Tuesday, June 15, 2010

..::Merajuk Dengan Makcik Cleaner::..



apahal aku nk merajuk dgn makcik cleaner pulak?sebab mulut dia lazer..aku x suka..slama ni dia lazer kt org lain aku x amik port..xde kena mengena ngn aku..tp smalam..xde angin xde ribut..melazer kt aku pulak..


aku pi toilet..makcik tu tgh mop lantai dlm toilet tu..pastu masa aku tgh cuci tgn kt sinki..dia tegur aku dgn penuh berhemah skali..


"awak ni smpai bile nak berdua?" (dgn nada yg tidak berapa sedap didengar)


aku buat2 x paham..padahal rasa2 mcm paham dn rasa2 mcm dh nk tercalar dh hati..


"berdua apa makcik?x paham"


"bila nak ada anak?dh lama sgt rasanya duk berdua jek..susah2 sangat amik anak angkat je laa.."


"makcik..tu bukan urusan saya..tu urusan Tuhan..kalau ada ada la..kalau xde saya tunggu je la..lagipun..saya baru je setahun kawen..xde la lama sangat!"


pastu makcik tu jawab apentah tp aku x dengar sbb aku terus blah dr toilet tu..x sanggup aku nk dengar apa lagi yg dia nk ckp..ni tadi ada lalu tepi aku ni..ckp apantah, tp aku wt x tau jek..


tolonglah wahai manusia..bertimbang rasa la sikit kalau  nk tanya soalan yg super sensitive macam tu..aku cuba utk jadi tabah dan jadi org yg terima kenyataan..terima qada & qadar Tuhan..tlg jangan runtuhkan ketabahan aku..dan tolong jgn buat aku rasa aku ni loser sgt smpai nk kena amik anak angkat..aku baru setahun kawen..ingat aku x usaha?ha?aku telah, sedang dan still akan usaha smpai la rezeki tu ada..cuma x kan aku nk cite kt sume orang apa yg aku dh usahakan??


and makcik..please mind your own business..aku x nak kurang ajar dgn org tua..so, don't make me,makcik.

12 comments:

.: Ain Rusli :. said...

serius... makcik cleaner the bzbodi!!hek ellee..aku yg membaca pun sakit hati..best la jawapan ko tu noma..ntah hape2..die ingt suka2 org takde anak..hishh..menyampah haku org yg pesen nye cenggini..

Puteri Ogy said...

appada makcik cleaner tu.. sungguh kureng sopan..
fedulikan ayat2 org yg mcm tuh.. diorang xde benda nak buat selain dr bizi bodi.. semua tu kerja Tuhan.. ape2 pon.. CHAIYOK!!

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

mmg patut hangin pun noma..sibuk nye la dia..kalau ye pun nak ckp, buat la cara ngusik2 ckit, x dela rasa mcm kena tembak peluru israel!!!x baik tau but mcm tu..dah la pn noma ni hatinye sgt la sensitip kan!!! :):):) relax kay dear.. :)

yUKi said...

terjumpe plak post ni bile tgh search for sumthing to do with cleaning haha, sebok jage tepi kaen org je tu makcik cleaner =P

..::daria::.. said...

aini :
huhu..tu la..makcik tu mmg jenis mulut xde insuran sket..aku x ganggu hidup dia pun..aku x penah kacau dia mengemop pun..huhuhu :(

ogy :
sebab aku pedulikkan ckp dia la aku kuar dgn pantas dr itu toilet ogy..ku x sanggup nk dengor lazeran dia lagi..hehe..eniwei thanx! :)

lin :
kekeke..pecah dh rahsia noma ni hati tisu..;) herm tu la lin..noma x kisah nk tanya pasal anak tu..tp..in a polite way la..main terjah tanya mcm tu mmg sedih la rasa..huhu..tp dh ok dh ni..marah kejap jek..:)

yuki :
owh ye ke cik yuki..hehe..eniwei thanx sudi singgah baca my blog! ^_^

mawarbiru said...

byk2 bersabarlah noma..dugaan tu..
saya pun dh byk kali trima soalan2 yg mcm tu..yg lbh menyakitkan ati bila dorang memandai2 wat kesimpulan yg kita saje2 nk merancang kluarga..aduh,pedih je rasa..
anyway,tabahkan ati ye...

..:Sab:.. said...

:)

faiezah said...

hem.. kena sabar+tabah+redha.. tapi kadang2 org lain pulak yg buat kita hilang sabar..huhu

take care.. :)

Lina Adnan said...

noma dear, baru2 ni aku ada terdengar motivasi pagi kat tv3. ada pakar motivasi tu bg petua yg di amalkan org arab utk pregnant.

amik segenggam kurma n 1 gelas susu kambing. ko blend kurma n susu tuh. then minum baca selawat n doa dgn harapan tuhan permudahkan dpt zuriat.

amalan ni cukup utk di amalkan sekali seumur hidup. insyaallah dgn izin tuhan dpt lah pregnant.

tp kita hanya merancang n ikhtiar tp allah yg menentukan segalanya.

aku ada gak terbaca petua kat satu web nih.. nnt ko try test baca. aku rasa it should gud enough to apply.

aku harap Allah permudahkan setiap urusan ko n husband mengenai urusan dunia n akhirat. amin!

http://pakarhowto.com/belajar-bisnes-internet/petua-untuk-mengandung.html

http://pakarhowto.com/belajar-bisnes-internet/tips-dan-petua-untuk-mudah-mengandung.html

..::daria::.. said...

mawarbiru :
mekasih mawarbiru..:) tu la..mmg kena byk2 bersabar kan..org mmg x kan berhenti bertanya..kita je la yg kena pekakkan telinga..kebalkan perasaan..

sab : :)

lina adnan : :_) mekasih lina..sgt tacing..huhu..aku pun doakan ko smoge bertemu jodoh orang yg baik2..aminn ^_^

petua yg sgt bagus..aku mesti cuba lina..dekat area umh aku ni ada kedai jual susu kambing..g ushar kurma pulak..bole sebar kt kawan2 sekapal lain ni..and thanx also for the useful link! :)

..::daria::.. said...

faiezah : tu la kan faiez..nk wt cemana..mulut org kita mmg xle nk kawal..so kita la kena kawal diri sndiri..:)

..::daria::.. said...
This comment has been removed by the author.