Monday, December 21, 2009

..::Tag Encet Hasben From Pied::..


chenta hati hamba


Ok..aku nk selesaikan esaimen dr cikpid..yg suh aku jawab tag dia pasal encet hasben aku..dia tag aku org 1st tp aku org last jawab..hehehe

1. First time jumpa with your hubby bila and kat mana
1st time jumpa taun 1995, kat SEMESTA..masa umo 13 taun..kami satu skolah dari form 1 smpai form 5..tapi..langsung x penah bertegur sapa..aku cuma tau nama dia hasbi, budak johor..tu je..:p

2. Love at first sight?
owh tidak sama sekali..tp itu tidak penting sbb love at first sight x semestinya membawa ke jinjang pelamin..cewah

3. Who is he when the first time u met him?
typical SEMESTA boy yg masih blom akil baligh..hehehe

4. How long it takes for him to ask u out for a date?
kami jumpa balik masa aku baru grad uitm shah alam..dia plak keje kt serdang masa tu..dh abis blaja baru tau umh kami dekat2 je kt umh flat seksyen 7 shah alam tu..so..pastu berkawan2 la..then slalu jek kuar sama2 as member saja..tiba2 je dh tercouple..(bole x mcm tu?) :p hehe, jadik terus je la kuar date mcm masa kawan2 dulu..maknanya dia x penah ajak aku g dating pun la..hehe

5. First place dating di?
ha ni pun x tau nk jawab..no official place la..mebi kt kedai mamak seksyen 7 shah alam kot? :p

6. How he proposed?
proposed xde..re-proposed ada la..erm..encet lebah cakap face to face at mcD skudai sambil makan burger..ayatnya bia aku je la sorang simpan :)

7. Special date with your hubby?
261206 - official start couple date
301007 - re-proposed date due to temporary break 3 bulan :p
060408 - merisik date
010608 - bertunang date
050609 - nikah date
060609 - kenduri belah aku date
130609 - kenduri belah encet lebah date

8. Changes that he asked you to do?
Macam xde jek..kalo ada pun..mebi dia suh aku bersenam, mandi dulu sblom makan kalo x nak bertambah gemok..hehehe..agk2 aku dgr ke x? :p

9. What is about him that you love so much?

Kaler gelap..hehe..my taste..plus encet lebah adalah sangat penyabar..sesuai dgn aku yg baran ni..dan..sgt rajin membantu wt keje umah..basuh baju, basuh pinggan..i laikk..(rajin ke kena buli? :p)

10. What is about him that u wish he would change?
Stop smoking for the sake of himself and org sekeliling dia..

11. You will lose your mind n crack your head when he?
Wat dono bile aku merajuk

12. You will smile tru your eyes for the whole day when he?
Pujuk bile aku merajuk

13. Complete below sentences
- My love towards my hubby is as big as...
"ermm..biarlah hanya aku dn Allah yg tahu.."

ok..done. +_+ bole balik.dh 5 lebih.chalo.

3 comments:

Cikpid said...

ko baran??haaa?? aku tak tau pon..huhuhuhu

ciPuding_7 said...

haaa.. aku baru nak tanye soklan tu. skali bukak kt comment tgk pid dah tanye soklan yg sama. hehehehe..
aku pon baru tau ni.. selama ni aku rasa noma paling penyabor dari sume org.. hoho..

..::daria::.. said...

Lump Sum Pied & Poonz :

hehehe..maksud aku baran la nk dibandingkan dgn hasbi..sbb kalo ada apa2..mesti aku yg naik angin dulu..tp dia maintain cool jek..:p