Thursday, November 5, 2009

..::Bubur Sentosa::..


Kelmarin encet lebah demam..tekak dia rasa mcm nk mkn bubur..so mlm tu pas aku balik keje, siap2 menuju ke Uda..kt blakang angsana..sebelah ngn mydin..layan bubur sentosa no. 1..sedap..sebenarnya tmpt yg aku g makan ni cawangan dia..kedai original dia kt Taman Sentosa.. aku penah g mkn yg kt taman sentosa tu skali jek..masa zmn2 bercinta muda2 dulu encet lebah bwak..hehe

kedai makan kt tepi Mydin Uda ni..style ada byk2 stall..mcm2 ada jual slain dr bubur sentosa ni..ada stall jual nasik kerabu, roti john, satay dan char kue tiow..hehe..bole kata puas hati la kalo g sini sbb pilihan byk..dn servis pun tidak menghampakan..cepat dan harga berpatutan..

ni set biasa bubur sentosa..ada 4 hidangan sumenye


ikan bilis goreng yg rangup + sedap..i laikkk


telur masin + kcg goreng + sambal blcan + jeruk apentah, karot putih kot


my feverett..kangkung goreng blacan..sedapp giler :D

sape2 nk try bubur sentosa ni bole la g jln2 ke sana..confirm x rugi punye sbb selain sedap, mengenyangkan..harganya pun berpatutan..RM4.00 stu set bubur tp yg kategori biasa la..kalo nk tmbah dish..lain la sket harganya.. :)

7 comments:

Cikpid said...

setap nye...kan A&N corenr kat bandar putra pon kalo kite mnta bubur die bg set mcm ni

..::daria::.. said...

o ye ke? A&N Corner tu tmpt yg ko bwk kitorang mkn aritu eh?

nnti bila2 ko trun sini kita g mkn situ k..:)

Norulhuda said...

wahhh..rindu bangat nk dgr abg2 tu menjerit terlolong....

..::daria::.. said...

ye btol..meriah btul mlm2 mkn atas jalan kt tman sentosa tu..

nnti ko turun jb lg jom kita konvoi ramai2 ke sana..hehe

ciPuding_7 said...

"jeruk apentah, karot putih kot"

itu namanya lobak masin.. kalau nk beli, dia mmg datang rupe yg dicincang gitu. antara bahan utama dalam rencah mihun sup utara.. dan sgt sedap mkn dengan sesuatu yg tawar seperti bubur itu..

fyi. hehe..

ct said...

cehhh! mcm ku biasa mkn rupa bubur ni.....hehehhe

..::daria::.. said...

cipuding_7 : hahahhahaha..thanx for d info pawah..lobak masin cincang rupanya nama dia..nmpk sgt aku ni tau mkn jek..:p ye betull..mmg sgt sedap bila mkn ngn bubur..rasa mcm nk mintak lg aritu tp malu..haha

ct : biasa mkn eh?hehe..biasa org JB mesti tau bubur ni..:)