Friday, March 12, 2010

..::Tetamu Dari Shah Alam::..


Laswik, ed, kyra + ali + arissa turun JB..kyra ada nak g kenduri kawen member dia..while ed saja ikut since dia pun x penah lagi trun JB + datang melawat aku..kyra stay kt umh nenek ali n ed tido umh sewa aku..


arissa : anak kyra & ali

diorang sampai hari sabtu thari..x sempat masak, so encet lebah tapau jek lauk2 kt kedai makan wak dol, kg pasir..pastu diorang lunch sume kt umh..pas mkn kyra pun gerak2 khas g umah nenek ali kt kg majidee..ed tinggal kt umh aku..

aku bawak ed jln2 g kipmart tampoi..beli barang pasar skit..pastu g angsana..teman ed carik telekung..pastu aku bawak ed g jln2 kt area umh sewa lama aku zmn bujang dulu..kt tmn sri pulai..then tgok UTM, taman U..hehe..since ed x penah trun sini so aku bwak la jenjalan..

malam pulak ingt nk bawak ed n kyra p makan bubur sentosa kt tmn sentosa..skali malam jln jem gile nk ke jb town sbb ada Chingay..sambutan chap goh meh chinese..berarak kt jb town nu ha..

nil la perarakan chap goh meh..or chingay tu yg ed smpat snap

dis is JB baazar..one of its entrance/exit

las2 makan kt singgah selalu jek..nk g jln2 danga bay pun x terpergi sbb jln jem kan..kyra pas dinner terus gerak balik majidee sbb arissa dh ngantuk..so aku pun bawak ed je la jln2 jb town..kami berdua jek sbb mlm tu encet lebah keje..ingt dh x jem..skali..masyaAllah..x abis lagi rupanya..tp x pe la..bukan nk rushing g mana pun..plan asal sebenarnya nk bwk ed g kt JB Bazaar..tp kensel sbb parking gile penuh..plus jem gilos..dh dekat kul 2 baru dpt keluar dr kesesakan jalan raya..:p balik umah..berpenyakit mulut jap pastu tido.. 


arissa yg dg ngntuk :p

esoknya pagi2 bwak ed g mkn nasik lemak TUTA..hehe..ni port breakfast aku n encet lebah kalo wiken x keje..mmg masyuk aa mkn kt sini..org x brenti2 membeli kt kedai ni..dh la mcam2 kaum ada..melayu..cina..india...aa next time aku wt entry khas pasal kedai nasik lemak TUTA ni..


ini ed :)

nk makan nasik lemak pun koya pis

siap makan..balik umah..lepak2 jap n patu goreng pisang goreng adabi ngn ed..sbb thari tu kyra nk dtg amik ed..dh siap mkn2 pisang goreng..diorang pun gerak2 balik kl.. :)

ni before diorang gerak2 khas balik..aku dh macam bibik arissa :p

wif kyra, mummy arissa :)

~encet lebah tiada dlm gambar kerana dia bekerja..:)

4 comments:

kyra said...

oooo..giler happening eh ed kat jb masa aku tade!!siap makan nasi lemak ala2 nasi lemak gembira glamernye lagik!
jaga kau ed!

ed said...

ala kir takdela maknanye sgt...kalau dah jadi mak budak mmg the grass is alwiz greener kat gerai nasik lemak org kan.itsokeh kite make up bulan 5 la.u wait for it krabi!

bubblymummy said...

waaahh...bestnyeee g jb !

..::daria::.. said...

ha is..
meh turun jb meh! :)saya bawak awak jalan2..hehe