..don't worry, it's FOC too! apa tunggu lagi..PM me now! ;)

Monday, August 16, 2010

..::Rezeki Bulan Ramadhan::..


i am so happy like this croc! :D


1hb July yg lepas..aku ada pegi PAC..Programme Assesment Centre kat INTAN Kluang untuk jawatan PTD..result dh kuar arini..alhamdulillah..aku lulus..:) x sangka langsung aku bole lulus..sbb aku rasa aku sgt la teruk dlm sume aktiviti..public speech + debate + lari2 2.4km tu..


tp x bole nak gembira sgt..sbb masih ada satu lagi step..iaitu interview..nmpknya mulai hari ni aku xle miss beli paper lagi..xle miss tgok berita buletin utama..dan kena bukak balik buku Malaysia Kita dan sume nota2 ihsan kawan2 yg baik hati..


kepada kawan2 yang berjaya..tahniah aku ucapkan..pada yg belum berjaya..jangan putus asa ye..mungkin rezeki itu  bukan sekarang..tapi yg pasti rezeki setiap manusia itu pasti ada..insyaAllah :)


sebenarnya aku masih dlm mode x percaya..aku rasa encet lebah pun x percaya..td masa kol dia bgtau berita ni..berdekah2 dia gelak sbb x percaya..hehe..tapi walau apepun aku bersyukur..alhamdulillah..:) rezeki di bulan Ramadhan..

to Angah..terima kasih sbb byk berkongsi mcam2 info berguna dgn saya..really appreciate it ngah..

to Along + Wawas..mulut korang memang masinnnn...hehehe 

to encet lebah ku sayam..thanx sbb sudi amik cuti semata2 nak anta dan amik orang kat INTAN Kluang aritu..hehehe

eh eh..ucapan gayanya mcm menang award pulak..;p

Friday, August 13, 2010

..::Ziarah Orang Meninggal::..


Daripada Abu Hurairah r.a. katanya, Rasulullah s.a.w. bersabda, maksudnya:


"Sesiapa yang hadir menziarah jenazah sehingga dia dapat menyembahyangkannya, maka baginya mendapat pahala sebuah gunung dan sesiapa hadir menziarah sehingga jenazah itu dikebumikan. Maka ia  mendapat pahala sebesar dua buah gunung."      




Jika ada orang meninggal..dan orang yg meninggal itu adalah saudara atau sahabat handai kamu..adakah kamu akan pergi menziarahinya?


Pernahkah kamu terfikir..bahawa hukumnya wajib bagi seorang muslim bagi menghantar jenazah?


Rasullullah S.A.W bersabda :


"Ada 5 perkara yang wajib dipenuhi oleh seorang muslim terhadap saudaranya iaitu,menjawab salam,mendoakan orang yang bersin,memenuhi undangan,menjenguk orang yang sakit dan menghantar jenazah"


(Riwayat Khamsah)


Peringatan ini utk diri aku sendiri juga..usahlah kita memberikan alasan yang pelbagai untuk tidak menziarahi orang yang meninggal..apatah lagi sekiranya insan yang meninggal itu sauadara mara kita sendiri..


Kita hidup di dunia ini tidak lama..esok lusa kita pasti kembali juga padaNya..pada waktu itu..saudara mara dan sahabat handai yang masih hidup tidak mustahil juga akan memberi pelbagai alasan untuk tidak hadir di pengebumian kita..wallahualam.

Daria : Kesal..

Wednesday, August 11, 2010

..::Ramadhan Menjelma Lagi!::..




jaga pandangan mata..jaga pendengaran dr sebarang perkara yang sia2..jaga mulut dr berkata juga yang sia2..dan semestinya dr makan + minum dgn sengaja!

Daria : Semoga kita semua dapat menunaikan ibadah puasa dengan sempurna pada bulan Ramadhan yang mulia kali ini..insyaAllah..:)

Tuesday, August 10, 2010

..::I-City Shah Alam::..


Entry ni khas utk gambar2 masa kitorang g i-city aritu je..:)  actually in real it is lebih cantik dr dlm gambar..since pakai kamera biasa + henpon..so hasilnya pun biasa2 je la..:)

bole parking dlm bangunan ni


masa ni baru pukul 8 lebih..tp dh ramai org


kaktus


kaktus lagi


nice :)


tanglung


merak kayangan


macam dlm fairy tale


deer + unicorn (kot..tp xde tanduk :p)


unicorn or kuda terbang? ;p


budak sebelah tu apehal..haha


paling suka pokok2 ni!cantik! :)


eceh encet lebah


red + white trees


rama2 di atas tanah


mr bee + mr squirrel


bangau oh bangau


katak oh katak


nmpk kedai mkn kiri kanan pic?that's where u can redeem your food with the RM10 ticket..


tanglung everywhere


encet lebah + budak gemok

Daria : my advise..if nk pegi on weekend, or public holiday..pegi awal sbb gile pack :p