Saturday, May 15, 2010

..::Jalan Tutup @ TAR Interchange::..



Pagi ni jalan nk ke JB jam..dr jauh lepas kua dr simpang umh aku..dh nampak kt angsana berduyun2 kereta bersusun menghala ke JB..hari sabtu jam..apakah??

Punca jam tu actually sebab jalan dari skudai ke JB dh ditutup utk laluan..tp bukan sepanjang jalan..start dr simpang kiri lepas bangunan Rustica kt bandar baru uda tu smpai lebih kurang 200 meter ke hadapan jek..ada jalan lencongan ke JB di bukak kt sebelah kiri betul2 sebelum simpang nk ke danga bay @ pantai lido tu..x paham?ok..sila rujuk gambar2 kt bawah ni k..


ini dpn bangunan Rustica

nampak x sign warna oren tu..lencongan ke kiri ..<---

ok bila dh lencong ke kiri..tgok sboard oren JOHOR BAHRU & PANTAI LIDO tu betul2..sbb kt sini la org2 sume kusut nk ke kiri dan ke kanan

Sape2 yg nak ke JB..sila amik lane paling kiri skali bila lalu kt jalan Skudai-JB tu..dn sapa nk ke Pantai Lido @ Danga Bay..amik lane paling kanan..td dh macam katun..kusut gile kt area ni..

Jalan tu akan ditutup sehingga bulan 8 taun 2011..utk memberi laluan kepada kerja2 membuat jalan & flyover di area jalan yg ditutup tu.sekian harap maklum. :)

7 comments:

~H @ N i ~ said...

mekaseh cik puan norma atas ino tersebut.. kang aku lalu xdek la rase compius..hehehe

~H @ N i ~ said...

ino=info (^_^)

..::daria::.. said...

hehe..sesama hanie :) harap2 ko x kusut lalu situ nanti..

ummi mien said...

wah...ala2 wartawan trafik la ko ni noma. hihihi...

wawa said...

bagus info ko ni..aKu kn nak lalu jalan tu hari2...
hahahahahhaha

ct said...

smlm pun masa kita nak menghala ke jalan Tasek Utara tengok2 jalan dah tutup, tapi bila amik side kiri dia dah buat lencongan mmg boleh lalu...hehehe. Lega tak payah pusing sana sini...terus belezupppp....:)

..::daria::.. said...

ummi mien : haha..wartawan trafik ye..bole try apply nih..hihi..bukan apa mien..aku hari2 lalu jalan ni nk g keje mien..tau kusutnya mcm mana..wuuuu

wawa : hahahahaha..aku lempang ko laju2 kang wa...

k ct : hehehe..mmg bole lalu kak cuma kena lencong skit jek..lepas2 ni kalo org jb dh tau ok la skit..xde la dh smpai simpang tu baru kalut2 nk ke kiri ke kanan..hehe