Tuesday, February 23, 2010

..::Ngidam Pisang Goreng Adabi::..


Since before CNY, encet lebah ngidam pisang goreng home made..aritu balik jasin melilau carik pisang..tapi nggak ketemu since
byk kedai buah kt pekan jasin tu tutup..ada yg jual pisang tp xleh nk jual sbb xde timbang katanya..

jadi harapan encet lebah tinggal harapan..

utk tidak menghampakan sang suami terus terusan (wpun sbenarnya mebi dia dh lupa pun pasal pisang goreng tu)..aku pun g la beli pisang kapok or kopok kt kipmart + tepung pisang goreng adabi smalam..


balik kije awal gigih terus kopek2 pisang..bancuh2 tepung sume sbb konon nk wt seperais bile encet lebah balik..mcm katun aku..dh la 1st taim wt ni weh..slalu assist mak jek..


kul 6 lebih dkt kul 7, encet lebah pun balik..dia tertanya2 nape umh bau pisang goreng ni?aku ckp mebi jiran sebelah kot masak..hehe..

then aku suh dia bukak tudung saji..soklan pertama encet lebah..


"awak beli kat mana pisang goreng ni?"

hohohohoho..hamba penat2 bersilat kt dapur dia kata hamba beli..+_+

xpe la..apa yang penting? kerjasama encet lebah tidak lagi mengidam.. ^_^

sebelum

jemput makan :)

9 comments:

wawa said...

walaopun hanya goreng pisang...
silalah tepek dlm yuls resipi turun temurun...

hhehehehehe...

cadangan ditutup...

honey bunny said...

tetibe rase mcm nk mkn goreng pisang gak.. tp yg akk wat r.. bley cenggitu? hihihi

alifah@along said...

yg ni sorg lagi..tidak menghargai titik peluh isteri..hahhaha....mungkin tk percaya dgn kebolehan isteri dlm bidang memasak..hehhehe...syabas beta..

..::daria::.. said...

wawa : baik wawa..sok aku akan upload dlam blog masak2 yg dh berkurun xde resepi baru..hehehe

honey bunny : hehe..bole..ape pulak x bole..dgn syarat meh trun JB..:)

alifah @ along : hehehe..sebab 1st time buat tu yg dia x percaya agaknye long..:p

~H @ N i ~ said...

Wah sonap tuh, enak dimakan panas2..
eh pinggan tuh pon chanteq la..hehe

..::daria::.. said...

don judge the taste of pisang goreng by it's pitcure..ngeh3

pinggan pun ko pasan eh hanie..:p

-inay- said...

keji la encik lebah nihhhh

..::daria::.. said...
This comment has been removed by the author.
..::daria::.. said...

apa aku eja picture-->pitcure?
hahaha..bongok

beet : hehe..encet lebah..i leave it to u to answer..:p