Thursday, April 8, 2010

..::Makan2 @ Sweet Steak Seventeen::..


Smalam rsa mcm nk makan black pepper steak..b4 dis g makan kt mama chop papa grill jek..tp smalam try tempat baru kt bandar baru uda as suggested by kak ani, opismet encet lebah..actually tempat tu dh lama..kami je yang baru pegi..hehe..nama kedai.."Sweet Steak Seventeen"..kedai nmpak mcm restoran masakan panas Melayu biasa je..tp ada menu western gak..so kami pun nk test drive aa black pepper steak n chicken chop mereka..dan ini makanannya..

chicken chop encet lebah order

dis is mine..black pepper sirloin..yummy! :D

my opinion..not bad!..hehe..licin tu aku makan..tinggal lemak apentah seketul..hehe..encet lebah punye pun sedap tp aku lagi suka steak dr chicken chop..:) overall, puas hati, kenyang perut suka hati..hehehe..pendek kata lenkali bole dtg lagi..

lokasi? dekat bandar baru uda..if lalu jalan skudai menghala ke jb..nnti ada stu simpang ke kiri nk ke bandar baru uda..yg ada petronas kt situ..ada bank BSN..masuk simpang tu, terus..pastu nanti jumpa simpang ke kiri nk g rumah kedai..ni selepas dh lalu umah2 orang..ha kat area tu la..kt seblah kedai tayar..dkt ngn kedai pet pun ye jugak..hehe

DARiA : hari ni muka ada senyum sbb dpt gud news kt tmpat keje.alhamdulillah syukurr...:)

11 comments:

wawa said...

sile bgtau aku good news..cepat...
xyah g danga bay la tu...
cam btul jek...aku ckp ni...

..::daria::.. said...

hehehe..bukan la wawa..

aku masih di bawah naungan dan cengkaman danga bay wa..confirm!hehe...

meh aku bukak rahsia..hehe..jeng3..sbnarnya..aku dpt.......bonus la arini..hehehehehehe :D

faiezah said...

wah.. dapat bonus.. best2.. nak suh noma belanja laa.. :p

alifah@along said...

nomaaaaaa....nomayeh....mai KL belanja kami...sdapnya steak....

..::daria::.. said...

faiezah :
bole2 faiez..no problem..hehe..dgn syarat meh turun JB meh..:D

along :
hehehe..kawe turun KL aritu demo turun JB..molek2..ape kata korang turun JB lagi?hehehe..aku bwk g mkn sedap2 kt sini.. :)

pawah said...

besnya dpt bonus..

lydzar said...

dh agak dah, dpt bonus :) tumpang lalu dan tumpang heppi hehehe

..::daria::.. said...

hehehe..sila2 tumpang lalu..:D and thank lydzar..

aku sgt hepi sbb sbnarnya aritu ada rumours kata taun ni xde bonus..hehehe..^_^

..::daria::.. said...

pawah :
hehe..mmg bes pawah..alhamdulillah..:)

Zaza said...

uishhh...nampak sedap habis nih...terus perut jadi laar...hehe

..::daria::.. said...

hehehe..mmg sedap pun mas..:) nanti bile2 bole la g terai..hehe