Tuesday, April 13, 2010

..::Dah Dapat Kunci..Yeay!::..



our home sweet home ^_^

Alhamdulillah..smalam kami dh dpat kunci umah..:) skarang dh kena start rancang apa2 yang patut..

1.Pegi TNB - masuk api
2.Pegi SAJ - masuk air
3.Pasang grill umah
4.Beli kipas + lampu
5.Cat rumah + cari wall sticker
6.Perabot umah
7.Potong rumput yg dh sama tinggi ngn aku

and the list goes on...........


tapi xpe..slow2 kayuh..chaiyok2!hehe..pasni kawan2 trun JB x yah membazir tido hotel..lepak umah kami saja..wpun umh kami kecik je tp muat la stakat nk bagi kawan2 tumpang tido..:)

DARiA : Pasni bole buat open house untuk 8 bas..pastu xde org dtg..haru +_+

17 comments:

jijiepi said...

yeay!!tahniah2..
kami pun xsbr nk dpt kunci umah gk.hehehhe ;)

..::daria::.. said...

thanx! :)

besnye x lama dh bole dpt kunci umah eh?congrats!bertuah lepas kawen dh bole duk umah sndiri terus..:)

jijiepi said...

heheh..ehh.dah lama gak en tunang beli umah tu.dia kata bln 4 dpt kunci.tp,xtau arr.hope b4 kawin,umah da ade..

ngeh ngeh ngeh ;)

wawa said...

yippiieeee~~~

aku sgt tunggu entry psl umah...

..::daria::.. said...

jijie : hehe..sy tau epy dh lama beli umah..:) insyaAllah x lama lagi dapat la tu kunci..smoge dpt kunci cepat2 sblom kawen..xyah duk umah sewa berpindah randah mcm kami ni..

wawa : hehehe..aku mmg simpan cite ni utk arini punye stok wa..^_^

alifah@along said...

wow!!!sgt sweet...bestnyer...kami nak jadi org pertama...hahhaha.....lepas ni, kerja nyer menghias umah la ek....duit melimpah kuar seperti air le...

..::daria::.. said...

hehehe..bole je meklong..tadok hal..nk dtg tolong 'house grooming' kan pun bole..ngeh3..^_^

yess..macam2 dlm kepala ni nk wat..harap2 x terbatas dek bajet je la..hehe

ciPuding_7 said...

bile taun la aku bleh dpt dok umah sendiri ni.. walaupon encek mohd ada umah sendiri kt kedah sana, tp dia plak keje kena pindah randah je.. tunggu pencen kot. hohoho..

p/s: baru ni uitm kedah call anas nak amek umah dia wat sewa. contract dgn uitm 3 tahun. tiap2 bln dpt sewa samada org dok ke tak. kerosakan suma uitm tanggung. x tau la untung ke idak. rendah sket la harga sewa dia. huhu..

honey bunny said...

akan ku gagahkan diri g ke JB demi merasmikan umah mu itu.. awww...

Cikpid said...

noma..buat kenduri doa selamat ajak la 2-3 bas kwn2 kite dtg makan..muat tu umah ko..hehehe


congratulation..banyak berita baik ko dpt bulan ni..:) hepi

lydzar said...

wah..ni kira mmg nk bermastautin kt jb la ek noma..takdek plan nk berhijarah ke klang valley dah ke?
eniway, congrates dapat kunci umah..selamat meng'grooming' dan kehabisan uwang demi istana baru haha!

p/s: aku tak merasa pon tido kt rumah yg kitorang beli tu. dan2 siap pasal grill semua, tenant terus masuk huhu

-inay- said...

syukur...lawanye rumah noma....hias cantek2 ye...awak kan kretip...jgn lupa edd kan janji nk hias dinding..nak tgkkkkk

..::daria::.. said...

ala pawah..one sweet day mesti dpt duk rumah sndiri nanti..insyaAllah..at least anas dh ada umah kan kt kedah..:)

haa..ok la tu skurang2nya ada gak hasil tiap2 bulan kan..dr xde org duduk pastu korang still kena bayar sewa bulan2..aku sokong ko bg sewa kt uitm tu..tp ape2pun tgok agreement dulu..tkut2 ada hidden clause ke..hehe

..::daria::.. said...

honey bunny :
ha datang jgn x datang..bawak si baby blue awak tu..3 jam lebey jek KL - JB..smpai sini makan tido sume ditanggung beress..hehehe :D

cikpid :
insyaAllah yam..aku akan buat nnti kenduri doa selamat..target bulan 6 nak msuk umah..don wori aku akan jemput berbas2 nanti..hihi

eniwei thanx yam..:)

lydzar :
mekasih liza..:) wat masa ni kami mmg plan nk duk JB..tp x tau la years coming ada rezeki lebih baik kt tmpt lain..hehe..tup2 aku dh duk KL plak nex year..who knows kan..:p

hehe..yeah..dh start pening dh ni nk setelkan macam2 hal umah..dn bersedia utk kesusutan wang..:p

inay @ yabeet :
hihihi..thanx beet..:) i will beet..deco2 bersama noma..ehehe..yess..my personal ID consultant ed will help..hehehe ^_^

Zaza said...

eeee...bestnye...

pasni decorate rumah plak...

beli wall sticker gambar lebah hehe

bubblymummy said...

wa..bestnye cik noma..dah ada rumah sendrik.. dah dpt kunci..means..dah stat duk situ ke..or barang2 still kat umah lama?bile officially nak masuk situ..?

..::daria::.. said...

zaza :
hehe..yeah..tgh ligat bukak balik sume buku2 anjung seri,deco2 nk curik idea..hihi :)

wall sticker lebah?nice idea!..hehe

nuris :
hihi..:) blom bole duduk lagi is..barang2 still kt umah lama dn ada yg tumpang umah kawan2..officially masuk mebi dlm bulan 6..lepas dh setel2 masuk api+air n pasang lampu kipas+grill n cat sume..byk lagi nk kena wat sblom bole pindah..:)