Tuesday, July 20, 2010

..::Yuna Decorate & Underpaid::..




Cerita 1
Yuna akan keluar dgn album barunya, DECORATE x lama lagi..details korang tengok poster dia kt atas ni la eh..btw aku suka la poster ni..smart + nice :) Sape2 nk hadiahkan aku cd yuna baru ni..dipersilakan..jgn malu2 :)

Cerita 2
Aku rasa macam nk tuka keje..bukan sebab keje kat sini x best..keje sini ok, jarak dr umah ke opis x jauh mana..kuar umah kul 8 a.m. pun  sempat lagi smpai opis on time..officemate pun sume ok..senior2 qs, contract manager aku especially pak aji tu pun ok..projek yg aku handle ni pun aku suka dn kalo bole mmg nak stay sini at least smpai project ni siap..smpai final account..

tapi..

aku rasa aku ni underpaid la..sgt2 underpaid..aritu masa mintak keje ni..comp ni offer byk tu jek aku accept jek sbb aku desperate nk keje kt JB..dh interview byk tempt tp this company seems the best masa tu..so aku accept..dgn harapan..bila dh confirm, harapnya gaji pun ada la naik skit..tapi malangnya tidak..

aku x tau la nk buat camne..nk mintak keje lain, aku dh malas la nk tuka2 keje, nk kena kenal org baru lagi, nk kena adapt dgn new environment, nk kena blajar balik  everyhing from zero..mls dh la nk lalui tu sume..

tapi..

ntah la..nk stay ke nk carik keje lain?ish..buntu2..+_+

Daria : dalam entah2 aku sebenarnya baru balik interview ni..hehehe

9 comments:

Puteri Ogy said...

kita serupa.. aku pon dilanda sindrom UNDERPAID gak.. tp keje belambak!

angahjamal said...

insya'allah dapat PTD tue.... dapat nnti jgn tak g la...bnyak gak advantage duk kat gomen.. lagi2 klu tuk 'pegawai'. mcm2 insentif...

..::daria::.. said...

sekapal dgn ogy rupanya aku..wuu~~
boring kan..keje byk tp underpaid..xde motivasi nk keje

aminn..hehe..harap2 masin mulut angah..:D tp ntah la ngah..rasa mcm hrpan tipis jek..ckp pun gagap2 aritu..keke

sukahati said...

eh...samer gak ngan aku la norm....aku pun dilema cam ko gak...environment keje smer ok....tapi bab gaji jer lomahhh

amly said...

kalu nk kaya dan mamppu blanje aku aper saje sbb ka byk duit aku sarankan ko meniaga sindri...

Puteri Ogy said...

memang pon..xde motivasi lgsung.. ari2 aku pk nak quit n bisnes je.. tp nak bisnes kene ade modal la plak..huuuu.. sedey :(

..::daria::.. said...

sukahati:
sorang lg stu kapal..cik sumarlina..(cewah nama penuh) mmg dilema kan..kdg2 nk sedapkn ati..aku pk..xpela..as long as keje ok stay je la..kang g tempat lain gaji besar tp keje pulak x bes..+_+

amly:
erm..aku ada gk pk nk bisnes dik..tp aku x tau nk bisnes apa..tp aku duk terpk nk bela kambing la..tp sapa nk jaga?modal nk cekau mana?arghhh..

ogy :
huhu..jom la kita bisnes sesama ogy..hehe..join venture..keke..modal kita wt loan la..:)

amly said...

kalu nk bela kambing ko kene ader port yg cun(tanah luas ader rumput n xder bdak isap gam)...bdak yg nk jage pon kene tgk salasiah dia...kalu bdak black metal nnt abis sume kambing ko mati kene gigit punggung...knp ko xajak jer rakan2 yg senasib ngan ko jd partner...laki ko jd tukang ict...kumpul geng slow2 sampai jd satu syarikat...amcam??macam mahathir x pikiran aku??

..::daria::.. said...

owh bijak2 idea mu dik..mahathir pun x pk mcm ko..hehe

idea bela kambing tu aku kena carik tanah dulu la ape2hal kan..akan diusahakan nanti..yang tukg jga kmbing tu nnti aku interview habis2an luar dalam..hehe

nk bukak company apa?contractor?consultant?kalo bole aku x mo la keje melibatkan QS lg..haha..bole gitu?sia2 belajo 5 taun..:p