Friday, October 16, 2009

..::Nyanyuk Sebelum Usia!::..


Aku adalah sgt pelupa skarang..ntah nape ntah..lupa bawak access card g keje..lupa bwk keje opis yg dh bawak balik ke umah ke opis..lagi lupa kt mana aku letak kunci laci meja opis aku ni..lupa buang sampah kt dapur..yg paling haru lupa kt mane baju or suar encet lebah..cth : "Yang, awak nmpk x kat mane short futsal org?"..erk.."ntah.." (sambil gelabah ayam carik)..huhu..bukan sekali..bukan 2 kali..tp berkali2 lupa..ada yg tertinggal kt melaka la..kt kuantan la..ape kena aku ni..byk mkn semut agaknya..huhu

solution : aku beli stu white board kecik comel molek lebih kurang size A4 kt giant..harga RM7.90 lengkap dgn marker tarak jenama n pemadam utk letak kt umh..wt reminder..cth mlm ni biasanya encet lebah ada futsal kul 10 or 11 pm..aku slalu lupa wpun encet lebah dh bgtau beberapa kali sblom tiba harinya..bila sndiri lupa..sndiri sedih kena tinggal umh sorang2..haha..ciwekk..:p padahal org tu dh bgtau lama dah..so malam ni aku bersedia utk ditinggalkan sorang2 sbb dh tulis kt white board kecil itu..hehe..dn sampah juga berjaya dibuang pagi td itupun selepas tertengok kt white board : Don't forget!Buang smpah kt dpur! hehe..bgus2..aku harap pasni xde la aku asyik terlupa lg..access card pun aku tinggal dlm keta jek skang..senang..

harap2 penyakit lupa aku ni x berterusan..silap2 nyanyuk sblom usia aku ni..uhuhu

9 comments:

Zaza said...

Saalam Pn. Noma...saya opismate hasbi..dia yg promote blog ni..saye suka baca blog awak..teruskan menulis hehe...

pawah said...

wah...
hasbi dah pomot blog ko kt opismate dia.. hehe..

nomey,aku pon cam ko gak. skrg asik lupe je.. haritu aku tercicir cincin kawen kt RnR dengkil. mujur org jmpe & bg sblm aku gerak dari RnR tu.. huhu.. pahtu smlm hampir aku tertinggal lak kt umah lina. anas ckp, if aku tertinggal lg pahni, dia gantikan dgn cincin silver je.. hoho..

psl aku lupe mende lain x yah nak citer la.. BANYAK SGT..!!

hahaha..

p/s: adakah setelah berkahwin ni yg buat kita jd pelupa ni?

..::daria::.. said...

Zaza : salam zaza..:D malu i encet lebah promot kt org pulak..haha..eniwei welkam to my blog yg byk merepek aje ni..hehe

pawah : huhuhu..ko tertinggal cincin kawen ko yg cntik+tempah tu ke pawah??huhu..lg byk mkn semut dr aku gamaknye ko ni..hahaha..siap laki warning nk gnti cincin silver..hahaha..

ye aku pun berfikiran sama..kawen mmbuatkan kita jadik pelupa ke??laki2 kita x pulak weh..ke apply kt pom jek?huhu..pawah..kita ni blom ada urat putus lg..sok2 dh ada anak ntah pelupa tahap ape pulak nnti..huehuehue

p/s : baik ko g giant beli wboard kecik mcm aku bli tu..mungkin bole mmbantu prob pelupa thp gaban kita ni..hehe

Cikpid said...

tu blom beranak ag..aku ni lps beranak lupe smpi tahap..aku br tanye babad 2 mnt yg lps..aku lupe dh tanye ke blom..aku tanye lagi..mnimbulkan amarah btol

..::daria::.. said...

cikpid : huhu..ye ke yam..herm..nmpaknya laki2 kita kena bersedia aje la kalo kita duk tanya soklan or cite benda yg sma berulang kali..hehehe

pawah said...

tanye byk kali? baru tanye skali pon laki aku dah marah. inikan plak lebih dari skali.. mampos~
hahahahaha..

-inay- said...

noma...bak cadangan opismate aku...sila mkn vit minyak ikan byk2 supaya xjd pelupa..tp jgnla pula makna scotts emulsion mcm kt sekola dulu tuh yer kalo failed kemahiran idop...

honey bunny said...

kak norm.. kalu cmtu saye lg takot nk kawen.. huhuhuu.. blom kawen pun dh plupe tahap gaban.. nt dh kawen, trus ilang ingatan.. camne tu?? huhuhu.. (~eh, ade ke org nk kawen ngn aku?? plupe tol r~)

..::daria::.. said...

pawah : hahahaha..ye saya sedia maklum dgn hasben anda..haha..sila byk2 bersabar ye cik pawah..:p

inay : owh..ye ke beet?good suggestion..thanx!kawan2 ku yg pelupa..mari beli vit minyak ikan..smoge kita x smakin jadik melayu yg mudah lupa..hehehe :p

~owh beet, sungguh memori beratur kena suap mkn scotts emulsion putih x sedap+hanyir bila fail subjek KH..hahahaha

honey bunny : hahaha..alamak..x sangka cite aku ni wt ada org tkut nk kawen..haha..normal la tu cik melati..umo dh meningkat byk la fungsi diri yg mkin susut..hehe..dah..balik keje kang g beli vit minyak ikan..x pun beli 2 botol..pos sini satu..hehe