Thursday, June 24, 2010

..::Miracle Do Happens My Dear Friend::..


maklang & her daughter..Jasmin Azzahra with me and anak bongsu moksu..Farish @ Shin Chan :)


Kat atas tu..gambar mak sedara aku belah mak aku..adik mak aku..aku panggil dia mak lang..yang dia dukung tu, anak dia..Jasmin Azzahra..Mak lang aku ni umur dia skarang 42 tahun..dn jasmin tu skarang baru setahun lebih..means maklang aku dpt jasmin tu masa dia umur 40 tahun..

ok actually aku nk cerita macam mana perjalanan hidup maklang aku tu sebelum kewujudan budak Jasmin tu..masa aku skolah rendah..dalam darjah 5 rasanya..taun 1995..maklang aku kawen dgn sorang laki ni..yg lepas tu kitorang panggil paklang..selama diorang jadik suami isteri..diorang x dikurniakan cahayamata..dan maklang aku penah kena wat operation due to ketumbuhan kt rahim..so..peluang utk dpt anak semakin menipis..akhirnya..after 6 years diorang kawen, diorang divorce atas sbb yg tidak diketahui..

then maklang aku jadik lone ranger..lama jugak la..dlm 3 tahun sblom dia bertemu jodoh dgn suami dia sekarang..yg aku panggil pak cik ajak..maklang aku mmg x berharap utk dpt baby sbb dia tau opportunity dia sgt rendah due to operation rahim tu..jodoh dia tu pun diaturkan oleh pak sedara aku..sbb kesian tgok dia hidup sorang2..lagipun mak ayah maklang aku (nenek + atuk aku) dh xde..

after lebih kurang 4 years maklang aku kawen dgn pak cik ajak..she's pregnant!sume orang sgt terkejut dan hepi sbb sgt x sangka akhirnya dia bole mengandung!^_^ mak aku yg perasan maklang aku ni asyik muntah2 jek..so mak aku g belikan pregnancy test utk dia..and the result..+ve!yeay!!

dn nak jadi cite..lepas maklang aku dpt jasmin..dia penah terserempak dgn bekas suami dia..yang juga dh berkawen lain..dn juga dh ada anak 2 orang!:) so..terhapus la sudah sok sek sok sek orang sekeliling selama ni yg mereka berdua tu ada masalah utk mendapatkan anak..

moral of the story..miracle do happens my dear friends..cume cepat atau lambat jek..dan..of course..with Allah's willing..insyaAllah :)


Daria : maklang aku mmg pakai tudung mcm tu sejak aku kecik..rare sungguh fashion +_+

9 comments:

lydzar said...

maklang ko lah inventor inner syria style kt mesia kot hihi..gurau jek :P

yerp, miracle always happen here and there but we dont know when and how..

..::daria::.. said...

hahaha..tp kan liza..maklang aku tu pakai anak tudung hitam yg kita biasa pakai tu jek as inner tudung dia tu..:)

agree!and miracle happens to those who wait..patiently! ^_^

.: Ain Rusli :. said...

betul! sokong! makanye..takde ape yg nak dirisaukan..sumenye sudah diaturkan.. :)

ciPuding_7 said...

moksu ko pon style tudung gitu gak kan? if i'm not mistaken..

takpe nomey.. mana la tau, skali kuar 2 ke.. aminn... :D

dun worry my friend, miracle do happens.. :)

mawarbiru said...

setuju gak! miracle do happens...
cuma kena byk2 b'sbr jelah...
Insya Allah..

bubblymummy said...

yup..miracle can happen.. semua tu adalah dugaan Tuhan..nak menduga sekuat dan setabah mana hambaNya..

anak mak lang awk ni..dah la comei.. berbaloi tunggu lama :)

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

doa byk2 ye pn noma..and jgn stress sgt nak dpt baby..go with the flow..org kata, kalau mengharap sgt, susah nak dpt..so, relax~~~~ honey munies la lagik kat rmh baru plak!hehehe

..::daria::.. said...

Ain Rusli :
aah kan aini..patutnya x yah risau sgt kan..sumenye dh diatur oleh yg di Atas..:)

cipuding_7 :
aah pawah..moksu aku pun pakai tudung pesen mcm tu jugak..:p sama la diorang 2 org tu..

thanx pawah..:) tgh sbr tunggu miracle la ni..hehe

mawarbiru :
yes mawar biru..jom kita sama sabar2 eh..insyaAllah ada rezeki kita nanti eh..aminn :)

bubblymummy :
mmg ni dugaan sgt bg sy is..tp xpe la..sy redha..lgpun sy tau Dia pasti ada plan yg lebih baik dr plan sy..:)

Nik's wifey & mommy :
ok lin..noma tgh enjoy our hanimun time la ni..hehe..eniwei thanx for ur support..:)

Anonymous said...

hi pn.noma...
sy pun still menunggu dh dekat 2thn kawen...aiisshh tak tahan tinge dgr masyarakat yg bzbodi ni...alhmdlh suami memahami..