Friday, April 30, 2010

..::My Friend Tomyam::..


Kami x penah try makan kt My Friend Tomyam Kempas..so laswik ada satu malam tu konon2 nk try test la dinner kt situ..aku order nasik putih,ayam goreng kunyit, tomyam campur + air laici suam..encet lebah pulak order mee hoon goreng pataya + air milo ais kalo x silap..bole tahan bas la sedapnya..licin gak kami makan..lapar pun ye..

encet lebah punye

yummy!

pinggan besor..nasik seciput

tomyam campur sorang makan

memang x dinafikan..makanan dia bole tahan bas sedap..dan alhamdulillah kenyang perut kami malam tu..tapi..bila dapat bill..kaget sebentar..RM24.50..erm..kami xde lah berkira sangat bab2 makan ni tambahan pulak kalau makanan tu sedap..tp slama ni kalo makan kt kedai makan lain la..order lauk dan air yg exactly sama..serius x penah lebih RM20.00..jadi adakah kami akan pergi makan lagi kt situ? dah tentula..nehi..nehii...except kalau ada org nak blanje..hehehe :D

..::Genap Setahun + Cokelat::..


Hari ni dh 30hb April..maknanya dh genap setaun 2 hari aku keje kt sini..hehe..tahniah kt diri sndiri sbb berjaya bertahan cukup setaun kt sini..:) insyaAllah kalo xde masalah dan keadaan x memerlukan aku carik keje tempat lain, aku akan setia ngn tmpat keje skarang..cewah..poyos..padahal ada kampeni aku kisah kalo aku nk brenti pun?..+_+

Ok tuka topik..ni nk promote sket..nanti ada Chocolate Fair kt Danga City Mall..lambat lagi eventnya.. bulan 6 tp apa salahnya aku bgtau awal2 kan..bole masukkan tarikh awal2 dlm kalendar aktiviti korang..kalo nk maklumat lebih lanjut bole klik kt website dia kt sini..

poster chocolate fair

aku pun kalo xde aral bole la sama2 sibuk g chocolate fair ni..tmbahan pulak 5hb 6 ni our first anniversary..:D ha mmg elok sgt la tu..(mane la tau encet lebah nk blanje aku coklat byk2 ke kan..hehe)
 
so..sapa2 yg suka mkn cokelat tu..save the date ya..bole borong cokelat byk2 nanti..:)
 
DARiA : Will be away to Perak + Penang from tomorrow till Sunday..:)

Tuesday, April 27, 2010

..::Malang Memang Xde Bau::..


Wiken baru ni, kami balik kuantan naik bas lepas aku abis keje..ari ahad petang dlm kul 4 lebih..kami gerak2 khas nk balik jb..budget nk isik minyak kat shell pekan..tapi..lain pulak jadinya..betul la kata orang..malang mmg x berbau..uhuk..

bumper dpn keta encet lebah blh kanan kena rempuh ngn pajero bodosh


close up..rabak..

puncanya?ni kat bawah ni ada keta pajero bodosh yg x reti isik minyak..bengap!ko tgok kedudukan keta tu pun dh tau sapa yg salah..ko nk isi minyak x pandai amik side langsung..harap je dh tua bangka..tp wpun tua aku maki hamun jek hari tu..dh tentu2 aku ni panas baran..memang memekak aa aku kt situ..bongok!x pasal2 kami delay nk balik jb..

tgok gambar ni dh terang2 tau si 'c' tu yg salah!

dan satu yg aku lebih bengang..tmpt isik minyak ko belah mana wei?belah kiri kan?pi la pam belah kiri bongok!encet lebah dh siap brenti sbb kitorang nampak pajero tu nk langgar kitorang..tp dia still gerak semacam..mmg bangang!pastu nak salahkan pompuan yg jaga pam tu..dia kata..

"mana gua tauu..itu pom suluh gua masuk pam sblah wa masuk laaa!!"

aku pun balas..

"yg lu nk dgr ckp pom tu nape??kot ye pun..lu x bole tgok dulu ke ada keta ke x b4 lu masuk??nk salahkan pom tu pulak..abis kalo pom tu suh lu terjun lombong, lu terjun laaa???!!"

encet lebah pun menambah..

