Thursday, July 29, 2010

..::Mee Gulung & Nasi Goreng Sofie::..


Malam semalam..kami pegi makan malam ramai2 dengan ofismet encet lebah kt satu kedai makan area Damansara Alif..bersebelahan dgn KFC & Pizza Hut..nama kedai tu x silap aku 'Kedai Makan dan Minum Murad'..tempat makan dia ada yg bawah bumbung &ada gak yg open air..ramai gak yg datang smalam..kami org 1st smpai..nmpk sgt kebulur..keke..pastu sab & adi..then kak ani & amily..kak pidah and abg mali..dn last skali..pak aji shahrul yg paling lambat skali sbb terkunci kt lua umah..

Sab as organizer yg suggest mkn kt situ..special menu kt kedai tu adalah Mee Gulung dan Nasi Goreng Sofie..disebabkan x penah dgr dn x penah rasa dua2 menu tu, terpaksa order kedua2nya skali..tamakss..:p 

mee gulung tu kan mcm mee pataya..sbb dia bungkus mee tu dlam gulungan telur..dn kuah mee tu mcm mee bandung..sedappp..mee tu pulak variety..nk pilih mee hoon bole, kue tiow bole..kuah tu pun ada lg stu jenis..kuah black pepper..sedap jugak!


Mee Gulung (kuah mcm mee bandung)


Mee Gulung Black Pepper

yang nasi goreng sofie tu pulak..(apesal letak nama sofie eh?musykil..) nasik goreng dia mcm nasik goreng cina..simple jek tapi sedapp..pastu kt atas nasik tu dia letak udang celup tepung sederhana besar 3 ekor..dan..pastu dia tabur pulak keriuk2 goreng tepung tu atas nasik tu..uihh..memang sedap..bayangkan dh makan mee gulung, bole makan pulak nasik tu smpai abis..:p dibantu oleh encet lebah dan sab..hehe


Nasi Goreng Sofie

punye la lama duk lepak smpai air dh up jadik 2 gelas..:p kalo berborak mmg x ingt dunia..sawan bergambar lagi..hehe..wpun diorang ni opismet encet lebah..tp dh rasa mcm opismet aku pulak..:p dgn opismet aku pun aku x rapat camtu..+_+ 

sudahnya..kul 12 lebih pagi baru gerak balik..balik2 umah..terus hanyut ke laut..zzzzz

Daria : esok daria off day.got mission impossible with cikpid.hehe.

..::Jemputan Majlis Bacaan Yassin & Doa Selamat::..




Ok x clear la pulak kan kad jemputan maya ni..hehe..ok kawan dan sahabat handai ku semua..aku nak menjemput kalian semua datang ke rumah kami..kami akan buat majlis bacaan yassin dan doa selamat skit sempena masuk rumah baru..details as below eh..


Tarikh : 1hb Ogos 2010 bersamaan 20 Syaaban 1431
Hari : Ahad
Masa : 2.30 petang
Alamat : No. 23, Jalan Idaman 3/8, Taman Nusa Idaman, 79100 Nusajaya, Johor

Semoga dengan kehadiran kalian semua akan mengimarahkan lagi majlis kami.Amin. :)

Wednesday, July 28, 2010

..::Jom Uji 3D Tak 3D Mata Korang!::..


Korang suka x tengok picture 3D?yang kalau kita tenung gambar tu lama2..kita bole nampak ada objek lain dlm bentuk 3D dlm gambar tu?aku start suka tengok gambar2 tersurat yg ada makna tersirat tu masa kecik2 dulu..masa tu aku duk kat Raub..darjah brape aku x ingat..ayah aku bwak pegi umah kawan dia..


kt dinding umah kawan dia tu ada tergantung gambar abstrak..pastu pakcik tu ckp kat aku..dlm gambar tu ada gambar..cuba awak tgok betul2..so aku pun tenung la gambar tu smpai pening..ye betul!ada sekawan dinosour dlm gambar tu! :D cukup canggih + magik habis la bg aku masa tu..hehe


so aku ada gak la kumpul2 gambar 3D tu dr internet..aritu tunjuk kt akak2 opis..sume pening pala x nampak apa yg aku nampak..haha


korang nk cuba tengok?cuba tenung lama2..dan teka apa gambar tersembunyi dlm setiap gmbar kt bawah ni..:) selamat memeningkan mata!hehe

clue : seekor haiwan

clue : trapped

clue : outer space

clue : seekor haiwan juga

clue : dlm hati ada taman

clue : quote (dis is my favourite of all) :)

Daria : if gambar x cukup besar utk korang tenung..enlargekan..lagi senang nmpak..gudlak!

Friday, July 23, 2010

..::Things Allah Won't Ask You::..




Allah won't ask what kind of car you drove. 
He'll ask how many people you drove who didn't have transportation.



Allah won't ask the square footage of your house.
He'll ask how many people you welcomed into your house.



Allah won't ask about the clothes you had in your closet. 
He'll ask how many you helped to clothe.



