Monday, May 31, 2010

..::Giuliana Satu Boat Dgn Aku::..


Giuliana & Bill  (pic source : encet gugel)

Pernah tgok reality tv Giuliana & Bill kt channel E @ Astro? kadang2 bile dh xde cite sangat..aku tgok gak cite tu..wpun aku xde la minat diorang..bila dh x de cita lain yg best kt tv..layan kan je la..

smalam aku tgok lagi cite tu..tp kali ni dgn perasaan yg berbeza..slama ni aku tgok..x brapa berperasaan..tp smalam..betul2 menyentuh hati aku..kisah smalam..sambungan dr episod lepas..Giuliana tu pegi jumpa doctor kt hospital..utk check result proses IUI yg dia buat dgn laki dia menjadi ke x..unfortunately..blom ada rezeki diorang..

diorang sedih..sesungguhnya aku faham sgt apa perasaan Giuliana masa tu..i am in the same shoes like her..same boat.. :_( 

next Saturday genap setahun kami hidup berdua..mengharap 'orang ketiga'..sama seperti Giuliana..sama seperti kawan2 sekapal yg lain..tp..masih blom ada lagi rezeki lagi..wpun kadang2 rasa sedih melampau, pressure..tp cepat2 kena ingatkan diri sndiri..kita hanya merancang kan..yang menentukan tetap yg di atas sana..xpe..yg penting usaha kan..think +ve. mesti ada sebabnya kenapa Allah x nak bg lagi kan..assobaruminal iman..al imanufil jannah..aminn..

Daria : Pujuk diri..tsk. 

11 comments:

honey bunny said...

alamak, saye terlepas episod smlm.. x berjaye ke?? sian diorg.. ape2 pon, akk kena usaha lagi,plus doa n tawakal k.. mayb ALLAH SWT nk bagi mase yang lebih utk akk n hasbi hanimun lelame, so manfaatkan r... :p

mawarbiru said...

samelah kite noma..smlm genap 2 thn..tp kenalah pikir positive sentiasa...Insya Allah...

lydzar said...

noma, walaupon aku bukan dalam bot yg sama, tp aku tetap paham kegundahgulana-an hati korang tu. mari kita doakan sama-sama rezeki utk korang menimang anak ni yer..itu je yg mampu aku sebagai kawan tolong :)

alifah@along said...

lar...ingatkan citer happy ni...rupanya, tak berapa happy...takpe ma, sabar...org bujang,risau sbb tak kawin...org dah kawin, risau pasal anak plak...mcm tu la dugaan hidup kita..Allah Maha Mendengar...mintalah pertolonganNya..insyaallah...mungkin ada sbb...kita tidak tahu...rite??

Cikpid said...

takpe Noma..blom rezeki lagi..nanti ade laa tu..harap2 tak lama ag ade laa berita gembira tu kan? :)

sabar tau..

..:Sab:.. said...

kita folo citer tu! hehe... bes... ske sgt...
and... it's ok for u to be sad... it's normal.. saya dah penah melaluinya... dan blh dikatakan dah melepasi time tu... skang ni... saya just enjoy the moment hidup berdua... semua yg berlaku has the reason kan?

kalo noma rasa sedih... ingt saya! ;))

..::daria::.. said...

honey bunny :
aah anie..x jadi..sedih tgok muka Giuliana yg frust sgt2..mekasih for the words anie..:) akak akan cuba manfaatkan masa berdua ni sebaik2nya..

mawarbiru :
thanx mawarbiru..yeah..think +ve..i will..insyaAllah..harap2 ada rezeki utk kita nanti..aminn :)

lydzar :
thanx a lot lydzar kerana memahami..doa dr ko tu pun dh cukup berharga utk kami..aminnn..:_)

alifah @ along :
betul tu long..Allah Maha Mendengar..mekasih long bg semangat..along pun sabar eh..insyaAllah nnti jodoh terbaik along akan smpai jugak..aminn :)

cikpid :
thanx yam..harap2 doa ko tu akan jadi kenyataan insyaAllah..hopefully kesabaran berbaloi..aminn..

sab :
owh sab suke eh cite tu?hehe..mekasih sab for the inspirational words..betul ckp awk sab..sy patut enjoy je masa berdua ni kan..apa guna bersedih..bak kata akak opis lama saya..

"mcm mana budak2 nk menjadi kalo kita asyik sedih + stress?"

;)

THANKS A LOT TO ALL MY FRIENDS YG SGT BAIK HATI GIVE ME INSPIRATIONAL WORDS & CONCERN ABOUT ME..tacing..wuuu :_(

ummi mien said...

rezki tu dtg dalam macam2 bentuk. kdg2 dtg kat kita sampai tak terucap syukur. kdg2 susah nak dpt. yg penting doa dan percaya pdNya.

..:Sab:.. said...

betul tu ummi mien... saya setuju... ada satu kata2 yg saya ingt... kita rasa kita dah bersedia utk sesuatu tu... tp Allah lebih tau sama ada kita bersedia atau tak... bersedia blh jd dr byk segi... fizikal, mental, kewangan, keadaan dan tpt tinggal... mcm2 lagi yg kita sendiri terlepas pandang... :))

dan satu lagi yg saya nk share... saya ingtkan diri saya, buat masa ni ada org lain yg lebih memerlukan kami, sbb tu Allah aturkan perkara yg kita nak tu.. kemudian... :))

pjgnya... sori noma!! ;)

bubblymummy said...

sy pon layan citet tu..bill sgt supportive
next episode pasal derg thinking bout ivf
tgk ni baru tau...susah gak ivf...n ada side effect etc
tp sy pon sedih n nak nangis tgk g&b ..
esp part dr sabbagha kata die xpregnant !
sedeyy...rasa nak join die nangis ..
(emo la plak)

..::daria::.. said...

mien : thanx mien..betul gak tu..mungkin xde rezeki anak..ada rezeki tang lain kan ..alhamdulillah..syukur je la ngn apa yg aku ada skarang ni..:)

sab : sgt betul la sab apa sab ckp tu..insaf kejap..hehe..ok pasni kalo sy ada rasa nk pk yg bukan2..or nk sedih2..sy akn ingt ayat sab tu..:)

thanx sab yg tabah..;)

bubblymummy : aah is..Bill tu sgt supportive kan..sweet sgt..sy pun mcm awk is..tgok cite gembeng sorang2..hehe..mebi sbb kita in the same boat wif Giuliana, dats y kita emo kan..huhu