"skang ni yg bawak keta ni sapa??lu ke pom tu???apesal nk babitkan pom tu pulakk??"

pajero durjana

sang driver durjana

kebetulan pulak, aku tgh ckp fon ngn adik aku masa kejadian..so adik pi pass pulak tepon kt ayah aku sbb dia dgr aku meraban merapu maki si 'c' tu..hehehe..kantoi..anakmu baran..:p

dekat kul 7 petang..baru setel sume..kami balik JB dgn perasaan yg sebek..spoil mood sungguh!tp apepun..smalam dh antar keta encet lebah tu masuk sepital..inysaAllah arini dh bole siap..

encet lebeh membelek bini no 2 nye :p

kesimpulannya..eksiden kalo dh nak jadi..tempat yg kita x sangka tu pun bole jadi..nk isik minyak keta je pun..so..korang kalo nk isik minyak keta..berhati2 la..tgok skit kalo ada driver gile jenis x sabar2 nk isik minyak yg main redah aje..

DARiA : Jangan tiru perangai aku yg baran itu.sekian terima kasih. +_+

Saturday, April 24, 2010

..::Jom Heboh Heboh @ Danga Bay!::..


Gua kene keje de ari sabtu de..boring betul de..kena pulak arini depan opis aku ada jom heboh de..dia punye pack de..macam sardin..seb baik utk iskandarian ada parking pak gad jaga..uhuks..kalo x menangis de nk cari parking..

cakap banyak x guna..ni tgok kt bawah ni betapa manusia sanggup parking jauh2 smpai tepi laut nun dn jalan kaki pulak ke tapak jom heboh tu..uih..gua x sanggup de..kitorang (aku + kakak2 opis aku) duk melepak tepi tingkap opis sambil kira brapa banyak makcik pakcik duk gendung goodie bag kat bahu..haha..bag maggi ada..mister potato ada..pendek kata..macam2 ada..

ape2pun..meh nk promote skit..moh le datang ramai2 ke jom heboh kt Danga Bay ni..aku x sure malam ni or esok akan ada konsert gempak tajaan Dr. Rozmey (ala yg jual Jusmate tu)..konsert 2 alam namanya..artis jemputan..papa rock, Ramli Sarip & daddy rock, Amy Search..

tapak jom heboh yg memang confirm ko sakit kaki lepas abis pusing

tgok manusia sanggup pi parking smpai ke tepi laut sana nun..jauh tu weh!

ni one of project under iskandar..Oakwood Residences btul2 ngadap opis aku

big bundle tepi opis aku x ketinggalan bukak kanopi gak..

seb baik cik CCA bole parking dgn aman de..hehe

DARiA : Selamat ber'heboh'2 orang Jay Bee! :)

..::Seberapa Pantaskah Korang Bole Menaip?::..


Penah x korang nak isi borang keje..contohnya borang SPA kan..ada bahagian KEDERASAN MENAIP..dan dia suh isi brapakah tahap kederasan menaip korang tu dlam p.s.m (perkataan setiap minit)..

ok aku pun aritu xtau macam mana aku nk tau berapa deras/laju aku menaip dlam satu minit?dan camne aku nk tau brapa banyak words aku bole taip dlam seminit?

thanx to this blog, sbb dia ada bagi link to satu page ni yg bole test skill menaip ko brapa pantaskah..hehe..aku pun try test la skali..senang aku nk tulis borang2 sok2 hari kan? korang  pun bole la test drive..slamat mencoba!

daria's kederasan menaip : 47 p.s.m

DARiA : Arini balik Kuantan, naik bas dgn encet lebah! weehuu!! ^_^

Friday, April 23, 2010

..::Tag No 8 By Tikosh::..


Apehal aku asik apdet  blog jek arini ha? Sampai 3 entry satu hari?hahaha..nampak sangat x buat keje..:p ok apdet cepat2..ni tag dr my SIL the tikosh..hehe..ok ni instruction utk tag ni..xde soklan banyak2 mcm typical tag slalu tu..

