Thursday, May 13, 2010

..::Jalan2 Pegi Project Site::..



Arini g site valuation utk projek jalan..ni satu lagi projek yg aku jaga selain dr projek sand supply..mmg every month, aku & qs sub-contractor akan pegi site utk wat joint site valuation..sepatutnya g smalam tp smalam ada meeting so postpone arini..

projek highway ni ada 3 section..aku jaga section 1 jek..insyaAllah bulan 8 taun 2011 siap la jalan ni..harap2 aku still keje sini lagi smpai projek ni siap..btw, highway ni xde toll tau..hehe..ok meh la layan gambar2 projek Coastal Highway ni or dlm bahasa melayunya, Lebuhraya Pesisir Pantai Johor Bahru ke Nusajaya..

seb baik x nampak kasut boot McDonald aku :p

nanti ada highway merentas sungai skudai ni

reinforced earth wall @ R.E. wall

guardrail..yg pernah masuk dlm mimpi aku dulu..:p

TAR interchange..sini la lokasi eksiden yg berlaku lebih kurang 2 minggu lepas..sorang indian man yg bawak moto kena langgar treler..huhu

ini QS sub-contractor..Zul 

ok dh tu je gambar..malas nk letak banyak2..kalo korang lalu jalan dr skudai nk ke JB..mesti lalu punya project site ni..kalo nmpak aku helo2 la..hehe..yo yo ah jek..aku g site ni pun sebulan skali jek..tu pun sbb nk wt site valuation..:p

Daria : 1st time aku balik umh mandi + tuka baju kurung pas balik site td sbb berpeluh sakan dan baju kotor gilos :p


12 comments:

~ini an~ said...

ko x mintak pun aku buat quotation utk RE wall tu...klau x confirm dapat kt company aku...leh aku turun johor...motif sebenar...

..::daria::.. said...

pre-tender process aku x keje sini lagi an..:p kalo x mesti aku dh suh ko quote punye..hehehe

alifah@along said...

hehehhee...tugas berat dipikul puan ma kita...nampak sungguh2 QS ni bekerja (wpun tak nampak..hhehhee)...tp, keadaan baju yg ditukar melambangkan segala-galnya..hehheee

..::daria::.. said...

hehe..berat jugak seposen long..tp mmg byk benda nk kena amik tau + belajar utk projek ni..hehe..terpksa tukar baju sbb baju lencun..:p

wawa said...

hahahaha..
pasal ngigau guard rail..
ckp tipon ngan hasbi pon blh cite psl guard rail....

wawa said...

hahahaha..
pasal ngigau guard rail..
ckp tipon ngan hasbi pon blh cite psl guard rail....

wawa said...
This comment has been removed by the author.
..::daria::.. said...

wawa..apa komen anda smpai 2 ni wa..suka betul aok nk mengomen kt sini eh..

ko ingt lagi eh kisah ngigau-bodo- pasal-guardrail aku ngn hasbi tu?hahaha..bengong..tu la..qs komited mmg mcm tu wa..hehehe

wawa said...

3 sbnrnye..dh delete satu..
excited smp tekan 3 kali..
ye aku ingt..
hahahhaha..
very the komited...

..::daria::.. said...

3?hahahaha..kalah din si pengomen tegar..:p

aija said...

salam, sy mmg tgh cari info ttg highway ni, highway ni xde tol heh. bagus nye. anyway jln nye cuma dari nusajaya ke bandar jb je heh? ade tak exit kluar gi Hospital. Kalau ade bleh lah saya cari umah kat g.patah.

..::daria::.. said...

salam aija..:) aah highway ni mmg xde tol..and yes jalan ni cuma dari JB (start dkt TAR Interchange yg tgh tutup sekarang) ke nusajaya..dia terus bersambung ke highway 2nd link..erm btw saya x sure ada exit ke hospital ke x..sori..nnti ada info pasal tu sya apdet k.. :)