Tuesday, May 25, 2010

..::Dendam Kesumat Terbalas!::..



Satu masa dulu..bulan April 2007..aku telah ditepung tawarkan dgn tepung + telur + air soya oleh encet lebah yg sudah berkomplot bersama2 geng2 HA Associates masa tu terdiri dr puan an, ramin, jai & che kie..tempat kejadian : bawah umah sewa aku kt seksyen 7 shah alam..tgh2 malam buta aku kena ambush oleh diorang..dh la pakai baju kurung time tu..abis selebet aku dgn tepung telur tambah plak encet lebah tambah perisa curah air soya atas kepala aku..hehehe..bukan setakat aku..motor2 yg parking kt bawah umh aku tu pun turut jadik mangsa..:p diorang ni kan lepas dh serang2 aku, balik umah masing2 dgn bergayanya..tinggalkan aku cuci lantai flat tu dgn encet lebah berdua jek..hampeh sungguh..hehe..tp apepun itu one of memori yg aku rasa mmg best utk dikenang..:) terima kasih korang..

ha best2 jugak..tpi hati aku tetap simpan dendam..setakat ni dendam aku dh terbalas kt an & che kie jek..ramin x jadik..jai x sempat kot rasanya..dn yg terakhir..ofkos la si mastermind..encet lebah..ngeh3..x sangka selama nk dekat 3 taun aku simpan dendam kesumat..akhirnya..aku berjaya membalasnya!hahahaha..suka betul hati aku..:D:D

Wiken baru ni..opismet encet lebah ada buat trip jalan2 suka2 ke A Famosa Resort (cite pasal ni will be updated later), 2 hari 1 malam..kami tido kt villa kt dlam A Famosa Resort tu..villa tu siap dgn pool..so ari ahad tu masa tgh breakfast, aku komplot dgn opismet2 encet lebah..nk serang dia ngn tepung + telur pas makan kt pool..siap mintak tepung skit kat kedai makan tu..hehe

sampai kt villa..aku purak2 pujuk encet lebah ajak g mandi pool ramai2..mula2 dia malas..aku pujuk gak..smpai la dia setuju..pastu aku purak2 suh dia n opismet2 laki dia bertanding terjun tiruk..masa encet lebah tgh ready konon2 nk terjun..aku pun datang dgn lenggang lenggoknya, sambil bawak bekas yg separuh penuh dgn telur yg dh dibancuh dgn tepung + air..dann..bila dh smpai betul2 tepi dia..aku pun curah adunan tu atas kepala dia..hehehehehe..dn sambil tu selek2 kt muka dia..badan dia..encet lebah mula2 diam aje..panik mungkin..pastu siap cakap.."eh belom burve day lagi la..mana aci!"..ahh..aci x aci..nk tunggu 25hb..susah sbb weekdays..keh keh keh..nasib la labu.. ;) 

sesi mempertahankan diri

aku kena lg teruk dr mangsa sepatutnya :p

pastu jadik la aksi gelut bergelut kt tepi kolam..sambil disaksikan opismet2 dia..hehehe..gusti punya gusti..las2 dua2 jatuh kolam..hahaha..smpai lemas aku..:p tp xpe..apa yang penting?? kerjasama eh bukan bukan apa yang penting dendam aku terbalas!muahahaha! 

aksi sblom jatuh kolam secara berduet 

cuba utk naik ke daratan selepas 'lemas dlm bahagia' bak kata an..haha..geli mat!


gambar curik dr fesbuk sab :D

Daria : taun dpn time bday aku kena jaga2 lebih skit..hehehe..mana la tau encet lebah tu..muka je cool..tapi dlm hati ada dendam..muehehe

7 comments:

~ini an~ said...

disebabkan korang bedua org lain dh xleh mandi kt pool tu...xde lak gambo selek kt tutttt hahaha

ko jg2 ngan hasbi tu noma...ntah2 thn depan kt atas katil je dia tepung telo kan ngko(upss terbagi idea plak) hahaha

ciPuding_7 said...

haa.. aku baru nk ckp.
an dah ckp..
hati2 cik salmah... abg dtg ni...

hahahahahaha..

..::daria::.. said...

an :
hehe..xde la tercemar sgt kolam tu an..aku tgok ada org slamber jek smbung mndi mnda kt situ..hehe

huhuhu..atas katil?pengsan la aku nk basuh tilam cadar bantal sume..;p

cipuding :
hahahaha..lambat lg taun dpn..ada setaun lg masa seblom aku kena berjaga2..ngeh3 :D

apekkjahat said...

xbaik berdendam..ag2 ngan suami sendiri..hehehe..tp yg time nak jth kolam..sgt romantika...

..::daria::.. said...

ala encet apekk..tu dendam2 manja namanya..muehehe..^_^

romantika sblom lemas tercungap2 dlm kolam..hehe :p

Puteri Ogy said...

aksi terjun tiruk secara berduet tu nmpk comel.. ce buat selalu.. hahahah

..::daria::.. said...

kt umh xde swimming pool..cane nk buat slalu?hehehe.. :D