Allah won't ask what your highest salary was.
He'll ask if you compromised your character to obtain it.

Allah won't ask what your job title was.
He'll ask if you performed your job to the best of your ability.


Allah won't ask how many friends you had.
He'll ask how many people to whom you were a friend.



Allah won't ask in what neigbourhood you live. 
He'll ask how you treated your neighbours.



Allah won't ask about the colour of your skin.
He'll ask about the content of your character.



Allah won't ask why it took so long to seek salvation.
He'll lovingly take you to your mansion in Heaven, and not to the gates of Hell.

Daria : Insaf di hari Jumaat..penghulu segala hari..

Wednesday, July 21, 2010

..::Siri Mari Mengumpul Award::..


Dah lama x dapat award..kali ni dapat Cute Blogger Award dari ainie..mekasih ainie..cam biasa..dh dpt award kena jawab soklan2 cepumas sket..zass..layann..


Cute blogger award from ainie :)


1. Apa nama blog dan kenape letak name tu?
Nama blog : http://darkscar-daria.blogspot.com (ada org ckp nama blog aku ni ganas..ganas ke? :p)


2. Jelaskan kenapa & bagaimana anda boleh dapat idea nk letak nama URL blog anda?
Kenapa : masa ni aku adalah seorang lone ranger yg keje kt skudai jauh dr mak bapak dan kawan2 + duk umh sewa sorang2 + xde tempat mengadu = kurang kasih sayang..so..blogging is the solution! :)

Camne dpt idea : Masa aku mula2 buat blog ni aku tgh patah hati..:p tu yg nama blog semacam jek..keke..konon2 hati berparut hitam la masa tu..haha..bongok pulak rasa bila pk2 balik..erm nanti aku tuka la URL blog ni sbb aku dh x patah hati dah..hehehe

3. Bila blog anda mula beroperasi?
17th October 2007

4. Siapa follower pertama anda?
Simple_linda
Frankly said, aku tidak kenal siapa org ini..wpun aku dh tgok blog dia, aku dh tgok gambar dia..but still aku x kenal..tp apepun to simple_linda..thanx for being my 1st follower! :)


5. Ucapan kepada si pemberi award
Mekasih bebanyak la eh ainie bg aku cute blogger award ni..hehe..cute ke?kekeke


6. Tag 9 org yg anda rasa patut terima award ni..
ikut korang nk amik tag ni bila2..xde tarikh luput..hehe


1) Cikpid
2) Farah Poonz 
3) Wawas
4) An 
5) Along Alifah
6) Anie 
7) Puteri Ogy
8) Dzu
9) Hanie Asmahani


Ok done!Mission accomplished! :)

Tuesday, July 20, 2010

..::Yuna Decorate & Underpaid::..




Cerita 1
Yuna akan keluar dgn album barunya, DECORATE x lama lagi..details korang tengok poster dia kt atas ni la eh..btw aku suka la poster ni..smart + nice :) Sape2 nk hadiahkan aku cd yuna baru ni..dipersilakan..jgn malu2 :)

Cerita 2
Aku rasa macam nk tuka keje..bukan sebab keje kat sini x best..keje sini ok, jarak dr umah ke opis x jauh mana..kuar umah kul 8 a.m. pun  sempat lagi smpai opis on time..officemate pun sume ok..senior2 qs, contract manager aku especially pak aji tu pun ok..projek yg aku handle ni pun aku suka dn kalo bole mmg nak stay sini at least smpai project ni siap..smpai final account..

tapi..

aku rasa aku ni underpaid la..sgt2 underpaid..aritu masa mintak keje ni..comp ni offer byk tu jek aku accept jek sbb aku desperate nk keje kt JB..dh interview byk tempt tp this company seems the best masa tu..so aku accept..dgn harapan..bila dh confirm, harapnya gaji pun ada la naik skit..tapi malangnya tidak..

aku x tau la nk buat camne..nk mintak keje lain, aku dh malas la nk tuka2 keje, nk kena kenal org baru lagi, nk kena adapt dgn new environment, nk kena blajar balik  everyhing from zero..mls dh la nk lalui tu sume..

tapi..

ntah la..nk stay ke nk carik keje lain?ish..buntu2..+_+

Daria : dalam entah2 aku sebenarnya baru balik interview ni..hehehe

Tuesday, July 13, 2010

..::Ramin Telah Tiada::..




Al-Fatihah
Mohd Ramin Bin Mohd Amin
12 June 1982 - 13 July 2010


Ini sms dari pihak UEM kepada Faiezah, salah sorang x-classmate kami masa amik degree QS di UiTM Shah Alam..yang bekerja di UEM Construction bahagian Contract & Procurement ..


Dukacita dimaklumkan En. Mohd Ramin Amin QS Package 2, India telah kembali ke rahmatullah. Urusan penghantaran pulang jenazah sedang diusahakan. Maklumat lanjut akan menyusul. Semoga Allahyarham dicucuri rahmat. Al-fatihah.

Ini pulak petikan status Nazri Anas di Facebook..