1.Go to your photo files, select the 8th photo folder.
2.Select the 8th photo in that folder.
3.Post that photo along with the story behind it.
4.Then challenge 8 blogging friends to do the same.

Ok..dlm folder My Pitcures aku..folder ke 8 is folder 'Awan Chanteq'...dan gambar ke 8 dlam folder tu is as below..

awan chanteq

apa?gambar awan tu x chanteq?ada aku kisah?haha..ok  meh aku story mory sket cite di sebalik pic ni..pic ni diamik masa dlm perjalanan nk balik kuantan dari JB masa kenduri kawen adik aku last month..aku mmg suka tgok awan pastu imagine yg bukan2 dr bentuk2 awan tu..x paham? ok contoh mcm gambar kt atas ni kan..pada mata aku la..bentuk dia nampak mcm kepala dinosaur T-Rex tu..hehe..ha..x nampak?lantak korang la..hohoho..janji tag gua setel beb..:D

ok..ni nak tag 8 insan terpilih..kalo rajin buat la..x nak xpe..aku x majuk..:)


mission accomplished!clap3! \(-_-)/

DARiA : ok sambung keje.dis time betul2 punye buat keje.bye.

..::Tag Bertajuk Barang2 Pas Kawen Dari Cikpid::..



Nak jawab tag dari cikpid..dah lama x kena tag hoh..hehe

1. Barang kahwin pertama yang dipakai?
Barang kawen pertama eh..gelang nikah utk batal air semayang..hehe

2. Barang elektrik pertama yang beli bersama pasangan selepas sah bernikah dan duduk sebumbung?
Erm..kalo x silap dapur gas..eh dapur gas tu kira one of barang elektrik ke ha?mak konpius..:p

3. Barang pertama milik peribadi yang dibeli guna duit hantaran?
Sama dgn pied..duit hantaran sume bagi kat my mom..sbb dia yg berhempas pulas buat hantaran,hias bilik dan pelamin..

4. Barang pertama yang dibeli selepas bergelar isteri?
Alamak..x ingat la..haha..apa aa?dh lama sgt..10 bulan lepas..:p

5. Barang mahal pertama dibeli sbg suami isteri (beli dgn capai keputusan bersama)?
Rumah kami.. :) yg dh dpt kunci las week..insyaAllah bulan 6 dah bole duduk..^_^

ok dh setel hutang tag dgn cikpid..:D hoyeh!

DARiA : sapa2 yg dah kawen dn tgh boring xde keje..sila la wat tag ni eh..:)

..::Need You Now::..


@ kuta beach :)

Aku tgh mabuk laut dgr lagu ni..pagi ni dh lebih 10 kali dgr..+_+ akan ulang dengar smpai muntah hijau kuning..sedapnye la suara pompuan ni..

Gambar kt atas tu sebenarnya aku edit utk masuk satu contest 'Love is you and me' kt blog ni...tp dr sehari ke hari aku asyik tangguh je nk taip entry pasal contest tu..lama2..malas!haha..so aku promote kt sini je la contest tu..:p 

NEED YOU NOW - LADY ANTEBELLUM

Picture perfect memories
scattered all around the floor.
reaching for the phone,
cause I cant fight it anymore.

And i wonder if I ever cross your mind
for me it happens all the time

Its a quarter after one im all alone and I
need you now
said I wouldn't call
but I lost all control and I need you now,
and I dont know how I can do without
i just need you now

Another shot of 'whiskey'  <--- aku nak tuka 'milk' bole? :p
cant stop looking at the door,
wishing you'd come sweeping
in the way you did before
And I wonder if I ever cross your mind,
for me it happens all the time
Its a quarter after one im a little drunk and I
need you now
said I wouldnt call
but I lost all control and
I need you now.
and I dont know how I can do without
I just need you now...

wooh oo wooh oh

Yes I'd rather hurt than feel nothing at all

Its a quarter after one im all alone and I
need you now
and I said I wouldn't call
but im a little drunk and I need you now
and I dont know how I can do without
I just need you now
I just need you now

oh baby I need you now

ok kt bwah ni video clip lagu kat atas ni..mari sama2 layan berjiwang..haha




DARiA : Mood jiwang karat pagi ini.Harap anda x loya..(-_-')

