Friday, April 9, 2010

..::Celebrating @ Carabao Restaurant::..


Carabao Restaurant

Sebab smalam muka ada senyumm..so aku pi celebrate tanda bersyukur dgn membelanja encet lebah makan busat..hehe..diet konon x nak makan nasik malam2 hari ku langgar je smalam..:D since aku yg nk blanje..aku suh encet lebah decide kt mana nk makan..dia suggest makan kt Carabao..aha!aku pun mmg dh lama teringin nk makan kt situ..

dah nama pun makan busat..order pun busat la..hehe..Tomyam Clear Seafood, Red Fish masak ape ntah x ingat, Butter Prawn, Kailan with Salted Fish & Telur Dadar yg besar gile lebih besar dr muka aku..hehe..gile melantak kan laki bini ni..hehehe..ala skali skala kann..^_^

makan busat  ^_^

encet lebah pun muka ada senyum sbb wallet dia x terusik smalam..hehe :p

Restaurant Carabao ni..pada aku tmpt dia mcm agak tersorok skit..tmpat parking x banyak..smalam pun kitorang parking tepi jalan jek..tapi restorannya cantik..senibina Thailand..meja makan ada dua jenis..satu jenis kusi meja biasa mcm meja makan umh tu..satu lagi ko duk bersila ala2 meja jepun tu..nice..macam kt anjung warisan..ada bersila2..tp ni xde la atas pokok mcm kt anjung warisan tu..

kusi + meja makan @ carabao


ni area utk makan bersila dgn meja ala2 meja jepun

makanan dia not bad..cume macam byk gilerr utk 2 org makan..hmpir mengah2 jugak kami dlm cubaan utk tidak membazir..sumbat jugakk sumbat jugakk..las2 surrender..:p so ye, ada gak x abis skit..huhu..so my advice, stu lauk tu mcm sesuai utk mkn berempat..baru worth it..

Carabao ni located at tengah2 bandar JB nun..dekat2 dgn Selesa Hotel, New York Hotel and Banafee Village..sape2 nk try pegi ni ada website dia tunjuk map, menu sume bagai..


DARiA : pg ni makanan free utk breakfast mencurah2..penangan muka ada senyum smalam.hehe.alhamdulillah..^_^

5 comments:

wawa said...

patut bw aku tu..sbb utk 4 org kn mkn?
aku ingt kn yg ngadap NY tu...tp ngadap NY tu cam foodcourt bese je..

senyummmmm

..::daria::.. said...

aah wa..mcm utk 4 org makan banyaknya..hehe..kalo ko still duk JB wa ofkoss aku ajak skali wa..:D

yg depan NY tu mmg foodcourt bese..hehe..tu banafee cafe kalo x silap..xpe..trun JB lagi moh ke carabao..:)

Zaza said...

aishhh...entri makan lagi...mmg menyebabkan orang tambah berat badan nih hehe

..::daria::.. said...

sbb tu tuan punye blog badan bagai dipam2 skarang..hihihi

~jgn contohi saya..huhu +_+

Papa-NtiQ said...

menarik. saya orang JB pun tak tau pasal restoren carabao nih. nnt nak terjah....senang2 singgah la yer blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makannnnnn memanjang hehe...and follow k? TQ TQ