Monday, January 11, 2010

..::Nak cuti pun x bole ke ha??::..

Muka aku tgh panas.merah padam.berapi.berasap.kalo sape2 tegur time ni free2 dpt tengking.


Punca? bos x approve cuti aku..byk cekadak.nk cuti wat ape?nk pegi mana?amik 2 jam je x bole ke?

Bos,
perlukah aku explain "PERSONAL MATTER" aku tu dgn panjang lebar wahai bos?kalo ko cuti, ada ke org tanya or kisah mane ko nk pegi bos?apa guna annual leave bos kalo aku x bole cuti bos?

ko ingt aku nk cuti suka2 ke bos?

ok..meh aku isi borang cuti tu smpai x cukup line..
~aku nk g kwsp bos setelkan hal umah aku
~aku nk p klinik tan esok berkenaan hal rumahtangga aku
~aku nk g tabung haji nk isik duit utk g haji tua nnti bos

agak2 ko la bos aku bole setel sume tu dlm masa 2 jam ke bos?ha bos?ko ingt bangunan kwsp, klinik tan ngn tabung haji tu sebelah2 ke bos?

approve x approve aku nk cuti jugak esok.pedulik.hidup aku bukan utk company ni saje.aku pun ada life aku bos.mcm ko jugak.

8 comments:

honey bunny said...

akk.. saye pun penah dpt bos cmnie.. mmg sengal giler, siap suh tulis kt borg cuti tu utk ape.. kalu abg kawen , xley tulis PERSONAL MATTER, kena tulis ABANG KAWEN.. tahapeapetah.. sabar eak kak.. agaknye sbb dia rase akk sgt penting dlm kampeni dia kot, sbb tu dia ssh nk lepaskan akk bercuti..~agak2 ayat nie ley sedapkan ati akk x?? :p

..::daria::.. said...

hahaha..penting la sgt..:p xde efek pun la kalo akak xde..akak ni ikan bilis jek kt sini anie..no big deal la kalo stakat akak nk cuti shari..x bankrup nya comp ni..

hehe..eniwei thanx for ur try to sedapkan ati akak..^_^..akak dh x marah pun dh ni..td jek marah skejap..hehe..baran cepat, sejuk pun cepat..hehehe

pawah said...

kadangkala kita perlu pentingkan diri.. dan inilah masanya..

..::daria::.. said...

ye benar..berani bertindak utk keadilan diri, keluarga dan kehidupan!

cewahh..terlebih bersemangat pula..+_+

Cikpid said...

hehehe..cuti jek yam..blasah jek..hahahah

-inay- said...

heheh...aku pon slalu pk mcm tuh...idup bukan tok kerja je...xnk approve coti...aku el je..hahahah

..::daria::.. said...

cikpid : hehe..i dh blasah je cuti yam smalam..:p

yabeet : hahaha..sama la kita beet..ttp akan cuti juge..baik approve je kan..hehe

Anonymous said...

Kalau sakit hati dengan bos, baca je kat dia pantun ni (dari buku ‘Alamak Bosku Seperti Hitler!’) hahaha:

Pagi-pagi, sudah mencemuh,
Si pemandu terus terdiam mengeluh,
Bos ini jenis yang kecoh,
Dapat “Tan Sri”, satu dunia dia heboh.

“Ada pelanggan hendak jumpa”,
Itulah kata si setiausaha,
Bos enggan, mengantuk katanya,
Biarkan pelanggan berjumpa air liur basinya.

Bos memanggil mesyuarat mengejut,
Ada pekerja berjalan bak siput,
Bos pun menengking sampailah semput,
Para pekerja terkentut-kentut.