Friday, April 16, 2010

..::Ni Sume Anie Punye Pasal::..


gambar xde motif :p

Ni sume anie punye pasal..aku dh xde keje lain asik nk edit gambar jek..hehehe..bole jadik ralit edit2 gambar ni..

website utk photo editing ni anie yg suggest..syok pulak duk edit2 gambar dr tadi..haha..

selingan..kt bawah ni hasil seni anie yg kuat merepek gune website yg sama..:p


belacan anie

dah2 noma..g wat keje..:p

..::Mini Burve Day Celebration::..


Las wednesday..encet lebah n me pi makan2 kt secret recipe @ Perling Mall..konon2 as mini celebration for my burve day yg ke 28..:) despite simple2 aje tapi aku suka..lagipun it's not about how big or small the celebration..it's about the celebration itself and most important is bole celebrate dgn org tersayang x kira la di mana pun kan..ewah ayat aku..berbelit2..+_+


nice feeling bile tepat kul 12.00 am (aku dah tido pun time tu :p), encet lebah wish hepi burve day kt telinga aku yg mamai2 ayam..hehe..yess..mmg it's just a wish..tapi ntah..feels so touched..

argghh..apehal aku jiwang plak ni..haha..dah2..layan gambar2 mini celebration aritu..mmg betul2 mini la..kek pun satu slice jek share 2 orang..romantik kan?auww..hehe..ingt nk mintak lilin 28 batang kt waitress tu..tp..pk2 balik..kang kena maki pulak..ko beli stu slice nk lilin 28 batang?haha..ok so no lilin2..:p

aku nk blueberry cheese cake..tapi dh habis so choc mud pun ok la :)


eskrem yg aku berjaya habiskan..yummy :)

burve day gift from encet lebah ku sayam..hihi

penaja burve day celebration & gift ^_^

DARiA : Overall, saya sgt happy on my burve day dis year..happy sampai satu hari x buat kerja rabu aritu..haha..:D

Thursday, April 15, 2010

..::Beware of Hackers!::.



source : encet gugel

Arini x bawak usb cable henpon..so xle nk upload gambar pasal mini burve day celebration smalam wif encet lebah..postpone la..ni nk cite pasal satu email aku dpt pagi td dr sorang member lama stu skolah dulu..yang x pernah hayat ber email2 dgn aku..nama dia Arief Suparjo..

tajuk email..."BAD NEWS"..dan isi kandungan email dia is like below..

I'm writing this with tears in my eyes,We came down here to England for a short vacation and i was mugged at gun point last night,at the park of the hotel where we lodged all cash,credit cards and cell were stolen off me, thank God we have our life and passport.


I've been to the embassy and the Police here but they're not helping issues at all,they asked us to wait for 3weeks but we can't wait till then.


Our flight leaves in less than 3hrs from now and we are having problems settling the hotel bills.The hotel manager won't let us leave until we settle the hotel bills.you can speak with him through this number +447024074948,we are freaked out at the momen you can wire the money to me through westernunion all you need is Name on my passport and location below

Name:Arief Suparjo
Location:30 Great Queen Street,London WC2B 5AZ United Kingdom
Amount: $2,450

I'll def refund your cash as soon as i get home.

Reply

ok walaupun aku xde la rapat sangat dgn si arief ni..tapi cuak dan kesian la jugak kan baca..aku terus kol encet lebah suh dia cek email dia..ada x dpt email yang sama..encet lebah siap cakap kita bagi la sumbangan jugak dalam RM50 ke..sbb arief ni kawan dia jugak..


tapi, x lama selepas aku duk cuak2 sambil YM dgn kawan2 semesta yg lain jugak diskus pasal benda ni..tiba2 aku tgok kt fesbuk..si arief suparjo ni update status FBnya camni..

