Tuesday, August 4, 2009

..::Ralat::..


To all government servants,
 
aku nk mintak maaf pada sape2 yg terkecik ati+tersentap+terhangin dgn previous statement aku dlm entry yg lepas yg berbunyik.. "..at least menceriakan hari sabtu aku yg boring ni sbb kene keje pdhal org gomen sdg nyenyak tido di umah"..

apa yg aku mksudkan ialah, syoknya org yg keje gomen coz mostly government servant hari Sabtu mmg cuti kan..x payah keje..aku x bermksud langsung nk kata org gomen XDE KEJE @ MALAS @ WHATEVER..

If you are a government servant, and you have to work on saturday or sunday, then it's a different story. Please don't misunderstand and manipulate my sentence to a meaning that is self-assumed like i am some kind of jerk yg pandang rendah or anggap yg bukan2 pada org keje gomen. In fact, my father n my brother are government servant too.

I just want to clear things up before ada lg government servant yg hentam gua atas statement yg aku x mksudkan wpun sbesar kuman utk hurt sesiapa pun.
One thing for sure, i'll be extra careful wif my words after dis since our ways of understanding the real meaning of one thing is likely differ from one another.

the end.

11 comments:

Anonymous said...

rilekslaa..

ape ko cakap tu kenyataan..mmg gomen x keje pon sbtu ahad..n boleh tido..

tapi pada sape2 yg kene keje tu naseblaa..kan..tapi bukan ko keje 1 mggu tu..msti ko ade cuti ari lain..

n jgnlaa pandai sgt..baca 1 ayat lps tu ko meraban tak tentu hala..marah2..

hahahhaha..ape2 pon peace no war..tapi mmg keje gomen boleh tido sbtu ahad..hahahaha

Cikpid said...

lope plak aku nk sign in..

..::daria::.. said...

aku cume nk clear things up sblom bertambah ramai org slah fhm dgn statement aku..

susah la..kita mksudkan lain, org lain phm lain..

nk wat cemane kan..kita x bole nk puaskn hti n ikut kehendak sume org..

apepun, nobody's perfect..

Norulhuda said...

aku sokong...

Anonymous said...

kdg2 kita rase blog nih tpt kite nk luahkan sume benda tp kdg2 lain plak jadiknye

Lina said...

huh.. cpt sgt nk rasa sentap.. xsuka tau org mcm nih.. cube pikir in positive way.. ko sabo eh noma

yatz said...

ish. . sila² datang. . jgn segan². . aku pon bowing dok sorang² kat cni. . sentiasa mengalu²kan kedatangan kawan² apatah lagi ko my good fren. . . Apalah naseb gamen servant yang berkhidmat utk negara dan masyarakat tapi tetap dikeji dan dipandang mudah. Seb bek aku dah nak resign. . .hhuhuhu. . RALAT . .aku bukan WORKAHOLIC but ive to. orang pemalas pon kalo dah kje gamen cam aku kne PAKSA gak wat overtime tanpa $$$$ . .lagi² kes H1N1 skrg neh. . peace no war

ryn's said...

huhuhu...bole jadik isu ekk...kesian kamu...org slah paham..

fAtrinA said...

lek2. kita senasib.apa yg dtulis len lak jadik nya.so, d best adalah senyap..huhu

huhu sy keje gomen gak ekeke

ciPuding_7 said...

sape yg rasa pedas ngan statement ko tu noma? mesti org tu tergigit cili api kampung ni..

persetankan saje.. hehehe..

alifah@along said...

hehehhe..mujur buat pengakuan awal..hehehhe..aku paham dgn statement lepas ko tu...don't worry...saya pun pernah keja swasta..hehehhe...keja gomen pun penah...