Friday, October 23, 2009

..::Orang Kata::..


Orang kata..

sblom kawen, setan sibuk menghasut nk suh wt maksiat..bila dh kawen, setan sibuk hasut suh cerai pulak..tp hasben/wife x bole salahkan setan semata2..diri sndiri pun kene jaga juga..kawen is not perkara main2..u have chosen ur path..so ikut je la path yg dah ada terbentang..jgn sibuk2 nk pi masuk path lain pula..pastu salahkan setan..

Orang kata..
kalo hasben/wife wt salah or x bole pk rasional..jgn mengamuk..tegur elok2 sbb tugas hasben/wife is membetulkan apa yg x betul pada hasben/wife..bukan sama2 wat benda yg x betul..tugas hasben/wife is to make sure mereka berpegang kepada ideologi yang sama..apa yg bole dibuat..or x bole dibuat..they have to work as a team..so dat baru bole perjalanan rumahtangga berjalan lancar dan bahagia..

Orang kata..
kawen is not about sayang jek semata2 mcm msa bercinta dolu2..bile dh kawen, scope kasih sayang dh jadi lebih meluas..kena campur tanggungjawab, amanah terhadap pasangan masing2 dan juga menuntut komitmen yg teguh dr kedua2 belah pihak..

Orang kata..
Kalo dh kawen..kena terima pasangan seadanya..baik atau buruk..sbb dlam dunia ni xde yang sempurna melainkan Dia..jangan letak harapan or standard tertentu pada hasben/wife yang dia mesti begini or mesti begitu untuk membuktikan sayangnya..jangan..kerana bila kita terlalu berharap pada perkara yang tak pasti, kita sndiri akan jatuh kecewa..adalah lebih baik terima saja keadaannya begitu..kerana kamu sendiri pun mungkin tidak memenuhi standardnya..
hermm...

2 comments:

Cikpid said...

erm...kalo hasben/wife wt salah or x bole pk rasional..jgn mengamuk..tegur elok2 sbb tugas hasben/wife is membetulkan apa yg x betul pada hasben/wife..bukan sama2 wat benda yg x betul

hahaha..ni aku laa keje mngamuk x tentu hala..owh.budus sungguh cikpid itu

..::daria::.. said...

alamak..ada org terasa pula..ahahaha..owh sesungguhnya coretan ku itu tiada kene mengena dgn sesapa yg masih hidup ataupun masih mati..hahaha..ringkasan dr kata2 teman ku saje..:p