"Arief Suparjo Email hacked: I am not in england nor mugged. But if you want to give me money, give me a call first. Hahah"

ok..one thing lepas baca status tu lega sbb email tu not true!tapiiii....geram sbb email tipu telah menipu ramai orang dlm cubaan nak mendapatkan duit!kuang ajaq btol!dan x lama pastu..aku dpt lagi email dr 'Arief Suparjo' tu..tajuk email.."Email Compromised"...

Hi,

I believe that you have received an email with the subject 'bad news' from me earlier today.


Please ignore the email because the content of the email as is not true, I am was not mugged nor am I in the UK right now.


I am afraid that my email had been compromised earlier today. Sorry for all the inconvenience caused.

Regards

aku dh malas nk amik tau email yg 2nd tu dr Arief betul ke Arief tipu..apa yang penting..korang kalo dpt email macam ni..hati2 ok..jangan mudah percaya selagi x dapat declaration dari tuan empunya badan sndiri..+_+

DARiA : Seb baik aku xde wat tindakan bodo g western union ke apa ke..huhu..damn u hacker!!

Wednesday, April 14, 2010

..::Tambah Setahun Lagi::..


bee grateful..everyday! :)

Another year older today..:) alhamdulillah..masih diberi kesempatan untuk bernafas dan menjalani kehidupan di atas bumi Allah ni..

pergh ayat..skema gilos!haha..yeahh..dh bertambah tua setaun aku arini wehh..hepi burve day to me!my wish?erm..smoge hidup aku diberkati Allah swt..dipermudahkan segala urusan..wish aku utk menambah ahli keluarga tercapai..dan smoge jodoh aku ngn encet lebah berkekalan hingga ke hujung nyawa..aminnnnn

hari ni aku berkongsi bday dgn kak noreen..my senior masa skolah dulu..seronok bila ada org sama burve day dgn kita sbb bole wish macam ni.."Hepi Burve Day to us!!"..hehe..we never fail to wish each other since skool..:) eniwei hepi burve day kak noreen yg tgh menunggu masa utk deliver!besnye..:)

apepun thanx a lot for all the wishes dr kawan2 x kira via sms,kol,fesbuk, ym or face to face..mekasihhhh banyak2!! :) really appreciate all those warm wishes..smoge Allah memberkati kamu semua..aminn..tacing ai..hihi..:D

DARiA : 1st time sambut burve day dgn encet lebah as hasben n wife..nice feeling ^_^

Tuesday, April 13, 2010

..::Dah Dapat Kunci..Yeay!::..



our home sweet home ^_^

Alhamdulillah..smalam kami dh dpat kunci umah..:) skarang dh kena start rancang apa2 yang patut..

1.Pegi TNB - masuk api
2.Pegi SAJ - masuk air
3.Pasang grill umah
4.Beli kipas + lampu
5.Cat rumah + cari wall sticker
6.Perabot umah
7.Potong rumput yg dh sama tinggi ngn aku

and the list goes on...........


tapi xpe..slow2 kayuh..chaiyok2!hehe..pasni kawan2 trun JB x yah membazir tido hotel..lepak umah kami saja..wpun umh kami kecik je tp muat la stakat nk bagi kawan2 tumpang tido..:)

DARiA : Pasni bole buat open house untuk 8 bas..pastu xde org dtg..haru +_+

Monday, April 12, 2010

..::Exam Nak Jadi Orang Gomen::..


source : encet gugel

Las saturday, aku pi exam khas kemasukan ke pentadbiran awam gred 41 kt the zon, JB..gile ramai manusia..penuh hall tu.dh la aku smpai lambat.ngam2 kul 9.selit2 je mana yg bole..x sempat nk lepas lelah dh start kena jawab soklan..

ada 7 paper sumenye..dr kul 9 am - 4 pm..mmg bengkok pinggang dan berputar pale otak..lgpun dh lama meninggalkan zaman2 exam ni..hehe..actually ni 2nd time aku amik exam ni..dulu xde rezeki..dulu paper ada 5 jek..kali ni ada paper Minat dgn paper apentah satu lagi tp utk tgok minat dan kecenderungan kita lebih ke arah mana..bidang kejuruteraan ke, seni ke, or sains ke..gile byk soklan.200++ bagi setiap paper..nk muntah hijau aku menjawabnya..lgpun sbb dh penat dn lapo..:p

dlm byk2 soklan..ada satu soklan dlam paper 1st yg aku ingt sangat..pasal general knowledge..(lebih kurang mcm ni la ayat dia) :

