Wednesday, March 31, 2010

..::Majlis Kahwin Amly & Leny::..


ni pic sekitar majlis kesyukuran menyambut menantu Amly & Leny 27hb 3 2010 yg lalu di teratak keluarga hamba di Indera Mahkota 2.. :) tema : hitam putih gengster jepun ~ yakuzaa..hehe..gile ah thari buta diorang berdua pakai baju hitam legam..haha..hanya mampu gelakkan mereka yg kontrol macho & cun dalam kepanasan..:D


pelamin hasil kerja keras kami sekeluarga :) ~ penat woo wt pelamin ni..

meja makan pengantin

antara tetamu yang hadir

 pengantin lalu celah2 orang :p

bapak gua tunjuk apentah :p

amly & Leny


amly & Leny

pengapit tu anak angkat ma & abah aku ~ walid nama dia

Leny @ Nini

my bro ~ Amly

pengapit yg tekun dgr raja sehari menceceh apa ntah :p

overall kenduri alhamdullillah semua berjalan lancar..cuaca pun elok..panas bole tahan bas..hehe..seb baik aku pakai baju kurung putih..:p

wpun ni bukan kenduri kawen aku..tp ada kawan2 aku yg sanggup dtg dr jauh..tacing2..nuris n family kwn aku yg 1st sampai..dh lama x jumpa..rasanya last masa kenduri kawen aku bulan 6 taun lepas..

nuris & me :)

 itu mika yg comel..anak nuris & syafiq :)

elok2 lepas nuris nak gerak balik..du'a + fazi pun sampai..wif their 2 cute dotter..sarah & maryam..ni lagi berkurun aku x jumpa..ntah bile las jumpa pun aku x ingat..both du'a n fazi are my ex-skoolmate..hehe

from left : encet lebah, fazi, sarah, du'a, maryam & me :) ~ sume satu skolah..hehe

actually auni hamimi + hasben pun ada datang..tapi..ngam2 dia datang..aku nk kena pi anta nenek aku pi balik umh dia pulak kt sg. karang..huhu..sempat salam2 jek..x sempat nak borak..sori mimi..nnti kita sembang panjang boling sabtu ni..;)

eniwei..thanx a lot korang sebab sudi datang..next kenduri in this family..insyaAllah 20 taun lagi..muehehe..masa tu aku mungkin dh ada anak 5..hehe..aminnn

Tuesday, March 23, 2010

..::Amly Dah Jadik Suami Orang! :) ::..


my bro, amly ~ pagi b4 nikah

pengantin yg kering nk pakai kasut croc jugak pi menikah :p

Alhamdulillah..adik aku..Amly telah selamat menjadik suami orang pada ari Sabtu - 20hb March 2010 yang lepas.. :)

bertambah sudah adik beradik aku lagi sorang..dn jugak bertambah jugak menantu En Ghazali & Puan Normah..lepas ni kita tunggu kenduri kawen wany pulak..mungkin 20 taun lagi..:p

kepada kawan2 sume..jemput datang kenduri menyambut menantu kami 27hb 3 ni..mintak maaf x dapat nk mengirimkan kad pada sume sbb kesuntukan masa dan juga kesuntukan kad..hehe..kenduri akan diadakan di umah keluarga kami kat kuantan..sape2 nak datang sangat2 dialu-alukan..:) ni alamatnya..


No. 20 Lorong IM 2/36
Indera Mahkota 2
25200 Kuantan
Pahang

Sanding time : 1.00 pm
Makan makan time : 12.00pm - 4.00pm

aku sampai kuantan jumaat malam..eh pagi sebenarnya..nk dekat kul 2 pagi..amly kalut2 amik kitorang kt bus stop tmn sepakat (kitorang balik naik bas :p)..smpai tereksiden2 pengantin..huhu..seb baik dia x ape2..tp keta rabak gak seposen..dugaann..

smpai2 umah..mkn nasik dulu..lapa..pastu tolong pakaikan inai kt amly..


malam sblomnya ~ akak yg baik hati pakaikan inai

pakai inai tube ~ buruk noo rupenye :p

balut sbb nk bawak tido

pagi2 bangun jari kecut..haha

ni hantaran yg mak aku gigih wat sorang2 :p

one of hantaran ~ tema : hitam putih

ni bilik pengantin :)


amly & leny..kenduri belah pompuan kt chenor..tema : merah hitam

full story wif pic will be uploaded later..beezeebodi skit arini..sbb sok aku dh start cuti panjang smpai ahad..byk benda nk kena tolong since mak aku wt pelamin sume sndirik..+_+ 

Wednesday, March 17, 2010

..::My Father In Law::..


Hari isnin malam my FIL dimasukkan ke hospital jasin..due to heart problem + high blood pressure + kencing manis..

smalam lepas keje kami pulang ke jasin utk melawat ayah..kul 930 pm smpai kt hospital..actually waktu melawat dh habis tp seb baik la xde pun org nk halang or marah kami..kul 1030 balik umh in law..tido jap..kul 6am dh gerak2 balik ke jb..encet lebah terus anta aku g keje..dia keje malam..kul 11pm kang..


sepatutnya..pagi ni my FIL dh bole kua..tapi kul 10 lebih pagi td..encet lebah msg aku..