Tima kasih pada En. Hatorussan Marir (UEM) yang telah mengesahkan berita penemuan mayat allahyarham Ramin pada saya pada jam 12.05 tengahari tadi. Moga roh beliau dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang2 beriman.. Amin.. Al-Fatihah

dan ini status susulan En. Nazri Anas..

Al-fatihah buat Allahyarham Mohd Ramin B. Mohd Amin. Mayatnya telah dijumpai pada tghari tadi di kawasan dam tempat beliau lemas tempohari. Maklumat disahkan oleh pihak pengurusan UEM dan dimaklumkan pada saya pada jam 12.04 tghari tadi. Sekalung takziah buat isteri dan keluarga beliau. Moga tabah menghadapi dugaan ini.

Ya Allah Ya Tuhanku..allahyarham Ramin benar2 telah tiada..:_( satu kehilangan yang sangat besar sbb arwah adalah seorang kawan, sahabat dan teman yang sangat baik pada semua orang..suka buat lawak..suka menyakat..suka menolong orang..huhu..tu sume dh tinggal kenangan sekarang..

semoga isterinya..Nurul Rabihah Mansor tabah menghadapi dugaan ini..dan juga keluarganya..semoga mereka semua dapat menerima kenyataan yg pahit ini dgn redha..

semoga arwah ditempatkan bersama-sama hambaNya yang beriman di sana..satu yang pasti, walaupun arwah telah tiada..tapi dia akan tetap ada dalam hati kami semua sampai bila-bila..aminnn

Daria : Hargailah apa yang kita ada sekarang sementara waktu masih ada..:(


Monday, July 12, 2010

..::Ralat : Ramin Masih Belum Dijumpai::..



kawan2..


ada ralat sket berlaku di sini..6 jam yg lepas..sy dpat info dr kawan yg amanahkan sy utk war2kan pada kawan2 yg lain yg ramin dh dijumpai..info yang ramin telah dijumpai itu datangnya dr mulut mak ramin sndiri yg diberitahu kepada kawan saya itu..sy cuma menjalankan amanah yg org beri..tp x lama selepas tu dia bgtau info itu salah di mana time tu sy sudah pun apdet di FB dan juga blog yang ramin telah pun dijumpai..


maaf atas kesilapan info yg diberi..sy cuma membantu sebarkan info sahaja sebab org itu tidak online dan dia sedang membantu isteri & keluarga ramin menguruskan pemergian mereka ke india malam ni flight pukul 10.10 p.m..


apepun marilah kita berdoa semoga ramin dijumpai dgn selamat..aminn.


Daria : harap jangan salahkan saya..saya cuma membantu menyebarkan status ramin pada kawan2.sekian.

..::Ya Allah Semoga Ramin Selamat::..



Kawan2 sekalian, 


mohon jasa baik kalian, tolong doakan sahabat kami, Mohd Ramin yg dikhuatiri lemas di empangan di India semalam akan dijumpai dgn selamat..




Ya Allah Ya Tuhanku..selamatkanlah kawan kami Ya Allah..aminnn 


Daria : Hati berdebar2 sejak dpt msg bgtau pasal ni dr wawa pg td..:( huhuhu..

Friday, July 9, 2010

..::Blog Resepi Yuls Updated!::..



Dah lama x apdet blog resepi yuls eh..so kali ni aku nk apdet la..wpun farah dh penah wat entry resepi "Ayam Masak Kicap Pedas" tp aku nk wt gak entry resepi yg sama..cuma bahan2 je lain skit..aku punye lagi simple dr farah..(sbb aku pemalas piang sket..hehe)..nama resepi aku kali ni is "Ayam Sambal Kicap Pedas Giler Noma"..haha..so sudi2 la jenguk blog masak kami eh..kt sini aku tayang gambar jek..:)

Thursday, July 8, 2010

..::New Born Baby of Farah Poonz::..



Farah, aku curik gambo ko ni dari fesbuk ko..hehe..halalkan eh..:p 

Congratulations farah@poonz and encek anas for your new born baby girl..as to date, baby girl ni xde nama lagi..apepun alhamdulillah kawan baik aku sorang ni dan babynya selamat..:) baby gurl ni lahir pada 6 July 2010..pukul 5.54pm di hospital sungai buloh..

to baby..welcome to the world dear..:) and to farah & anas..tahniah kerana anda dh jadi ibu dan ayah sekarang..doakan aku ikut jejak langkah kalian nanti.. :)

..::Mari Memasak Kembali!::..



Juadah pertama yg aku masak wpun dh lebih 2 minggu duk umh baru..udang sambal petai, ayam masak lemak cili api dan telur dadar..sebabnya..tong gas baru beli smalam..hehe..:)

Friday, July 2, 2010

..::Nak Jadi Orang Pulau Lagi!::..


pulau redang..here we come!! \(^_^)/

Daria : Mr and Mrs Bee will be away to Redang Island from tomorrow till Monday..weehuu!btw..yesterday's PAC really sucks! +_+ sekian.