Tuesday, June 1, 2010

..::PAC Time!::..

 
 hooray!1st step suda berjaya! :)

smalam result peperiksaan khas memasuki perkhidmatan awam gred 41 yg aku amik bulan 4 aritu dh kua..sape2 yg ada amik peksa tu tp blom check result..bole check kt sini..

alhamdulillah..peksa kali ke-2 ni aku lulus utk ke peringkat seterusnya..bg jawatan Pegawai Tadbir & Diplomatik + Pegawai Pembangunan Masyarakat..jauh lg perjalanan sebenarnya..lepas ni kena pegi PAC..PAC tu singkatan utk Programme Assessment Center..ni baru 2nd step..PAC tu nanti dlm masa sehari jek..ada mcm2 jenis ujian penilaian.termasuk ujian kecerdasan + kecergasan..dh lulus PAC baru bole terus ke final step iaitu interview..haishh..sungguh berliku :p

kepada sapa2 yg berjaya ke next step..congrats n gudlak utk PAC.. :) pada yg x berjaya..jgn sedih..cuba lagi nanti ok..bak kata pepatah..'Gagal adalah sukses tertunda'..jd jgn putus asa..:)

Daria : sgt terhutang budi pada Angah yg baik hati..all the best Angah!may all the luck be with you..aminn ^_^

10 comments:

~H @ N i ~ said...

Congratez Noma..aku adalah GAGAL..huhuhu

nway wish u all da BEST ;)

ummi mien said...

semoga bertambah rakan2 ku jd PTD. senang sket aku nak naik pangkat. muahahahaha...papepon all da best to u.

ira said...

congrats!nnti kena lari2 kat PAC..pastu kena debat-debat..kena public speaking..etc..etc.. =)

mawarbiru said...

congrats noma! all the best for the next step...

angahjamal said...

tq! amin...

lydzar said...

congrates NOMA!!

Good luck utk step seterusnya ok :)

-inay- said...

congrats n good luck....mtk petua dr erin ok darling??

btw,ptd nih buat kerja ape eh??

alifah@along said...

wah...congrates ma!!hebat la u kalau jd PTD..auw!!

..::daria::.. said...

hani : thanx hani..jgn sedih eh hani..gagal sekali x bererti gagal selamanya kan?.. :)

mien : hahaha..ko doa2 la slalu mien..mintak2 masin mulut ko..;) eniwei thanx!

ira : ha tu la ira..mcm seram je eh kena debat2 ala parlimen tu sume..lari2 x tahan tu..aku ni dh la 'atlit'..kekeke..eniwei tocey..:)

mawarbiru : thanx mawarbiru.. :)

angahjamal : welkam ngah..aminn :)

lydzar : thanx lydzar! :) insyaAllah..

inay : thanx beet! :D ok nnti aku tanya erin..hehe..

erm..aku x tau sgt la apa scope of work PTD..tp setau aku dia depends on kat mana ko diletakkan nanti..cth kalo kat unit kewangan @ apa2 jabatan or kementerian, so ko kena handle urusan kewangan dept tu..gaji, pembelian aset jabatan, pembayaran projek etc..

along :
haha..hebat ye?you hope long..you hope..hehehe..eniwei thanx long :)

erin emariza said...

noma..be ready and be prepared!
kena pandai bercakap dgn fact masa PAC supaya tak glabah bila org potong cakap kita masa debate..
one more thing, should think a lot before terima jadi PTD nie. bukan nak demotivate ko, cuma nak bg nasihat jek..tp kalo ko benar2 bersedia, jom join kami!!brothers and sisters in PTD..!