Tuesday, April 27, 2010

..::Malang Memang Xde Bau::..


Wiken baru ni, kami balik kuantan naik bas lepas aku abis keje..ari ahad petang dlm kul 4 lebih..kami gerak2 khas nk balik jb..budget nk isik minyak kat shell pekan..tapi..lain pulak jadinya..betul la kata orang..malang mmg x berbau..uhuk..

bumper dpn keta encet lebah blh kanan kena rempuh ngn pajero bodosh


close up..rabak..

puncanya?ni kat bawah ni ada keta pajero bodosh yg x reti isik minyak..bengap!ko tgok kedudukan keta tu pun dh tau sapa yg salah..ko nk isi minyak x pandai amik side langsung..harap je dh tua bangka..tp wpun tua aku maki hamun jek hari tu..dh tentu2 aku ni panas baran..memang memekak aa aku kt situ..bongok!x pasal2 kami delay nk balik jb..

tgok gambar ni dh terang2 tau si 'c' tu yg salah!

dan satu yg aku lebih bengang..tmpt isik minyak ko belah mana wei?belah kiri kan?pi la pam belah kiri bongok!encet lebah dh siap brenti sbb kitorang nampak pajero tu nk langgar kitorang..tp dia still gerak semacam..mmg bangang!pastu nak salahkan pompuan yg jaga pam tu..dia kata..

"mana gua tauu..itu pom suluh gua masuk pam sblah wa masuk laaa!!"

aku pun balas..

"yg lu nk dgr ckp pom tu nape??kot ye pun..lu x bole tgok dulu ke ada keta ke x b4 lu masuk??nk salahkan pom tu pulak..abis kalo pom tu suh lu terjun lombong, lu terjun laaa???!!"

encet lebah pun menambah..

"skang ni yg bawak keta ni sapa??lu ke pom tu???apesal nk babitkan pom tu pulakk??"

pajero durjana

sang driver durjana

kebetulan pulak, aku tgh ckp fon ngn adik aku masa kejadian..so adik pi pass pulak tepon kt ayah aku sbb dia dgr aku meraban merapu maki si 'c' tu..hehehe..kantoi..anakmu baran..:p

dekat kul 7 petang..baru setel sume..kami balik JB dgn perasaan yg sebek..spoil mood sungguh!tp apepun..smalam dh antar keta encet lebah tu masuk sepital..inysaAllah arini dh bole siap..

encet lebeh membelek bini no 2 nye :p

kesimpulannya..eksiden kalo dh nak jadi..tempat yg kita x sangka tu pun bole jadi..nk isik minyak keta je pun..so..korang kalo nk isik minyak keta..berhati2 la..tgok skit kalo ada driver gile jenis x sabar2 nk isik minyak yg main redah aje..

DARiA : Jangan tiru perangai aku yg baran itu.sekian terima kasih. +_+

14 comments:

alifah@along said...

mak iiiii...keta baru ek puam???aduhhhh...sakit hati aku tgk....gile jahat keta buruk tu....jeles ke dgn kekacakan CCB...huuuuu..tp, kesudahan ceritanya camna???c tu ganti tak??hampehs!!! (emo gak aku weih)

~ini an~ said...

hancur luluh tgk kete jd gitu...walaupun bukan kete gua...gua tumpang emo gak

..::daria::.. said...

hehe..keta tu xde la baru..cuma encet lebah baru pakai jek..:)

mmg skit ati long..huhu..sbb tu ai meraban memaki hamun si 'c' tu..hoho..

ganti long..dia bg duit jek wat repair bumper tu..kitorang x g wt report pun sbb pk2 balik..leceh la..dh la rushing nk balik jb..

..::daria::.. said...

huhu..ko pun hancur luluh an tgok keta tu? :( encet lebah apatah lagi..menung panjang dia tgok bini no 2 cedera..hehe

Cikpid said...

Huhuhuhu...sadis gile aaa..baru sonok2 dh jadi gini plak..
memang patuit ko meroyan yam..

Zaza said...

adesss...sesiapa yang kena pun pasti baran...keta baru dapat tu..

..::daria::.. said...

cikpid :
mebi kami terlebih gembira yam..hehe..dh dpt dugaan camni..:p

betul2 menguji kesabaran aku yg x sabar ni..hoho

zaza : kalo keta lama pun baran gak mas..hehe :p

amly said...

bole tahan ko carut warga emas tu...sabar long...jgn ikutkan belalai sgt...bahasa melambangkan bangsa...yg penting ko selamat...tp kenapa ko x pow 5 6 rat siot...xpuas hati btul aku...

..::daria::.. said...

ahahaha..bole pulak sambil maki2 aku x end kan call kan? :p

nk marah punye pasal..x sempat dh aku nk pk pasal tepon ke bahasa ke bangsa ke warga emas ke..hahaha

kitorang mintk 5 rat la wei..dia yg xmo bagi..kerek plak tu..tp ok la dia bg half dr yang kami mintak tu..lepas la bayar repair..+_+

~H @ N i ~ said...

Adooiii sakit nye noma..eii ko siku kan jek si 'C' tuh..budus nak mam*** ha.. kan aku lak yg emo..

hilang kejelitaan dan keoriginalitian bini no.2 incik lebah..huhu

..::daria::.. said...

hehehe..aku rasa kalo aku lelaki kan hanie..dh lama aku pi tumbuk si 'c' tu..haha (seb baik aku pom :p)

harap2 ptg ni nk amik keta, ia kembali jelita sprti sediakala..:)

ciPuding_7 said...

C ni kes blind spot la ni..

moral of the story: walaupon korang tak nmpk kete dalam side mirror tu, sila toleh btol2 (tanpa guna side mirror) sblm mengalihkan arah.

p/s: teingat sang suami langgar batang kelapa smpai masuk bawah bumper masa minah nikah dulu.. mujur masa dia reverse tak tercabut bumper tu.. selama 3 tawon aku tak penah langgar apa2.. T_T

..::daria::.. said...

erm ada kemungkinan jugak pawah..sbb dh la pajero dia tu tinggi..keta kami ni pulak leper..mebi dia x nampak :p

owh langgar batang kelapa? :p hehe..aku pun penah langgar divider dulu..haha

tp apepun bak kata amly..yang penting kita selamat..hehehe

tikosh said...

ah ah ah~ taniaah :D