Filem2 yang dinyatakan di bawah adalah arahan Yasmin Ahmad, kecuali :

a.Sepet
b.Papadom
c.Gubra
d.Muhksin

hehe..dh tentula aku yg suka tgok cite arwah bole jwb dgn jayanya soklan tu..tp soklan tu je la..hahaha..soklan2 lain hampeh..ada gak aku tembak2..kdg2 x tau nk tembak apa siap guna 'Bismillahhirrahmannirrahim' bg setiap huruf a,b,c,d..huruf mane yg kena kt 'him' tu aku tanda..+_+

apepun..harap2 kali ni ada rezeki utk ke next step..insyaAllah..to all kawan2 yg ada amik gak peksa awam 41 tu..all the best..and thanx a lot pada angah yg sudi berkongsi nota yg sgt berguna dgn aku..tacing..smoge angah berjaya..aminn ^_^

DARiA : kagum dgn orang yg x putus asa pi amik exam awam 41 ni smpai 6 kali..+_+

Friday, April 9, 2010

..::Celebrating @ Carabao Restaurant::..


Carabao Restaurant

Sebab smalam muka ada senyumm..so aku pi celebrate tanda bersyukur dgn membelanja encet lebah makan busat..hehe..diet konon x nak makan nasik malam2 hari ku langgar je smalam..:D since aku yg nk blanje..aku suh encet lebah decide kt mana nk makan..dia suggest makan kt Carabao..aha!aku pun mmg dh lama teringin nk makan kt situ..

dah nama pun makan busat..order pun busat la..hehe..Tomyam Clear Seafood, Red Fish masak ape ntah x ingat, Butter Prawn, Kailan with Salted Fish & Telur Dadar yg besar gile lebih besar dr muka aku..hehe..gile melantak kan laki bini ni..hehehe..ala skali skala kann..^_^

makan busat  ^_^

encet lebah pun muka ada senyum sbb wallet dia x terusik smalam..hehe :p

Restaurant Carabao ni..pada aku tmpt dia mcm agak tersorok skit..tmpat parking x banyak..smalam pun kitorang parking tepi jalan jek..tapi restorannya cantik..senibina Thailand..meja makan ada dua jenis..satu jenis kusi meja biasa mcm meja makan umh tu..satu lagi ko duk bersila ala2 meja jepun tu..nice..macam kt anjung warisan..ada bersila2..tp ni xde la atas pokok mcm kt anjung warisan tu..

kusi + meja makan @ carabao


ni area utk makan bersila dgn meja ala2 meja jepun

makanan dia not bad..cume macam byk gilerr utk 2 org makan..hmpir mengah2 jugak kami dlm cubaan utk tidak membazir..sumbat jugakk sumbat jugakk..las2 surrender..:p so ye, ada gak x abis skit..huhu..so my advice, stu lauk tu mcm sesuai utk mkn berempat..baru worth it..

Carabao ni located at tengah2 bandar JB nun..dekat2 dgn Selesa Hotel, New York Hotel and Banafee Village..sape2 nk try pegi ni ada website dia tunjuk map, menu sume bagai..


DARiA : pg ni makanan free utk breakfast mencurah2..penangan muka ada senyum smalam.hehe.alhamdulillah..^_^

Thursday, April 8, 2010

..::Makan2 @ Sweet Steak Seventeen::..


