Thursday, November 26, 2009

..::Mari Krabat Dinding::..

Sabtu lepas, pas aku abis keje..aku follow encet lebah + 2 member opis dia, encet Epy & encet Shahrul g wt aktiviti panjat memanjat atau org pahang panggil 'krabat'.. actually diorang pi wt activity wall climbing kt area Plentong , the only tempat yg ada offer activity wall climbing kt johor..

aku nk join gak wat (ada hati gak tu) tp since attire x sesuai (t-shirt + jeans) + bdn x fit..xpe la..aku bertindak sbagai un-pro photographer jek la..maybe next time..bg bdn berstamina dulu..hehe..yo yo ah saje..:p sit up kt umh pun malas ada hati..

sape2 yg berminat bole la g kt tempat ni..xpun kol owner dia dulu sbb dia bukan sepanjang masa ada kt situ..

Petit Climbing Center
432,Jalan Saujana Utama
81750 Plentong, Johor
019-7166222
(Freestanding bouldering wall at 3.8 meter height 20 meters of wide including roofs, dihedral, multiple overhangs and face climb)

owner tempat ni sporting and quite friendly wpun baru 1st time jumpa..so, sape2 yg x penah buat jgn malu2..dia x lokek ilmu nk ajar..owner tu ada experience 22 years in wall n rock climbing..dn yg paling aku kagum, umo dh 41, tp bdn steady jek..kecik tp kuat..kalo nk tau lebih lanjut, klik blog dia ni..

ok mari layan gambar2 mereka2 yg krabat dinding aritu..



encet lebah yg cuba utk jadi encet labah-labah pula



encet epy



encet shahrul



encet owner


ini one of 4 sides climbing wall..for beginner start dgn wall yg ni dulu


ni jenis kasut yg digunakan utk aktiviti wall climbing



beg ni climbers sangkut kt pinggang bhagian belakang..ada serbuk putih mcm tpung dlm ni



serbuk putih bertujuan utk x bg tgn licin nk pegang batu2 kt dinding tu masa memanjat



tilam utk safety..kalo dh x larat panjat, bole landing atas tilam ni



 close up artificial stone yg kt dinding tu



wall yg lebih curam lepas dh pass wall tegak td



pria-pria yg keletihan

rate utk aktiviti ni kalo x silap aku aritu RM12/person skali main..x kira brape jam ko nk duk kat situ..tp kalo first time dtg, encet owner tu kata FOC..menarik kan?sbb dia kata..kalo 1st time dtg, try2 dulu dn tgok rasa2 suka x sport ni..kalo suka, next time dtg baru dia charge..

then g isi perot kt banafee cafe..kedai makan tu owner dia betty banafee si pelakon tu..skang dia ada bukak cawangan, banafee village pulak..dkt2 jek ngn banafee cafe tu..location : Jalan Dato Abdullah Tahir, Johor Bahru..berhadapan dgn New York Hotel..sape x penah pegi, x rugi try..:)



ni banafee village tu..tempat cantik + mkn sedap

malam, sesi melalak pula di karaoke DCM..ahli2 yg sama krabat dinding siang td..3 jam RM40..haa..nyanyi smpai nk kuar ank tekak sume..syok2..dh lama x kuar berjingga ramba smpai lewat malam mcm tu dgn encet lebah since kawen..pastu setel sesi karok, g makan lg kt stulang..

sudahnya..pukul 2.30 am baru smpai umah..hehe..pastu tido dgn jayanya smpai pagi..encet lebah kata, pasni sbulan skali kita jadikan ini aktiviti wajib..hehe..aku on saja..^_^



7 comments:

Cikpid said...

sile berjingga ramba seabis2an sebelum menimang anak...hahhaa

jeles2..leh karoke lepak2 sampai pagi..hahha

..::daria::.. said...

hahaha..
baik puan..kami tgh enjoying our bujang life la ni..

ala yam..karaoke kt umh pun bole apa..ajak mamarose skali..hehe..xpun ajak aunty mary..hehehe

ciPuding_7 said...

patut la dinding tu nmpk rendah, jenis panjat yg tak pakai tali tu rupanya.. kalau tinggi mau pengsan. haha..

aku penah test skali masa kt genting dulu. first time try, smpai atas. oh.. kagum kt diri sendiri jap. tp jgn harap yer aku nk pandang bawah. gayat wooo.. mane tak smpai atasnye, rm15/skali naik. kalau baru naik 2 tapak dah jatuh, kira burn yer. sbb tu kena hati2 supaya tak rugi. heeee...

pahtu hamek la.. sakit 1 badan.

ida adnan said...

wah..sonoknye bersuka suki sampai ke pagi...

isi la masa lapang sblm pegnant..kalo dah bunting neh, nak nyanyi pon tak leh da...suami tak bagi..huhuhuhu..kejam!!

wawa said...

sgt seronok..walaupon badan ku blom tentu bole utk memanjat..tp sbnrnye aku suke je nk cube..

larat ke x ntah aku nk panjat??

..::daria::.. said...

dinding tu mmg rendah..sbb purposely utk training saje b4 climbing rock yg betul2..hehe

ko try yg ada pakai tali tu ke?menda org panggil..harnest kalo x silap..hehe..syok2..bole thn rm15 skali naik?ni ko nk duk satu hari pun dia charge rm12 jek..hehe..xpe..next time g aku nk try jugak wpun bdn x fit..hehe

ye benar..bab sakit badan tu setuju..encet lebah lenguh bdn, tgn, kaki sume pas balik tu..tp masih mmpu pegang mike utk karok..haha

..::daria::.. said...

ida : ye mmg seronot..aii..kalo dh pregnant xleh nyanyi??nape??takut kenan ke baby ke ida..:p

wawa : syok2 mmg syok..mari wa trun jb lg aku bwk ko g sana..hehehe..kalo tkut x larat ptg ni start joging..haha
(ckp org, aku pun x wat)