Monday, December 7, 2009

..::Man, Don Break Our Heart or We'll Break ur Bone::..




"Whatever you give a woman, she's going to multiply it. If you give her a house, she'll give you a home. If you give her groceries, she'll give you a meal. If you give her a smile, she'll give you her heart. She multiplies and enlarges what is given to her. So - if you give her crap, she will give you more shit more than anyone can possibly handle"

bru kejap ada sorang kwan lama ym.mengadu kisah kecurangan hasbennye..owh, aku cukup benci dn menyampah topik curang mencurangi ni..bukan menyampah kt cite kwn aku or pada kawan aku..tp pada hasbennye yg juga kwan aku..kalo dekat, nk je aku g tunjal pale laki tu sambil bercekak pinggang seblah dn jerit kt telinga dia..

"ko apehal nk menggatal2 lg dgn pom lain, bini dh ada, anak dh ada?"

aku cuma nk citekan tindakan bijak kawan aku ni setelah kantoi laki dia ada affair dgn pom lain..kantoi melalui msg..bersayang2 bagai..bodoshh..kalo x nak setia, x yah kawen.. ngongg!!

ok noma..sila bertenang..hushh..ok..bersambung kepada cite tindakan bijak td..lepas member aku dh maafkan laki dia (tp x lupakan)..dia telah..

a) wat surat lawyer, suh laki tandatangan..antara condition surat, jikalau terbukti hasben dia berlaku curang lg, serta merta jatuh talak.

b) terus tuka nama umah kepada nama dia sahaja.bukan lg nama laki..in case laki wat hal lagi..dia ada tempat berteduh.

c) tuka juga nama keta kepada nama isteri sahaja..

x penah terfikir aku sampai nk wt surat lawyer utk elak laki wat hal lagi..tp aku sokong ape yg dia buat tu..sbb, kalo x wt camtu, sampai bila laki x serik..wat salah, mintak maaf..wat salah, mintak maaf..byk cantik? sayang mmg sayang..tp, jgn perbodohkan dan pergunankan kami perempuan wahai lelaki sekalian mentang2 kami ni lembut hati..

ye..aku hangin dgn cerita itu..x suka kecurangan..ape guna kawen kalo nk curang?*sighh..

14 comments:

Cikpid said...

bgs tindakan kawan ko tu...tu kan kite dh panggil taklik..so kalo laki die curang mmg jatuhlaa talak..

mean cerai taklik...

hahaha..btolkan kalo aku slh yer

sukahati said...

sgt bijak okehhh kwn ko tuh...bagus2

..::daria::.. said...

Pied : betul sayam..cerai taklik nama dia..thanx for the additional info..:)

Dipetik dari Wikipedia Bahasa Melayu :-

Talak taklik ialah suami menceraikan isterinya bersyarat dengan sesuatu sebab atau syarat. Apabila syarat atau sebab itu dilakukan atau berlaku, maka terjadilah penceraian atau talak.

Contohnya suami berkata kepada isteri, “Jika awak keluar rumah tanpa izin saya, maka jatuhlah talak satu.” Apabila isterinya keluar dari rumah tanpa izin suaminya, maka jatuhlah talak satu secara automatik.

So, dlm kes mmber aku ni, perjanjiannya ialah talak akan jatuh bila laki dia curang lagi..

su : aah su..bijak kan?bole jadi panduan pd isteri2 lain..

alifah@along said...

emosi..emosi..huuuu..tak tahan nyah dgn laki mcm tu...kenapa la berlaku perkara sedimikian ek??kesian kat kaum pempuan, mak...eee...apapun, tindakan berani dan bijak oleh kawan mak tu mmg blh tabik spring la...jgn kasi muka kat lelaki species ni..hidup kaum hawa!!

wawa said...

i agreed!!sgt...mmg samdol laki tu...ingt dia bijak sgt boleh memperkotak-katikkn pompuan espesially pompuan tu adalah isteri dia...

honey bunny said...

kak norm.. dh kawen pun ssh eak.. cmni kawen lambat pun xpe r.. huhuhuh.. menci tau laki cm hampeh tu.. mmg sampah masyarakat tol..

~ini an~ said...

HIDUP NOMA!!!!hehe

ciPuding_7 said...

jd, kepada yg sedang mencari calon.. sblm kawen ni, pilihlah calon yg terbaik.. terbaik depan mata dan dibelakang mata dan juga terbaik dirasakan melalui naluri..

peh ayat aku..
tak menahan..

wawa said...

..::poonz...

time kasih atas kata2 semangat anda..

wawa said...

hahhaha..tetibe la semangat ngan kata2 poonz..

Cikpid said...

hahaha..ko rasa kan wawa org australia tu camne??adakah calon terbaik??

..::daria::.. said...

alifah@along : ye long..sungguh emo kan bile baca kes2 curang mcm ni..huhu..x suka pompuan dikayu tigakan..or empat..or brape2 la..huhu..apepun, yg penting pom kena stand up for their right!

wawa : btul wa..dh nama isteri..asalnya dr rusuk kaum adam..utk dilindungi..bukan disakiti..baik badan atau hati..huhu

honey bunny : huhu..jgn la smpai takut nk berkomitmen dik..bukan sume laki mcm tu..sblom kawen, kenal hati budi dulu..berdoa slalu insyaallah dpt suami yg baik dn setia..aminn

an : hehe..hidup AN jugak!hidup sume pompuan2 kt dunia ni!hehehe

poonz : aah poonz..ayat ko mmg x menahan..hehehe..tp, ada benarnya..:) nk kawen utk selamanya..so, mmg kena amik masa utk pilih yg terbaik..

wawa : hehe..semangat wa jgn x semangat!eh..org australia mana pulok ni weh?:p

pied : jauh la weh nk g kenduri wawa pas oversea sana..:

syura said...

kak noma..

sy suke quote kat atas tu.

..::daria::.. said...

yes syura..me too :)