Smalam rsa mcm nk makan black pepper steak..b4 dis g makan kt mama chop papa grill jek..tp smalam try tempat baru kt bandar baru uda as suggested by kak ani, opismet encet lebah..actually tempat tu dh lama..kami je yang baru pegi..hehe..nama kedai.."Sweet Steak Seventeen"..kedai nmpak mcm restoran masakan panas Melayu biasa je..tp ada menu western gak..so kami pun nk test drive aa black pepper steak n chicken chop mereka..dan ini makanannya..

chicken chop encet lebah order

dis is mine..black pepper sirloin..yummy! :D

my opinion..not bad!..hehe..licin tu aku makan..tinggal lemak apentah seketul..hehe..encet lebah punye pun sedap tp aku lagi suka steak dr chicken chop..:) overall, puas hati, kenyang perut suka hati..hehehe..pendek kata lenkali bole dtg lagi..

lokasi? dekat bandar baru uda..if lalu jalan skudai menghala ke jb..nnti ada stu simpang ke kiri nk ke bandar baru uda..yg ada petronas kt situ..ada bank BSN..masuk simpang tu, terus..pastu nanti jumpa simpang ke kiri nk g rumah kedai..ni selepas dh lalu umah2 orang..ha kat area tu la..kt seblah kedai tayar..dkt ngn kedai pet pun ye jugak..hehe

DARiA : hari ni muka ada senyum sbb dpt gud news kt tmpat keje.alhamdulillah syukurr...:)

Tuesday, April 6, 2010

..::Boling Semesta 95-99 Get Together::..




Laswik, 3rd April 2010..kami batch Semesta 95-99 ada wt reunion get together @ Sunway Pyramid.. :) aku n encet lebah semangat gilos nk pegi since dh lama xde reunion..last masa kt PD dulu..tu pun dh bertaun..pagi2 sabtu kul 1030 kitorang gerak2 khas ke kl..nk kejar registration kul 230 pm..


sunway pyramid..dh lama x pegi sini :p


tmpt kitorang main boling : Sunway Mega Lanes


my team ~ from left : peja, encet lebah, me & ed


encet lebah

makcet lebah

ed

the goodie bag..i laikk


one of souvenir in the goodie bag..nice!

ex-semestarian yang datang hari tu


siap ada banner beb..hehe

masa org tgh announce pemenang..aku ngn ed sbok main2 amik2 gambar pakai polaroid kamera yabeet punye kt blakang..sbb dah tau x menang..haha

polaroid pic ihsan yabeet..hehehe

pas dh abis boling..kitorang g makan kt laksa shack..just 3 of us..aku, encet lebah n ed..pastu kitorang berpecah..encet lebah g tgok bola & jamming ngn kawan2 dia..aku n ed g hospital DEMC @ seksyen 9..tgok anak kyra, arissa yang dh 3 hari warded due to sakit mata+batuk kahak n selsema..sian arissa..

arissa yg x sihat

arissa wif her mummy and aunties :)

then lepas tu ed bawak aku lepak kt mamak sek 13..al-rafi..makan lagi..maggi goreng n ed makan tosey..berpenyakit mulut jap pastu dlm kul 1130 gerak g umah penco..ed antakan aku ke sana since aku n encet lebah tido umah penco kt subang bestari..

smpai umh penco..ofkos berpenyakit mulut bertiga kt hall smpai kul 3 kau..hehehe..girls talk kan..mcm2 topik..sian penco, dh la dia penat satu hari ada course..aku pulak dtg menempel tumpang tido kt umh dia..pastu borak2 x reti brenti..:p

dlm kul 3 lebih camtu..encet lebah sampai umh penco..lepas setel berjamming dgn band nye..interjack, kt shah alam..ed pun balik ke umah dia..penco suh tido situ dia shy shy cat..:p

fazi..sori aku curik gambor ko tepek kt sini..hehe :p

ok dis is the members of interjack..from left, encet lebah, fazi (owner of dis pic), rahman @ toi and snoop..x cukup korum sorang, adut xde..

overall..trip kali ni mmg syok..:) dpt jumpa kawan2 lama..yg dh berkurun x jumpa wpun x sume dpt join..hopefully next time ada lagi reunion camni..hehe

and also thanx to penc & rashid sbb sudi bagi kitorang tido umh korang..huhu..layanan terbaik woo..berbintang2..hehehe..nnti turun jb tido umh kitorang plak eh penc..:)



the tempat-tido-spnsorer~penco, raid hakim & rashid in front of their house @ Subang Bestari :)


raid hakim :)