"ayah masuk ICU"..

:'(

sblom lunch td..ayah kena transfer g hospital melaka pulak..huhu..skang tgh tunggu mak kol..if apa2 hal berlaku..kami akan shoot balik jasin la ni jugak..

my FIL

smoge ayah x apa2..insyaAllah..aminn..

Friday, March 12, 2010

..::Tetamu Dari Shah Alam::..


Laswik, ed, kyra + ali + arissa turun JB..kyra ada nak g kenduri kawen member dia..while ed saja ikut since dia pun x penah lagi trun JB + datang melawat aku..kyra stay kt umh nenek ali n ed tido umh sewa aku..


arissa : anak kyra & ali

diorang sampai hari sabtu thari..x sempat masak, so encet lebah tapau jek lauk2 kt kedai makan wak dol, kg pasir..pastu diorang lunch sume kt umh..pas mkn kyra pun gerak2 khas g umah nenek ali kt kg majidee..ed tinggal kt umh aku..

aku bawak ed jln2 g kipmart tampoi..beli barang pasar skit..pastu g angsana..teman ed carik telekung..pastu aku bawak ed g jln2 kt area umh sewa lama aku zmn bujang dulu..kt tmn sri pulai..then tgok UTM, taman U..hehe..since ed x penah trun sini so aku bwak la jenjalan..

malam pulak ingt nk bawak ed n kyra p makan bubur sentosa kt tmn sentosa..skali malam jln jem gile nk ke jb town sbb ada Chingay..sambutan chap goh meh chinese..berarak kt jb town nu ha..

nil la perarakan chap goh meh..or chingay tu yg ed smpat snap

dis is JB baazar..one of its entrance/exit

las2 makan kt singgah selalu jek..nk g jln2 danga bay pun x terpergi sbb jln jem kan..kyra pas dinner terus gerak balik majidee sbb arissa dh ngantuk..so aku pun bawak ed je la jln2 jb town..kami berdua jek sbb mlm tu encet lebah keje..ingt dh x jem..skali..masyaAllah..x abis lagi rupanya..tp x pe la..bukan nk rushing g mana pun..plan asal sebenarnya nk bwk ed g kt JB Bazaar..tp kensel sbb parking gile penuh..plus jem gilos..dh dekat kul 2 baru dpt keluar dr kesesakan jalan raya..:p balik umah..berpenyakit mulut jap pastu tido.. 


arissa yg dg ngntuk :p

esoknya pagi2 bwak ed g mkn nasik lemak TUTA..hehe..ni port breakfast aku n encet lebah kalo wiken x keje..mmg masyuk aa mkn kt sini..org x brenti2 membeli kt kedai ni..dh la mcam2 kaum ada..melayu..cina..india...aa next time aku wt entry khas pasal kedai nasik lemak TUTA ni..


ini ed :)

nk makan nasik lemak pun koya pis

siap makan..balik umah..lepak2 jap n patu goreng pisang goreng adabi ngn ed..sbb thari tu kyra nk dtg amik ed..dh siap mkn2 pisang goreng..diorang pun gerak2 balik kl.. :)

ni before diorang gerak2 khas balik..aku dh macam bibik arissa :p

wif kyra, mummy arissa :)

~encet lebah tiada dlm gambar kerana dia bekerja..:)

Wednesday, March 10, 2010

..::Benci Tahap Dewa::..



Aku kan..kalo dh menyampah kt seseorang tu kan..tengok muka dia pun aku x bole..kalo dh smpai tahap mcm tu..mmg dh meluat tahap dewa la tu..

aku cuba utk x benci makhluk Allah tu..tapi..adaaaaaaaaaaaaaa jeeeeeeeeee benda2 bodoh dan menyakitkan hati aku yg dia buat tiap2 hari..x kira la sama ada dia sengaja atau tidak..eeeeeeeeeeee....

aku x niat pun nk benci orang..tapi kadang2 perangai orang tu sendiri yg wt aku jadi benci gila babeng kt dia.. :(

aku harap dia dpt keje lain ke..kena transfer department lain ke..supaya kurang sikit dosa aku yg hari2 hangin + panas hati dgn dia..huhuhuhu..aku ni baik tau..(perasan)..x suka laaa ada perasaan mcm ni..terus wt aku yg baik ni jadi x baik..sesak dada mak nok..(-_-")

Tuesday, March 9, 2010

..::Hamdan Kawen + Boling @ DCM + Burger King::..


