Saturday, August 29, 2009

..::HaRi iNi 2 TaUn Yg LaLu::..

hari ini, 29hb Aug 2009, genap 2 taun peristiwa tu berlaku..lebih kurang mcm eniverseri la ni.tp, eniverseri yg x best utk diingat2 balik..huhu..benda ni terjadi masa aku keje kt BRSB, Skudai..dgn 2 org opismet yg sgt rapat..myra & ely..

hari tu hari rabu..rasanya baru dpt gaji..so lunch hour kitorang kua nk g check gaji..naik keta myra..betiga..pastu dh nk abis waktu rehat..kitorang pun bergegas nk balik le ke site office..skali tgok jln kt flyover skudai jem gile dn kalo kitorang sma2 beratur gak ikut jln yg jem tu, mmg akn msuk lmbt ke ofis..jadi, si myra suggest ikut jlan kempas-seelong..aku ye aje..mane la aku tau jln..jln2 kt kuantan aku expert la..hehe..so, follow je la..

smpai tol kempas, kitorang exit tol tu..pastu myra masuk kiri..jln nak ke seelong kalo x silap..skali dia br sedar eh eh bukan jln ni so myra nk u-turn sbb dh terslah jln..aku ngn ely tgh borak apentah masa tu..tgh duk kalut2 u-turn tu, tiba2.....bammmm!!! bunyik yg kuat gile ntah dr mane..pastu kete berpusing2 nth brape kali..smpai aku yg duk blakang tercampak ke sana sini (masa tu x wajib lg pkai tli pinggang blakang :p)..seb baik myra n ely pakai seat belt..kalo x x tau la aku..huhu..pastu bile kereta dh brenti berpusing..aku x mampu nk bergerak..skit gile bdn..pening pun ada..aku tgok cermin kaca blakang dh pecah..berterabur atas kepala ada..dlm tudung ada..huhu..aku dgr myra n ely mengaduh..sakitnye..huhu..pastu aku dgr si myra panggil aku.."k nom..akak ok x.."..."ok ok.."..aku x boleh nk kuar, sbb..pintu belakang dua2 kemek..stuck..then aku carik fon..yg dh tercampak bwh seat myra..1st person aku kol is, encet lebah..aku ckp aku eksiden.then baru aku kol abah aku..

x lama lepas tu..ramai org kerumun kereta..since keta dh x bole distartkn lagi dh..diorang tolong tolakkn ke tepi jln..kitorang rasa mcm terhuyung hayang pun ada..pening..pastu kitorang dibantu org ramai utk kuar dr kete tu mlalui pintu dpn..aku pun x ingt cmne aku kuar..sedar2 aku dh ada kt luar keta..alhamdulillah xde antara kami yg cedera smpai berdarah2..huhu..aku cek2 jugak..mane tau ada darah2 ke mcm eksiden kita slalu tgok tu..

ely still dlm kead terkejut..n dia nangis2..ketakutan..myra lagila ketakutan..sbb tu keta ayah dia..huhu..x tau mcm mane nk bgtau ayah dia yg kete dh teruk mcm tu..since aku yg paling tua kt situ, aku la yg menenangkn diorang..seb baik jugak shari sblom aku rasa nk top up 60 hengget..rupa2nya ada hikmah..so, tepon sana sini pkai fon aku je la msa tu..ayh myra keje kt spore..so, kitorang tunggu ayh myra smpai..aku kol opismet bgtau kitorang eksiden..pastu bos msg bg no polis..sarjan apentah..pas kol polis..polis dtg..pastu polis tu tolong arrangekan tow truck nk tarik keta..bawak g balai..kitorang naik keta tom kalo x silap..tom n en ros dtg tolong kitorang..bwkkan ke balai polis..x ingt dh balai mana..pas dh report sume, balik opis utk amik brg2 b4 balik umah..

kua2 opis, tgok encet lebah ada kt luar..:) hilang sume skit badan jap..cewahh..borak2 lebih kurang, tunjuk pic eksiden..encet lebah pun balik..

esoknya..kitorang g klinik..tp g sendiri2 la..si myra..pendarahan beku kt kepala sbb terhantuk kt cermin pintu keta..si ely pulak retak tulang tengkuk..huhu..so kena pkai benda yg mcm arwah yusni jaafar pakai dlm cite apantah tu..ape nma bnda tu..choker kot kalo x silap..:p aku je yg xde apa2..wpun aku yg duk blakang dn yg teruk kena langgar is bhagian blakang..aku cuma skit2 bdn biasa jek..skit dada..dok kata..normal org eksiden skit dada sbb tulang rusuk kita menekan organ2 kita masa terumbang ambing dlm keta tu..huhuhu

apepun..pengalaman ni mmg x bes..tp hikmah di sebaliknya..disbbkan eksiden ni, aku ngn myra n ely makin rapat..smpai sekarang :)..apepun..pada kwn2 yg nk drive balik kg ke ke mana2 ke..berhati2 di jalan raya..ingatlah org tersayang..

hensem jek keta dr depan


dr tepi dh x berapa nak hensem


dh x rupa kete sebenar


seb baik x naik keta aku yg xde bonet tu..huhu


ekzos keta yg tercabut


lori durjana yg melanggar kete kami dr blakang..bwk mcm haram






7 comments:

lydzar said...

huh dasat gak tgk keadaan kereta tu. seb baik korang tak teruk. takut gak kan. semoga lepas ni, kita dan org lain lebih berhati-hati bila dijalanraya. esp musim raya ni

apekkjahat said...

abg lori tu suka main belakang..hahaha..awek bw vtec...huhuhu..jeles ni...

Cikpid said...

huhuhuhu..aku ingat ag kisah ni..ko call n cakap accident..teperanjat aku...

..::daria::.. said...

lydzar : aah liza..alhamdulillah kitorang sume x teruk..tp lepas eksiden tu, sume agak trauma nk bwk keta..betul tu..berhati2 la kt jln raya..nak2 musim raya ni..pakai la seat belt..x rugi ape pun kalo pakai..

apekkjahat : haha..byk la ko punye main blkang..:p

cikpid : aah pied..ko antara org yg aku kol bgtau..huhu..since aku adalah sebatang kara di johor masa tu..

~H @ N i ~ said...

Bile dengar pasal xcident perot aku jadi kecut..ramai kwn2 aku yg meninggal sbb xcident..
pape pon Alhamdullillah korang selamat..

-inay- said...

takotnye.....aku pon penah skali kena langgar belakang...fobia smpi xmo bawak keta da rase kan

..::daria::.. said...

hani : btul tu..mmg kecut perut kalo dgr or tgok eksiden..kalo kita sendiri yg eksiden..double la kecut perutnye..hehe..

yabeet : ye ke beet?ko ok x?kete ko ok x?aah..btul..awal2 mmg fobia sket nk bwk keta..duk terbayang2 lg eksiden tu..huhu