Tuesday, November 10, 2009

..::Pi Tengok Pasir::..


arini 1st time aku p site utk wt site valuation : projek sand supply yg aku assist CM aku..CM yg aku panggil pak aji..sgt baik dan x lokek ilmu..

gambar curik CM + COW

keje2 unloading sand dr barge

kt tmpat lama bole kata dlm sminggu 2 3 kali kena pi site..adtec jerantut la..cerun runtuh lepar hilir la..cerun runtuh felda bukit sagu la..tp kt sini..nk bole g ke site..4 taun skali..

kdg2 rindu jugak keje tmpat lma..wpun kecik, keje byk smpai kdg2 kena berumahtangga di opis + kena bwk balik ke umah..lagi satu kalo dulu YM jgn harap la aku nk layan..pagi ko 'hi' petang pun blom tentu aku 'hi' balik..bak kata pied..kalo dia mintak tolong sbb kena patuk ular pun mesti aku wat x tau jek..

tp sebalik sume tu..aku byk blajar..mmg masa tu aku nyumpah2 sbb keje byk..tp bila pk2 balik..tu kan pengalaman..kalo x susah payah, mcm mana nk dpt ilmu..

skarang berbeza sama skali..ada keje tu ada, tp x sehavoc tempat keje dulu2..+ve side, aku xyah stay back lama2 kt opis..so bole balik masak + jalankn tanggungjawab sbgai isteri..herm..tp sebenarnya mane2 tempat keje pun ada advantage + disadvantage nye..

keje je la rajin2 noma..untung sabut timbul, untung batu tenggelam..eh apa kena mengena ntah peribahasa ni..+_+

wif encet pasir

8 comments:

Cikpid said...

chomel jek g site..tgk pasir..auww..

haahahahah..mmg dulu ko tu nk jwb ym bertahun..kalo kene patuk ular dh lama mati br ko nk jwb ym aku..hahahah..

skang ni laju gile ko jwb..pantas dan tuntas

~H @ N i ~ said...

G site visit sand yek, kat ne projek ko nie noma?

cam best jek ek.. aku pon same cam ko g site adalah 4 tahun sekali..i mean g site yg betol2 la, selau aku hanye lah g site opis nan ado g site yg betol2..huhu

sebenar nye nak ambik gambo jek yg lebih pon..haha =)

..::daria::.. said...

hahaha..

tu je la keje aku skang yam..tgok pasir..kira pasir..sume pasir..hahaha

bukan stakat pantas + tuntas..siap aku pulak yg beria2 hi hi korang skarang..haha

..::daria::.. said...

hani,

projek ni projek tambak laut kt tepi jalan area Danga Bay utk Parcel F2 Development akn dtg..kalo ko dr danga nk ke jb tu, projek reclamation tu seblah kanan..:)

aku pun pi site ni sbb CM aku kata kang kalo GM tanya pi site x, tp x pegi, dosa kita..hehe

wawa said...

hahahha...
lawak patuk ular hasil membuat kerepek aku ngan pid..

..::daria::.. said...

hahahaha..
ye..merepek2 sambil kutuk aku sbb x reply ym korang..hahaha

lydzar said...

hehe noma..enjoy je keje ko. tak kesah bz ke tak ke..
kot2 tetiba jd macam aku, winduuu sgt nk dapat gaji..
haha bukan windu nk keje sgt pon :P

..::daria::.. said...

baik lydzar..huhu..so far aku enjoy je keje sini..x kusut..hehe

don wori lydzar..:) kalo ada rezeki x ke mana..cuma cepat atau lambat jek..aku doakan ko cpt2 dpt keje soon..okies?aminn..:)