Las 2 wiks g kenduri kawen opismet encet lebah kt Felda Adela..nama dia hamdan..makan adalah sedap tp cuaca panas bole tahan bas..aku pulak cerdik amat g pakai baju hitam, tudung hitam dan orang pun hitam..

pengantin yg salah kedudukan :p

dh tuka kedudukan lepas mak andam sedar :p

curik dri kamera mahal epy


wif sab..opismet encet lebah

woman in black ke black woman :p

encet lebah & encet epy

pas kenduri..g main boling sedas kt Danga City Mall..hehe..pi tuka baju kt petronas dulu..stok baju mmg dh ada dlm keta sbb kami baru balik dr jasin..insan2 yg main ada 4 org je..aku, encet lebah, epy dan adi laki sab..sab x main tp dia g jenjalan sensorang kt DCM tu..sian dia..mesti boring tunggu kitorang abis main..:p


epy


adi

encet lebah yg seperti hendak terbang..hehe

pas main g isi perot kat burger king..nyum2..terus rasa lapa bayang burger dia..dasar kuat makan.. :p


sab n hasbennya si adi


epy n encet lebah

ok dah tu je.sekian..(-_-)

Monday, March 8, 2010

..::Pesanan Untuk 3 Lelaki::..



kepada lelaki yang sudah berkahwin itu,

anda sedar x anda dh berkahwin?dah ada anak pulak tu..sila fokuskan kehidupan anda kepada keluarga anda sahaja..bole x? tidak perlu menyebok2 hal pompuan lain yg anda tidak patut ambil tahu apatah lagi jeles kalo pompuan tu nk kuar ngn sape2 pun..ko apehal nk kacau anak dara orang?x ckup sbuk eh jaga anak bini kt umah?plis plis plis..sedar diri status anda dan jangan menyusahkan diri sndiri, keluarga anda dn jugak org lain..

if kantoi ko tu sebok2 kt anak dara org..kalo kantoi ngn bini ko..x pasal2 anak dara org tu pulak yg kena serang..ko pun bole wat cite.."ala..anak dara tu yg kacau saya"..huh!..nk lepaskn diri sndiri..mcm2 ko bole cakap kan?jadik..sblom ape2 berlaku..sila undur diri..jgn diganggu anak dara org itu..seblom aku g lepuk pale ko sedas..

ni pada lelaki yg jenis kacang lupakan kulit,

sila jenguk diri anda tu dlam2 dulu..agak2 sebelum anda berada di kedudukan sekarang, siapakah anda? kalo ko dh sombong bongkak sangat x nak pandang masa silam ko yg susah tu..meh sini aku nk remind ko..ko tu dulu..merempat..xde keje..xde sedara kononnye..susah..xde duit..kawan2 pun xde..makan pun slalu dtg menumpang umh mak sedara aku..ha..ingat dah?ok skarang..mentang2 ko dh ada keje, dh pegang duit, dh ada duit bole beli transport..ko dh ada duit nk makan..x yah numpang makan umh mak sedare aku lagi..ko jadik tinggi diri ye?ape punye jenis manusia la ko ni..wktu ko susah..kami kutip ko..kami terima ko seadanya..dan sekarang..ko x perlukan kami lagi?dan sanggup ko ketepikan si dia yg setia ngn ko wpun ko susah merempat dulu?ish ish..kalo ko ada depan mata aku ni..mau aku tempeleng pale ko sedas dua..bagi sedar skit tinggi rendah langit tu..

ni pulak pada lelaki yg mulutnya manis mengalahkan gula kt sume pompuan,

sementelahan ko mmg dh beri kata putus pd si gadis itu..aku lega.sbb at least akhirnya ko telah putuskan tali yg tergantung2 antara ko dan si gadis selama ni.but it's too late man..mcm2 kemusnahan yg ko tinggalkan sekarang.. remuk hati aku dgr apa yg ko wt kt si gadis tu..tp remuk lagi hati si gadis tu sndiri..aku nk ckp byk pun dh x guna..sbb benda dh jadik.dan ko pun dh wat pilihan..tp..maaf cakap..aku benci ko..sbb mmberi harapan palsu pada si gadis yg x berdosa..

to all those man above..remember this..

MESS WITH THEM, MESS WITH ME!

Friday, March 5, 2010

..::Bila Wany Melukis::..


hasil karya Norma Irwany yg berumur 7 taun masa tu

pagi tadi terjumpa lukisan wany ni kt bawah sofa..haha..ntah camne bole ada kt situ.. :p

si wany ni mmg suka melukis..macam kakak dia..hehe..dia ni plak..kalo lukis apa2..sume nk bg kt aku..xpun dia tampal kt kabinet dapur..kt dinding umh..kt peti ais x yah ckp la..penuh..

kalo tengok lukisan dia ni..nk gelak pun ada..dgn ejaan x btol..dgn gambar yg klakar..betik tu aku tgok mcm cempedak pun ada..haha..terung mcm pisang..hahaha..but at least dia ada minat nk melukis..nk mengenal benda..

xpe2..teruskan..x lama lagi pandai la tu..lagipun sume org kt dunia ni pun bukannya lahir2 terus pandai kan..:)

Thursday, March 4, 2010

..:: 5000 ::..


Walaupun blog saya ni suam2 kuku..kejap apdet kejap tak macam beskot..arini saya tgok statistic blog being viewed cecah 5k..hehehe..mcm x percaya pulak ai.. +_+


mebi bg blog yg glemer2 n femes..5000 ni ape la sgt..sbb diorangnye statistic mau cecah million million..but for me yg bukan blogger tegar..that figure dh dikira satu benda yg bole wt saya senyum gumbira melihatnya..hihi