Wednesday, July 29, 2009

..::SaLeSGiRL GiLE kOMisYeN::..

aku x faham aa nape ada certain2 salesgirl yg suke follow customer ke sana sini..mcm tkut sgt org tu mencurik..or gile sgt nk kejar komisen smpai mengabaikan keselesaan pelanggan nk membeli belah dgn selesa?st***d! aku cukup nyampah kalo aku tgh duk pilih2 brang yg aku nk beli..ada org duk ngekor blakang aku..kalo diam xpe jugak..ni pok pek pok pek..ish..helo..aku tgh memilih2 ni..nk fokus kt mane barang yg aku berkenan..aku bukan dtg nk dgr ko membebel!
~~
alkisah..smalam aku g kedai kain yg slalu sgt wat sale smpai org naik bosan..asyik2 sale..harga mahal jugek! ingt nk beli kain baju raya..since kedai kain tu sekangkang kera jek dr umh..so..aku pakai baju mcm nk g pasar je la..tempek bedak ala kadar jek..sipar jepun..
~~
sampai2..aku trus g tgok2 kain kt bhgian pom nye kain..encet lebah suh aku pilih dulu..baru je mata aku nk fokus kt corak2 kain yg byk giler tu..ada la salesgirl ni duk menegur..mengexplain..kain ni harga rm75 sepasang..yg ni pulak kain latest..ha yg tu pulak kain sutera thai..mula2 aku ok lagi..aku senyum smbil ckp..ok..ok..dgn sopan..tp..bila dh aku ke mana2 sume dia ekor..dh la jarak ekoran tu sgt rapat..x selesa ok..aku nk bincang ngn encet lebah pun segan..sama sbok dia nk dengar..huhu..tensen sungguh..
~~
aku ni agak baran orgnya..jadi..sblom aku hangin..aku lari naik tingkat 2..ingt x jumpa la dah salesgirl yg annoying mcm tu..rupanya kt atas lg teruk..oh tidak..nape diorang ni langsung x bole bia aku shopping dgn tenang????aku tau la korang nk kejar komisyen kan..tp pliss la..dr aku elok2 nk beli, terus xde mood..
~~
disebabkn aku dh mula nk ngamuk..aku trun bawah balik..ckp kt encet lebah..carik baju awak dulu la..ingtkn bole la carik dgn tenang sbb tgok clear ajek kt area kain plain tu..skali baru aku nk pilih2..salesgirl yg mula2 td dh tercangak dpn aku..huhuhu..aku cuba bersabar..buat mcm x nmpk..tp..aku x bole..in fact...aku sgt x selesa bila dia duk dengar apa yg aku bincang dgn encet lebah..helooo..perlu ke sama sbok nk dengar???huhuhu..so, tnpa buang masa, aku ckp kt encet lebah, jom balik! dn aku terus jln laju kuar dr kedai menuju ke keta dgn hati yg bengkak..
~~
xmo dh g sana..tensen..baik aku g angsana..huh!

7 comments:

Cikpid said...

aku ponn same x suke mende2 anoying camtu...benciklaaa....

..::daria::.. said...

memang..benci gile..agak2 salesgirl tu sndirik kalo g shopping suka x agaknya kalo dia kena cmtu gak..

ryn's said...

heheh...j***l tampoi la tuh ek?....

..::daria::.. said...

hahahaha..
kantoi..:p

ryn's said...

sbb pg sana je mesti mengalami bende yg sama....hehehhe

..::daria::.. said...

ada geng rupanya..annoying kan?huhu..

ryn's said...

tu la pasal...dr nak beli 2-3 helai baju,terus tak jadik nak beli..